Australija

24 dana, 99 – Oskar +
STIL PUTOVANJA
99 – Oskar +
TRAJANJE
24 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli/moteli/kampiranje, doručak/razno
CIJENA
/

OPIS

 • Usamljene crvene pustinje sa samotnjacima Uluruom i Katom Tjutom
 • Nacionalni parkovi, prašume i slapovi te Veliki koraljni greben
 • Koale, klokani, emui i krokodili…
 • Drevne priče i kultura Aboridžina

Australija, nepoznata južna zemlja i posljednji kontinent koji su otkrili Europljani. Naišli su na drugačiju zemlju, različite ljude, različite životinje. Toliko različita i u isto vrijeme tako neodoljivo privlačna da i danas budi maštu! Svojom prirodnom ljepotom i spektakularnom divljinom, tradicionalnim Aboridžinima i kozmopolitskim gradovima osvaja srca modernih putnika.

Crvena sredina daje osjećaj da je vrijeme stalo i tu pronašlo svoj mir i ljepotu. Izvedba preplavljenih boja narančasto-crvenih nijansi na kultnom samotnjaku Uluru prava je čarolija prirode! Šetajući kroz nevjerojatne formacije crvenog pješčenjaka, shvaćamo da smo u potpuno drugom svijetu… Poslušajte priče Aboridžina, osjetite jednu od najstarijih kultura na svijetu, punu mitova i legendi.

Nacionalni parkovi crvena su nit naše australske avanture jer želimo istražiti te netaknute kutke australske divljine. Ulazimo u tropske šume i morske lagune, hodamo do vrtoglavih stjenovitih litica i nepreglednih pogleda, stajemo u pustinjskom srcu Crvenog kontinenta, vozimo se čamcem po rijeci punoj krokodila, plivamo ispod moćnih vodopada i plivamo u šarenom svijetu. Oprostite se od Australije u jednom od najljepših gradova na svijetu, kozmopolitskom Sydneyu, koji nam maše zbogom slikom svoje operne kuće.

Vrhunska putna avantura vodi nas u veliki australski krug, gdje iz prve ruke doživljavamo sva lica zemlje… To je putovanje, spavanje u hostelima i na otvorenom, prihvaćanje nevjerojatnih dimenzija australske prirode… Riječ je o timskom duhu i suradnji, istraživačka znatiželja i želja nakon nesvakidašnjih iskustava… Crveni kontinent, dolazimo!

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – MELBOURNE. Okupljanje u Ljubljani i let s jednim ili dva presjedanja za Melbourne. U slučaju da zrakoplov polijeće iz jedne od obližnjih zračnih luka, tamo će biti organiziran prijevoz. Obroci i odmor u zrakoplovu. (zrakoplov)

 2. dan MELBOURNE. Slijetanje u Melbourne. Nakon sređivanja graničnih formalnosti, krećemo prema hotelu. Noćenje. (zrakoplov, H)

 3. dan MELBOURNE – Nacionalni park GREAT OTWAY  – 12 APOSTOLA PORT CAMPBELL. Nakon doručka putujemo najslikovitijom cestom u Australiji, Velikom oceanskom cestom. Krenuli smo rano, sa zadivljujućim pogledom na dramatičnu australsku obalu, a uz kraća zaustavljanja prolazimo pored poznatih obalnih mjesta za surfanje kao što su Torquay, Bells Beach i Lorne. Posjećujemo Great Otway NP, gdje idemo u razgledavanje… Vraćamo se na Great Ocean Road i nastavljamo sa zaustavljanjima na odabranim točkama do najteže očekivane: 12 apostola! Čuveni stjenoviti izdanci uzdižu se i do 45 m visine od pjenušavog oceana… Na putu do Port Campbella zaustavljamo se u klancu Loch Ard, iznimnom prikazu erozije vapnenačkih obalnih litica u nove zanimljive formacije. Dolazak u obalni gradić Port Campbell, smještaj i noćenje. (H, D)

 4. dan PORT CAMPBELL – rezervat TOWER HILL – BRAMBUK – HALLS GAP. Doručak. Jutarnje zaustavljanje kod posljednje atrakcije Velike oceanske ceste, Londonskog luka, bivšeg Londonskog mosta, prije nego što se dio odlomio i pao u more… Zatim odlazimo u Tower Hill Nature Reserve, gdje susrećemo slatke australske endemične životinje poput koala , emua i klokana. Napuštamo obalu i vozimo se u unutrašnjost sve do Nacionalnog parka Grampians i Kulturnog centra Brambuk, gdje ulazimo u kulturu Aboridžina. Slušamo njihove priče, kušamo njihovu hranu, učimo o njihovoj povijesti i umjetnosti. Biste li bacili pravi bumerang ili puhali u didgeridoo? Smještaj i noćenje. (H, D)

 5. dan HALLS GAP – NP GRAMPIANS – MOUNT GAMBIER. Doručak. Rano ujutro krećemo u istraživanje Nacionalnog parka Grampians. Šetnja nas vodi pored nekoliko vrtoglavih vidikovaca do vrha litica sve do Death Jaws – divite se prekrasnom pogledu na dolinu Victoria, ali nemojte prilaziti preblizu ruba! Tražimo i slapove MacKenzie, koji su bogati vodom tijekom cijele godine. Vožnja do gradića Mount Gambier, koji leži na padini vulkana. Noćenje. (H, D)

 6. dan MOUNT GAMBIER – NP COORONG – ADELAIDE. Nakon doručka, posjećujemo glavnu gradsku atrakciju, fotogenično Modro jezero, nastalo u krateru ugaslog vulkana. Nastavljamo put do Nacionalnog parka Coorong, koji je poznat po jedinstvenom sustavu pijeska i laguna te je dom brojnih vrsta ptica. Pravi praznik za oči! Vožnja do glavnog grada Južne Australije, obalnog Adelaidea. Smještaj i noćenje. (H, D)

 7. dan ADELAIDE – CLARE VALLEY – PORT AUGUSTA. Doručak. Vozimo se do vinske regije Clare Valley, gdje posjećujemo jednu od tamošnjih vinarija. Saznajemo sve o australskom vinarstvu i isprobavamo neke od najboljih. Za Australce je to rizling, a slijede cabernet sauvignon i shiraz. Smještaj i noćenje. (H, D)

 8. dan PORT AUGUSTA – WILPENA POUND – BELTANA. Nakon doručka, krenuli smo u jednu od impresivnijih šetnji, zakoračivši u 800 milijuna godina star prirodni amfiteatar urezan u NP Flinders Ranges. To je sveto mjesto Aboridžina iz Adnyamathana. Također ćemo učiti o povijesti i umjetnosti ovog naroda koji ovdje živi nekoliko desetaka tisuća godina. Dok lutate nevjerojatnim krajolikom, budite oprezni, možda ćete vidjeti klokana ili emua. Smještaj i noćenje. (H, D)

 9. dan BELTANA – SLANO JEZERO EYRE – WILLIAM CREEK. Doručak. Vožnja do najvećeg australskog slanog jezera Eyre. Veći dio godine je suho, samo se sloj soli na vrelom suncu bijeli. Međutim nakon jakih monsuna puni se vodom i postaje mjesto gniježđenja mnogih vrsta ptica, uključujući pelikane. Ako želite, možete uživati ​​u jednosatnom panoramskom letu iznad jezera Eyre (uz doplatu). Što je s kupanjem u udaljenim termalnim izvorima? Vožnja do William Creeka i noćenje. (H, D)

 10. dan WILLIAM CREEK – COOBER PEDY. Doručak. Vozite se napuštenim australskim zaleđem do jedinstvenog rudarskog grada Coober Pedyja, svjetske prijestolnice opala. Posjećujemo rudnik, upoznajemo proces vađenja opala i njihovu važnost. Stanovnici su se na originalan način prilagodili golemoj vrućini australske unutrašnjosti: svoje su domove iskopali pod zemljom. I mi bježimo od nesnosne vrućine jer noćimo u podzemnom hotelu – jedinstvena prilika u životu! (H, D)

 11. dan COOBER PEDY – ULURU (AYERS ROCK)(UNESCO). Rani doručak. Cjelodnevna vožnja nas nagrađuje vrhunskim iskustvom australske kulture: vječni samotnjak Ayers Rock ili Uluru u narančasto-crvenim nijansama nazire nam se pred očima. Zbog čega smo zapravo ovdje? Posjećujemo Kulturni centar Aboridžina, gdje se upoznajemo s poviješću, vjerovanjima, tradicijom i suvremenim načinom njihovog života, te penjemo se na ovu svetu planinu i šetamo. Kakve boje za vrijeme zalaska sunca! Čarolija prirode! Spavamo u jednostavnom kampu/lođi s nekoliko kreveta, u zagrljaju Crvene zemlje. (O, D)

 12. dan ULURU – KINGS CREEK. Ustajemo prije izlaska sunca, jer ne želimo propustiti predstavu prelijevanja boja na Uluruu u ovo posebno doba dana. Nastavljamo vožnju do poznatih stijena planine Olgas odn. Kata Tjute. Divimo se maštovitim formacijama crvenog pješčenjaka i slušamo priče naroda Anangu. Saznajemo zašto je ovo tako sveto mjesto. Doručak na putu u prirodi. Mini trekking (do 2 sata) do Doline vjetrova. U Yulari nalazimo mjesto za ručak, zatim nastavljamo do Kings Canyona. Smještaj u ili oko Kings Creeka, gdje odsjedamo u jednostavnom kampu / kućici s nekoliko kreveta. (O, D)

 13. dan KINGS CREEK – ALICE SPRINGS. Doručak. Odlazak do Kraljevskog kanjona koji je dio NP Watarrka. Uživamo u prirodnom amfiteatru i radimo kružni trek (Rim Walk, 6 km / 3h hoda). Povratak u kamp na odmor i vrijeme za ručak i nastavak prema Alice Springsu, geografskom središtu Australije. Smještaj u hotel i slobodna večer; mogućnosti su brojne. (H, D)

 14. dan ALICE SPRINGS. Nakon doručka jutarnje razgledavanje Alice Springsa, šetnja glavnim ulicama do brda Anzac, odakle se pruža prekrasan pogled na grad i okolicu. Opcijski posjet telegrafskoj stanici koja se nalazi na mjestu prvog naselja grada i drugim atrakcijama. Slobodno poslijepodne za individualne obilaske (mogućnost posjeta Alice Springs Reptile Center, Royal Flying Doctor Center i Muzej) i opuštanje u gradu. Noćenje. (H, D)
 15. dan ALICE SPRINGS – let u DARWIN. Slobodno prijepodne za istraživanje Alice Springsa ili odmor. Poslijepodnevni let za Darwin. Prijevoz do hotela i noćenje. (H, Z)

 16. dan DARWIN – NP KAKADU (UNESCO). Rano ujutro se ukrcavamo u preuređeni džip kamion i vozimo se off-road u australsku divljinu – čeka nas Nacionalni park Kakadu. Najprije krećemo na uzbudljivo krstarenje rijekom Mary jer ona je dom najveće koncentracije krokodila na svijetu, a njezine močvare dom su više od 30 vrsta ptica! Nakon ručka hodamo do najpoznatijih kamenih slika u Australiji, do stjenovitog Ubirra. Odavde se otvara nevjerojatan pogled na krajolik, upravo onaj iz filma Crocodile Dundee… Na kraju posjećujemo Aboridžinski obrtni centar u kojem stvara više od 200 umjetnika i obrtnika; divimo se njihovom radu i shvaćamo unutarnji smisao njihovih proizvoda. Večera. Noćenje u prirodi. (O, R, V, brodić)

 17. dan NP KAKADU – slapovi. Doručak. Pred nama je cijeli dan istraživanja. Živopisni put vodi nas sve do Twin Fallsa i jedva čekamo okupati se! Nakon ugodnog osvježenja, nastavljamo prema Jim Jim slapovima. Što je moćnije? Kako dolikuje skočiti u bazen! Nakon ručka slijedi vožnja do safari kampa. BBQ večera s krokodilima i noćenje u prirodi – kampiramo u vrećama za spavanje. (O, D, R, V)

 18. dan NP KAKADU. Rani doručak. Krećemo prema Kulturnom centru Warradjan, gdje saznajemo više o Aboridžinima koji žive na području Kakadua. Zatim šetnja u prirodi kroz klanac Barramundi uz kristalno čisto more. Plivanje u bazenima. Opušteno poslijepodne i smještaj u smještaj u okolici Jabirua. Noćenje u spavaonicama u ili izvan šatora u kampu bez struje. To je to – odspojite se. (O, D, R, V)

 19. dan NP KAKADU – ARNHEMLAND (Aboridžini ekskluzivno) – DARWIN. Doručak. Posjet Aboridžina na području Arnhema. Posjećivanje područja isključivo je dozvoljeno samo određenim grupama i mi smo jedna od njih. Lokalni vodič pokazuje nam slike na stijenama koje su vjerojatno najočuvanije i najopsežnije na cijelom kontinentu. Očekuje nas izniman pogled s vrha brda na ravnicu s bilabongama (vrsta jezera) i ptice ispod nas. Kažu netaknut i miran pogled na Australiju kakav želimo. Vožnja do Darwina, gdje stižemo kasno poslijepodne. Smještaj i noćenje. (H, D, R)

 20. dan DARWIN – let u CAIRNS – izlet u KURANDO. Doručak. Jutarnji let za Cairns. Nakon slijetanja krećemo u australsku tropsku prašumu. Vožnja gondolom je doživljaj za sebe, jer gondola putuje tik iznad šume i nekoliko puta se zaustavlja radi istinskog kontakta s očuvanom prašumom. Prizori moćnih slapova bit će oslikani pred našim očima… Zaustavljanje u selu Kuranda… Povratak u Cairns, smještaj i noćenje. (H, D, zrakoplov, gondola)

 21. dan CAIRNS – izlet na VELIKI KORALJNI GREBEN (UNESCO). Doručak. Brod nas vodi na cjelodnevni izlet do najvećeg koraljnog grebena na svijetu! Proteže se 2.300 km duž obale Queenslanda, a sastoji se od oko 3.000 pojedinačnih grebena i otočića. Neprocjenjivo bogatstvo ovog svijeta krije se ispod razine mora, pa stavljamo maske i disalice i “zaranjamo” u morske avanture! Ručak na brodu. Slobodna večer u Cairnsu i noćenje. (H, Z, brodić)

 22. dan CAIRNS – let u SYDNEY. Nakon doručka letimo za Sydney, jedan od najljepših lučkih gradova na svijetu. Leži uz rascjepkani pacifički zaljev, koji poput dlana raširenih prstiju izbija u obalu. Iako nije glavni grad, to je najstariji, najveći i najvažniji grad u Australiji. Popodne se penjemo na Sydney Tower s prekrasnim pogledom na grad. Šetamo botaničkim vrtovima do Opere (UNESCO) – arhitektonskog remek-djela i simbola grada – i veliki Oliver je nastupao u ovoj operi. Smještaj i noćenje u hotelu. Uživamo u posljednjoj australskoj večeri. (H, D, zrakoplov)

 23. dan SYDNEY – LJUBLJANA. Doručak. Ujutro idemo u šetnju do marine Darling Harbour uz živu atmosferu. Opcijski obilazak akvarija (uz doplatu) s vizualnim prikazom australskog morskog života, uključujući morske pse. Vožnja do zračne luke i let za Europu. (D, zrakoplov)

 24. dan LJUBLJANA. Slijetanje u Ljubljanu ili obližnju zračnu luku (u tom slučaju organizirani prijevoz do Ljubljane). Kraj nezaboravnog putovanja. (zrakoplov)

Redoslijed posjeta i program mogu se mijenjati ovisno o trenutnim zbivanjima.

INFORMACIJE

DODATNI IZLETI, OBILASCI, MOGUĆNOSTI: posjet vinariji s degustacijom vina u dolini Clare, posjet rudniku Coober Peddy, svi izleti u Nacionalni park Kata Tjuta s propusnicom, 4-dnevni obilazak Nacionalnog parka Kakadu, gondola u Kurandi (SkyRail), izlet do Velikog koraljnog grebena brodom, ulaznica za Sydney Tower, programske naknade, pripreme putovanja i troškovi organizacije, panoramski let nad jezerom Eyre (ukoliko je dostupan), panoramska vožnja s helikopterom nad Kraljevim kanjonom (ukoliko je dostupan),posjet akvariju u Sydneyju približno.

Smještaj i prehrana: 16 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima ili motelima 2-3*, 2 noćenja u kampu/lodžu oko Ulurua (više kreveta/soba, zajednička kupaonica), 3 noćenja na otvorenom (u šatorima i vrećama za spavanje, spavanje u prirodi), hrana prema programu.

Prijevoz: prvih 13 dana vozimo unajmljenim vozilom (ovisno o broju prijavljenih radi se o kombiju ili minibusu kojim upravlja slovenski ili australski vozač). Kasnije putujemo zrakoplovom i vozilima te vozačima lokalnih partnera.

OBVEZNI DOKUMENTI: valjana putovnica koja vrijedi najmanje 6 mjeseci po završetku putovanja.

VIZE: Putnik mora pred putovanjem ispuniti elektronski obrazac “eVisitor”, koji je dostupan na sljedećem linku: http://www.immi.g52ov.au/e_visa/evisitor.htm. Obrazac, uz doplatu i priloženu kopiju putovnice, možemo ispuniti u Agenciji Oskar.

ZDRAVLJE: Cijepljenje protiv žute groznice obvezno samo za putnike koji dolaze s rizičnih područja za dobivanje ove bolesti.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 9

PRIPREMA PUTOVANJA: 24.03.2022.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Oskar d. o. o.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:

D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije