Bella Sicilia

5 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
5 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3-4*, polupansion
CIJENA
5.017,98 Kn/666 EUR

OPIS

  • Moćna Etna i senzualna Taormina
  • Živa nostalgija barokne Catanie i Palerma
  • Sicilijanska kuhinja

U srcu Mediterana nalazi se čaroban otok prepun mitova i legendi, prekrasne prirode i jarke vatrene energije. Zbog svog geografskog položaja, Sicilija je mjesto pretapanja kultura, odnosno mjesto gdje se susreću sjevernoafrička, arapska i europska kultura. Svojim jezikom, temperamentnim stanovnicima i brojnim tajnama, zemlja je ispisana na koži istraživačkog duha putnika.

Počinjemo otkrivanjem temperamentnog arapskog grada Palerma, koji je lonac za topljenje mnogih kultura i prošlosti i sadašnjosti… Na zapadnom i središnjem dijelu otoka osjećamo onu pravu Siciliju, jer se ovdje malo toga promijenilo od davnina. Očarani smo šarolikim krajolikom od obalnog područja do planinske unutrašnjosti i plodnih visoravni. Kroz valovita polja i utvrđena srednjovjekovna sela na vrhovima brežuljaka istražujemo i doživljavamo mir otoka i još uvijek udaljeni način života od nekog drugog vremena.

Putujući na istok putovanje je dramatičnije i napetije! Uspon na aktivni i najviši europski vulkan Etnu pravi je doživljaj za sve putnike. Catania nas očarava svojim baroknim centrom i živahnim tržnicama. Sirakuza nas vraća u antiku, a Taormina je pravi mediteranski biser.

PROGRAM

1. dan LJUBLJANA – SEGESTA – PALERMO. Let iz Ljubljane ili obližnje zračne luke (u tom slučaju prijevoz iz Ljubljane) do Palerma. Nakon slijetanja, vozimo se do antičke Segeste, gdje šetamo među ruševinama. Impresionirani smo prekrasnim Ateninim hramom, izvrsno očuvanim kazalištem i mirnom atmosferom u srcu prirode. Slijedi vožnja do Palerma. Vožnja do hotela, večera i noćenje. (zrakoplov, H, V)


2. dan PALERMO – MONREALE – PALERMO. Doručak. Pješice istražujemo stari dio živahnog i veselog Palerma. Započinjemo obilaskom Normanske palače s impresivnom Palatinskom kapelom i sicilijanskim parlamentom. Zatim kratka vožnja do Kapucinskih katakombi, gdje se divimo mumificiranim gradskim velikodostojnicima. Napravit ćemo stanku za kavu ispred gradske katedrale, a zatim prošetati do živahne tržnice Ballaro. Ovdje pratimo temperamentne vapaje trgovaca voćem, povrćem, mesom, ribom, bademima, gotovo svime što majka Sicilija može ponuditi. Skrećemo prema trgu Pretoria s poznatom fontanom, koja isprva nije bila namijenjena Palermu… Na susjednom trgu Bellini, u blizini crkve Martorana, nalazi se slastičarna s tradicionalnim delicijama. Vrijeme ručka oko kazališta Massimo – možda odrezak sabljarke, špageti sa srdelama i bademima? Talijanska hrana je u osnovi izvrsna, a sicilijanska hrana je izuzetna. Poslijepodne provodimo na obližnjoj gori Monreale, odakle se pruža prekrasan pogled na Palermo. Ovdje su radionice mozaika koje vidimo i na zidovima poznate monrealske katedrale. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (H, D, V)


3. dan PALERMO – CORLEONE – TURSKE STEPENICE – DOLINA HRAMOVA – AGRIGENTO (okolica). Doručak. Vožnja u unutrašnjost “prave” Sicilije. Na putu do sela Corleone pričati ćemo o sicilijanskoj mafiji. U selu mafijaškog klana posjećujemo Muzej borbe protiv mafije i prošetati ćemo idiličnom sicilijanskom scenom, jer selo je poznato i kao “grad stotina crkava”. Na putu do Agrigenta zaustavljamo se u šetnji uz morsku obalu i vidimo snježno bijele turske stepenice. Potom nas očekuje prekrasan doživljaj najljepše sicilijanske antike – posjet Dolini hramova (UNESCO), starogrčkom gradu Agrigento iz 5. stoljeća pr. Kr, koji je Pindar opisao kao “najljepši grad smrtnika”. Vožnja do hotela u blizini Agrigenta. Smještaj u hotel i večera. (H, D, V)


4. dan AGRIGENTO (okolica) – PIAZZA ARMERINA – SIRAKUZA –
CATANIA. Doručak. Na putu do Piazze Armerina razgovaramo o životu Rimljana na ovim mjestima. Posjećujemo antičku rimsku vilu Villa Romana del Casale (UNESCO) s nevjerojatno dobro očuvanim podnim mozaicima, punom mitova i legendi. Naše putovanje nastavljamo u smjeru Jonskog mora. Zastajemo u Caltagironeu uz poznato stubište, okruženo keramičkim radionicama, po kojima je grad poznat. Siesta na putu u Arhimedov grad. U Sirakuzi posjećujemo moderni barokni centar na otoku Ortigia. Na mjestu Ateninog hrama danas se nalazi katedrala, ovdje su fontana Arethusa i gradske palače. U slobodno vrijeme možete posjetiti i antičke ostatke grada (UNESCO). Vožnja do hotela podno Etne na istočnoj obali. Večera i noćenje. (H, D, V)


5. dan CATANIA – ETNA – TAORMINA – LJUBLJANA. Doručak. Vožnja do Etne jedinstveno je iskustvo, kada je cijela istočna Sicilija pred nama. Vulkan je jedan od vrhunaca putovanja! Po želji, uz nadoplatu, da bi putovanje učinili što posebnijim, žičarom se uspinjemo na Etnu. Odatle terenskim vozilima odlazimo do kratera na 2.900 m nadmorske visine. Spektakularno, nevjerojatno i nezaboravno iskustvo! Inače, možemo prošetati kroz vulkanski krajolik i među manjim kraterima na nadmorskoj visini od 1900 m. Nastavljamo prema senzualnoj Taormini. Hodamo kroz odmaralište glavnom ulicom do trga. U slobodno vrijeme možete posjetiti iznimno grčko-rimsko kazalište s kojeg se pruža prekrasan pogled na Etnu ili se popeti na tvrđavu koja gleda na grad. Povratak na početnu točku. Let do Ljubljane ili obližnje zračne luke (u tom slučaju prijevoz do Ljubljane). (D, zrakoplov)

Razgled vulkana Etna se zbog vremena (magla, vjetar) ili erupcije možete izmijeniti ili odgoditi.

CIJENE

Cijena putovanja
5.017,98 Kn/666 EUR

Obvezne doplate
Doplata za veličinu skupine 30 – 39 osoba 450 Kn/60,00 EUR
Doplata za veličinu skupine 25 – 29 osoba 675 Kn/90,00 EUR

Doplate po želji

Doplata na kraju putovanja – Etna: žičara na 2500 m 225 Kn/30,00 EUR
Doplata na kraju putovanja – Etna: žičara i prijevoz do kratera na 2500m 503 Kn/67,00 EUR
Doplata za jednopostoljnu sobu 900 Kn/120,00 EUR

Popusti

Popust za djecu 2-12 godina na osnovnom ležaju 10,00 %
Popust za djecu 2-12 godina na osnovnom ležaju 15,00 %
Članski popust od redovne cijene aranžmana 3,50 %

Cijena (najmanje 40 sudionika) uključuje: zračni prijevoz po programu, aerodromske i sigurnosne pristojbe, prijevoz do polazne/odlazne zračne luke do Ljubljane, ako nije zračna luka Ljubljana, 4 noćenja u hotelima 3-4* s doručkom i večerom, prijevoz i razgledavanje klimatiziranim autobusom, slovenski vodič (uključeni su pogledi izvana), kombiji u Taorminu i natrag, troškovi pripreme i organizacije putovanja.

Ulaznice nisu uključene u cijenu putovanja i plaća ih putnik na licu mjesta.

Približne cijene ulaznica su sljedeće (70 EUR ukupno): PALERMO: Palatinska kapela i Normanska palača 8,5 EUR, San Cataldo 3,5 EUR, Crkva sv. Katarine 2 EUR, Kapucinske katakombe 3 EUR; MONREALE: katedrala i samostan 6 EUR; CORLEONE: Muzej antimafije 5 EUR; VILLA ROMANA: Rimski mozaici 10 EUR; AGRIGENTO: Dolina hramova 10 EUR; SIRAKUZA: Arheološki park 10 EUR; Katedrala (Ortigia) 2 EUR; TAORMINA: Grčko kazalište 10 EUR.

INFORMACIJE

DOKUMENTI: Potrebna putovnica ili osobna iskaznica; MORA VRIJEDITI DULJE OD 6 MJESECI NAKON ULASKA U DRŽAVU.

VIZE: /

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 25

PRIPREMA PUTOVANJA: 30.09.2021

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije