Zdravlje – priprema pred odlazak

Budite dobro tjelesno pripremljeni i na putovanju ćete uživati. Zbog toga obavite sve što je potrebno još dok ste kod kuće.
O formalnim ili preporučenim predradnjama u vezi s putovanjem razmislite već kod prijave!

Fizička pripremljenost i mogućnosti

Sva putovanja Agencije Oskar zahtijevaju određenu razinu aktivnog sudjelovanja, bilo da se radi o turističkom putovanju, trekingu, safariju ili espkediciji. Suputnik na putovanju može prilagoditi fizičku aktivnost svojem stanju. Načelno su sva putovanja za svakoga.

Ako imate ograničene mogućnosti kretanja ili druge zdravstvene specifičnosti (alergije, kronične bolesti, osjećate slabost pri vožnji …) savjetujte se s nama. Važno je da smo svjesni vašeg stanja jer s dodatnom pripremom i obavještavanjem voditelja možemo olakšati vaše putovanje i izvršiti dodatne pripreme.

Preporuka – što bolja fizička pripremljenost

Načelno su sva putovanja za svakoga s prosječnom fizičkom spremom. Putovanja koja zahtijevaju veću fizičku pripremu (planinska putovana, treking, drugo) posebno su označena.

Fizička priprema na putovanju može uvijek samo pomoći. Ne toliko za svladavanje napora, koliko za općenito dobar osjećaj tijekom putovanja i otpornost organizma. Tijelo je na putovanju izloženo mnogim promjenama i izazovima koje bolje pripremljeno tijelo lkaše prihvaća i prilagođava. Osjećaj je bolji, a užitak putovanja veći.

Zdravstveno osiguranje s asistencijom u inozemstvu

Svi putnici koji putuju s Agencijom Oskar, mogu se kod nas zdravstveno osigurati s asistencijom u inozemstvu. Za detalje nazovite naše putničke savjetnike.

Obvezna cijepljenja i zdravstvena preventiva

Za ulazak u neke države potrebno je imati potvrdu o cijepljenju (Žuta knjižica). Informacije o obveznom cijepljenju možete pronaći u programu putovanja.

Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, https://www.stampar.hr/hr  386 (0) 1 586-39-00, fax.: 386 (0) 1 540-31 90.

Ako se odlučite za uzimanje preventivnih sredstava (protiv malarije…), neke je potrebno početi uzimati već kod kuće (čak 7 tjedana prije odlaska!).

Ako redovno uzimate lijekove, u dovoljnoj ih količini uzmite sa sobom.

Zdravlje na putovanju

Osnovno pravilo 1: preventivno zdravstveno ponašanje na putovanju ključ je putnih užitaka!

Osnovno pravilo 2: u slučaju zdravstvenih poteškoća posavjetujte se s voditeljem!

Na putovanju je najbitnije da suputnik pazi na preventivno zdravstveno ponašanje i potrebnu zaštitu. Ljudski organizam na putovanju je izložen i funkcionira različito nego kod kuće – i na luksuznom turističkom putovanju ili odmoru prisutan je zdravstveni rizik. Slijedite savjet voditelja!

U slučaju aktivacije osiguranja Coris, putnik komunicira i regulira s osiguranjem. Sve moguće troškove snosi putnik te ih kasnije potražuje kod osiguranja neposredno. Voditelj vam je pritom od dragocjene pomoći!

Zdravlje nakon putovanja

Ako se nakon putovanja razbolite ili se osjećate loše, nemojte zaboraviti spomenuti doktoru da ste bili na putu i kamo ste putovali.

Imate pitanje? Javite nam se!

Ako trebate bilo kakvu informaciju ili pomoć u odabiru idealnog putovanja za vas, slobodno nam se javite, rado ćemo vam pomoći!