Oskarova filozofija putovanja

poslanstvo Agencije Oskar
````

Oskarova filozofija putovanja objašnjava koji je smisao putovanja za suputnika novog doba (21. stoljeće) te potencijal koji ona donose modernom čovjeku– njegovoj regeneraciji, nadahnuću i osobnom razvoju.

Oskarova filozofija putovanja razvija turističku filozofiju putovanja (20. stoljeće) budući da suvremeni izazovi svakodnevnog života nalažu unaprijeđen način provođenja slobodnog vremena. U 21. stoljeću putovanja za aktivne ljude više nisu nekadašnji luksuz, već nužnost za psihičko zdravlje, učinkovitost i nadahnuće. Putovanja postaju važan čimbenik osobnog razvoja!

Oskarova filozofija putovanja odgovara na poziv novog doba. Započeli smo je razvijati 1996. godine, no i danas pronalazimo pionirske pristupe putovanjima te ih u praksi ostvarujemo preko Oskarovih stupnjeva i putovanja. Iskustvo deset tisuća putnika nam potvrđuje – Oskarovo razvijanje DJELUJE!

Čovjek (suputnik) je glavni glumac

````

Oskarova putna filozofija u prvi plan stavlja suputnika i njegove doživljaje na putovanju (i kod kuće). Nisu važne piramide, već naš doživljaj istih. U našem su doživljaju piramida one samo poticaj, a cjelokupni je doživljaj osobna priča, ovisna i o stanju suputnika, o događanjima prije obilaska piramida i o mnogim drugim pojedinostima kojima se bavi Oskarova čarolija putovanja.

Zemlja koju posjećujemo samo je podloga, a glavne znamenitosti samo su odskočna daska suputnikovu doživljaju. Čovjeka (suputnika) vidimo kao biće od pet slojeva od kojih se na putovanju svaki odaziva odgovarajućem sloju zemlje. Na taj se način čovjekov fizički sloj odaziva fizici zemlje, osjećajni sloj osjećajnom sloju zemlje… sve do najviše duhovne razine gdje se različitosti slijevaju u (razvijenu) cjelinu. Ovakvo cjelovito putovanje suputnika vodi ka glavnoj igri u filmu o putovanju.

Suputnik je glavni glumac onda kada se u potpunosti može odazvati putnim podražajima (fizički, osjećajno, mentalno i duhovno) te tako oživjeti putnu sadašnjost u vlastitoj glavnoj igri. Možemo reći da glumi sebe i vlastitu glavnu ulogu, a pritom kao odskočnu dasku koristi putne podražaje.

Različitost zemalja što ih posjećujemo odskočna je daska koja nas vodi u dubinu vlastitog doživljaja i u nadilaženje postojećeg razumijevanja samoga sebe, a s tim i svijeta oko nas. Što je veća različitost zemalja i što je izloženiji način putovanja, veći je izazov što ga na putovanju prihvaćamo; veće je ono “nešto više” koje stvara bogatstvo putovanja.

Čovjeku ugodna putovanja

````

Putni vrtlog u pet slojeva stvara doživljajnu dubinu koja nas jedina vodi u sferu moći putovanja. Ako se suputnik prepusti i iz uloge promatrača uđe u ulogu glavnog glumca, stupa u bistri studenac putnog trenutka i s njime se kao i sa zemljom, suputnicima i sadašnjim trenutkom stapa. Postaje GLAVNI GLUMAC u filmu o putovanju. Tako se stvara bogatstvo putovanja.

U Agenciji Oskar čovjeku ugodna putovanja realiziramo kroz putovanja u stilu Oskarovih stupnjeva 3-5 koja su zasnovana na petoslojnom ispreplitanju suputnika s grupom i zemljom što je posjećuje, a vode ih za to posebno osposobljeni vodiči. Pri tim putovanjima dubina i moć doživljaja OMOGUĆAVAJU, ne osiguravaju. Za duboki doživljaj potrebna je suradnja suputnika.

Smisao je putovanja sakriven je u svakodnevnom životu

````

Putovanja proizlaze iz svakodnevnog života i u njega se vraćaju. Incijativa za putovanje skrivena je u svakodenvnom životu. I smisao putovanja možemo pronaći samo u svakodnevnom životu (putniku nakon povratka). Putovanje je ODVAJANJE ili SKLOPKA koja nas nakratko izvlači iz svakodnevice u kojoj djelujemo u određenoj brzini.

Putovanje je dakle PRILIKA za PREBACIVANJE brzine. Na putovanju je moguć rast s kojim se suputnik MOŽE vratiti drugačiji (razvijen). Razvijanje nazivamo BOGATSTVOM PUTOVANJA sastavljenim od “doživljaja vlastite glavne uloge” te “osobnog razvoja”.

Bogatstvo putovanja obogaćuje i čini sretnijom našu svakodnevicu. Putovanja ugodna čovjeku, uz svjesnu suradnju suputnika, putni trošak transformiraju u ulog u ispunjeniji i sretniji svakodnevni život. Pritom suputnik uživa i u fizičkim radostima, vrhunskoj kuhinji zemlje te psihičkom ugođaju i opuštanju…

Oskarovi stilovi/stupnjevi i izazovi putovanja

````

Oskarova se filozofija putovanja ostvaruje kroz stupnjeve/stilove putovanja koji su pri samom odabiru putovanja čak i važniji od zemlje koju posjećujemo budući da odražavaju NAČIN na koji suputnik putuje. Oskareve stilove odredili smo stupnjevima (2-5) koji izražavaju stupanj nestašnosti i spontanosti putovanja te uključuju izazov. S time je povezana i vaša glavna igra.

Način putovanja možemo opisati filmskim žanrom. Isti glumac (suputnik) će na istoj sceni (zemlja koju posjećuje) imati posve drugačiju ulogu ovisno o tome hoće li glumiti u klasičnoj telenoveli ili će se okušati u pustolovnom filmu ili pak glumiti u autorskom filmu pod palicom vrhunskog režisera. Jednako je i sa suputnikom na putovanjima Agencije Oskar.

Na taj je način turistička “dvojka” statičnija i definiranija, uključuje očekivane razvoje događaja, a suputnik je više promatrač. Na drugoj je strani apstraktna “petica” koja vas odvodi izvan zamislivoga, u iznimnu spontanost događanja. Između je nestašna i spontana “trojka” te pustolovnija i izloženija “četvorka”.

Više na: Oskarovi stilovi putovanja

U potrazi za svetim gralom

Priča o Agenciji Oskar
````

Budite/postanite i vi dio napete priče o istraživanju i otkrivanju. Otkrijte svijet i sebe u kontaktu s njim. Podijelite svoje doživljaje, spoznaje i nadahnuća na našem blogu. Postanite suautor Ideje s kojom kroz promjenu samoga sebe mijenjamo svijet.

Imate pitanje? Javite nam se!

Ako trebate bilo kakvu informaciju ili pomoć u odabiru idealnog putovanja za vas, slobodno nam se javite, rado ćemo vam pomoći!