Atraktivna Florida

10 dana, 99 – Oskar +
STIL PUTOVANJA
99 – Oskar +
TRAJANJE
10 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 2 – 3*, razno
CIJENA
17.291,68 Kn/2295 EUR

OPIS

 • Mladi, šareni i živahni Miami
 • Upoznajte svemirski centar Kennedy
 • Zabavite se u tematskim parkovima Orlanda
 • Pronađite aligatora u močvari Everglades
 • Uživajte na karipskom otoku Key West

 

Miami je spektakularno mjesto koje privlači brojne Europljane. Filmovi, kultura, sve to nas vuče i poziva na Floridu. Ukoliko ste željni mora, sunca, američke kulture, scena iz filmova, serija, računalnih igara, krenimo zajedno na Floridu.

Florida će vas oduševiti. Također je pogodno mjesto za najmlađe, no zašto ne probuditi dijete u nama? Putovanje puno igara, boja i doživljaja. Od Naplesa koji je poznato mjesto snimanja brojnih filmova te „gangsterskih kuća i vila.“

Key West, Miami Beach, Coconut Grove, Little Havana. Jeste li uzbuđeni kao i mi? Posve novo putovanje. Ne smijemo oklijevati. Krenimo! Vamos! Let` s go!

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – MIAMI. Okupljanje u zračnoj luci Ljubljana i let preko povezujuće zračne luke za Miami. Nakon obavljanja graničnih formalnosti preuzimanje automobila i vožnja do hotela. Noćenje. (zrakoplov, H)

 1. dan MIAMI. Miami upoznajemo u kružnom obilasku grada. U međuvremenu šetamo South Beachom s poznatim Art Deco područjem, Miami Downtownom, Little Havanom s tipičnim kubanskim utjecajem, starim resortom s tipičnim američkim kućama – Coconut Grove. Slobodno poslijepodne koristimo za kupanje u toplom moru i sunčanje na plaži, povoljnu kupovinu ili otkrivanje ostalih gradskih čari. Noćenje. (H)

 1. dan MIAMI – FORT LAUDERDALE – okolica COCOA BEACH. Čeka nas vožnja obalom Atlantika prema sjeveru. Usput se zaustavljamo u mondenim ljetovalištima Fort Lauderdale – “Venecija Floride”, elegantnom Palm Beachu i na kraju u Cocoa beachu, poznatom po prekrasnim plažama, surferima i kitesurferima, te zabavi pod sloganom “sunce” i zabava”. Noćenje. (H)

 1. dan COCOA BEACH – KENNEDY SPACE CENTER – ORLANDO. Prije Orlanda, napravit ćemo đir do svemirske lansirne stanice Cape Canaveral. Vidjet ćemo svemirski centar Kennedy s izloženim lansirnim rampama i letjelicama. Nastavljamo našu vožnju prema unutrašnjosti pokraj bujnih plantaža naranči prema svjetski poznatom mjestu sa zabavnim parkovima, Orlandu. Noćenje. (H)

 1. dan ORLANDO – večernja vožnja u CLEARWATER. Predlažemo slobodan dan za posjet nekom od brojnih zabavnih parkova (doplata): Universal Studios (dva parka), Disneyland ili Sea World. No vrijeme možete iskoristiti za povoljnu kupovinu ili razgledavanje. Vožnja do Clearwatera. Kao što ime govori, voda je ovdje izuzetno čista i prozirna, a plaže su jedne od najboljih i najljepših u Sjedinjenim Državama. A da kombinacija bude potpuna, ovo se područje može pohvaliti i najvećim brojem sunčanih dana na Floridi. Noćenje. (H)

 1. dan CLEARWATER – NAPLES. Čeka nas vožnja duž zapadne obale do juga Meksičkog zaljeva. Zaustavljamo se u Sarasoti, gdje po želji obilazimo Ringling Museum of Art. Novo ljetovalište Naples već nas čeka. Najprije ćemo prošetati plažom do pristaništa, doma pelikana i čaplji, a zatim ćemo posjetiti povijesni gradić Tin. Ono što je nekada bilo ribarsko središte sada je puno butika, trgovina i restorana. Možda možemo prigristi pržene rakove? Noćenje. (H)

 1. dan NAPLES – EVERGLADES – FLORIDA CITY. Vozimo se kroz najveći očuvani tropski park u SAD-u, Everglades NP. Uz dodatnu naknadu možete se voziti posebnim zračnim čamcima (zračnim čamcima) kroz močvarna područja u kojima rastu mangrovi i bujna tropska vegetacija. Na ovom se području miješaju slana voda Meksičkog zaljeva i slatka voda rijeke Everglades, stvarajući jedinstveni ekosustav za suživot aligatora i krokodila. Osim njih, ovdje žive kornjače, dupini, morske krave, zmije i gušteri. Nastavljamo vožnju prema Florida Cityju. Noćenje u okolici. (H)

 1. dan FLORIDA CITY – KEY WEST – MIAMI. Nastavljamo vožnju do najjužnijeg dijela kontinentalnog SAD-a, odakle je Kuba udaljena samo 150 km. Prelazimo 42 mosta koji povezuju kopno Floride s brojnim otocima, a jedan od njih je Key West, živahni karipski otok na kojem je živio i Ernest Hemingway. U skladu s vremenom posjećujemo njegov muzej i šetamo glavnom ulicom Duvall, prepunom ugodnih dućana i barova, do trga Mallroy koji je mjesto okupljanja umjetnika i posjetitelja iz cijeloga svijeta. Povratak u Miami i noćenje. (H)

 1. dan MIAMI – EUROPA. Vožnja do zračne luke i let preko lokalne zračne luke za Veneciju. (zrakoplov)

 1. dan EUROPA – LJUBLJANA. Slijedi vožnja do Ljubljane. (zrakoplov)

Napomena: U trenutku objave putovanja letovi još nisu potvrđeni, pa se prvi i zadnji dan putovanja mogu promijeniti. Smještaj je moguć u blizini navedenih gradova.

CIJENE

Cijena putovanja
17.291,68 Kn/2295 EUR

Obvezne doplate

Dozvola za ulazak u SAD – ESTA 263 Kn/35,00 EUR
Doplata za veličinu skupine 10 – 14 osoba 1.125 Kn/150,00 EUR

Doplate po želji

Doplata na licu mjesta (preporučene napojnice) 263 Kn/35,00 EUR
Doplata za jednoposteljnu sobu 4.050 Kn/540,00 EUR
Doplata za nevozača 900 Kn/120,00 EUR

Popusti
Članski popust od redovne cijene aranžmana 3,50 %

Cijena (najmanje 15 sudionika) uključuje:zračni prijevoz, pristojbe zračnih luka i sigurnosne pristojbe (498 EUR), prijevoz do/od zračne luke polaska/dolaska u Ljubljanu, ako to nije zračna luka Ljubljana, smještaj u motelima ili Hoteli 2-3*, najam vozila sa svim potrebnim osiguranjem, benzin, parking i cestarine, ulaznice kako je navedeno u nastavku, slovenski menadžment, priprema i organizacija putovanja, troškovi pripreme i organizacije putovanja.

INFORMACIJE

Uključene ulaznice: NP Everglades, Kennedyjev center.

Prijevoz: istražit ćemo zemlju unajmljenim automobilima. Agencija Oskar organizira najam vozila. Prijavom se putnik obvezuje preuzeti obvezu upravljanja automobilom razmjerno broju putnika u njemu. Ukoliko putnik ne želi voziti, doplaćuje se prilikom prijave. Broj mjesta za nevozače je ograničen.

Doplate po želji (po osobi na licu mjesta – okvirne cijene): – Everglades park – vožnja „zračnim plovilima“ cca 25 USD, – ulaznice za zabavni park u Orlandu (od 60 do 90 USD).

ČESTA PITANJA – INFORMACIJE ZA LAKŠE ODLUKE: Sobe: smještaj za 3 ili 4 osobe u istoj sobi je na dva odvojena bračna ležaja. Nema pomoćnih ležajeva. Doručak: prema američkim standardima, u većini hotela u SAD-u doručak nije uključen u cijenu noćenja, ali je dostupan u hotelskim restoranima uz nadoplatu. Neki hoteli nude besplatan kontinentalni doručak.

VIZE: * Hrvatski državljani nositelji obične ili diplomatske/službene putovnice koji putuju u SAD turistički ili poslovno, ili tranzitiraju preko državnog područja SAD-a, obvezni su ispuniti prijavu putem sustava ESTA (Electronic System for Travel Authorization) na internetskoj stranici https://esta.cbp.dhs.gov/. Pristojba za podnošenje zahtjeva iznosi 14,00 USD. Odobrenje zahtjeva iz sustava ESTA vrijedi dvije godine ili do isteka putovnice. Preporučuje da se prijavite za ESTA u vrijeme rezervacije putovanja, ali ne manje od 72 sata prije ukrcaja. Prije putovanja navedena prijava mora biti pregledana i odobrena od strane nadležnih američkih tijela. ** Hrvatski državljani čiji su zahtjevi putem ESTA-e odbijeni, a koji i dalje žele otputovati u SAD, morat će ispuniti zahtjev za neuseljeničku vizu. Više informacija je dostupno na sljedećoj poveznici: https://ais.usvisa-info.com/hr-hr/niv/information/niv . *** Hrvatski državljani koji posjeduju prethodno izdanu valjanu B1/B2 vizu, tj. neuseljeničku vizu (non-immigrant visa) i dalje će moći putovati u SAD s tom vizom u svrhu za koju je izdana, te nisu dužni podnositi zahtjev za odobrenje putovanja putem sustava ESTA. **** Svi hrvatski državljani koji putuju u SAD iz razloga koji ne uključuju turističku ili poslovnu svrhu putovanja, trebaju imati vizu za ulazak u SAD. Za sve dodatne informacije o uvjetima ulaska u SAD, savjetujemo da se obratite Veleposlanstvu SAD u Zagrebu (https://hr.usembassy.gov/). ***** Za pitanja o useljeničkim vizama molimo kontaktirajte Veleposlanstvo SAD u Zagrebu (https://hr.usembassy.gov/hr/) ili pošaljite upit na zagrebIV@state.gov .

VAŽNO: uvođenje ulazne vize za putnike koji su putovali u Iran, Irak, Sudan, Libiju, Jemen, Somaliju i Siriju nakon 1. ožujka 2011. godine. Zbog promijenjene politike SAD-a prema Iranu, stupila je na snagu uredba koja se odnosi na sve putnike koji žele ući u SAD, a posjetili su Iran, Irak, Sudan ili Siriju nakon 1. ožujka 2011., uvodi se ulazna viza . Ulazna viza dobiva se u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu, a sređuje je putnik sam. Procedura dobivanja vize, osim ispunjavanja zahtjeva i dostavljanja odgovarajućih dokaza o imovinskom stanju, predviđa i osobni razgovor u veleposlanstvu. Cijena vize je 159 USD.

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 10

PRIPREMA PUTOVANJA:28.12.2020.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Oskar d. o. o.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:

D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije