Bordeaux i Akvitanija

4 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
4 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3*, noćenje/doručak
CIJENA
/

OPIS

  • Kozmopolitski Bordeaux iz snova
  • Najviše dine i Atlantik, ribarski Arcachon i izlet brodom –
  • Špilje Lascaux, dolina Dordogne, vino Sv. Emiliona

Bordeaux je biser Akvitanije. Prekrasan grad pun je atmosfere, prekrasne arhitekture i romantike, francuskog „joie de vivre“ s biranim vinima i kuhinjom – kojih na ovom putovanju ima u izobilju.

Atlantik, najviše dine u Europi, laguna i kamenice. Penjemo se na najvišu dinu u Europi i osjećamo pustinjski ugođaj. Ispod nas je zapjenjeni Atlantik i beskrajna plaža koja svojom vabi svojom svježinom. Prošetajmo, skočimo u more kako bi napunili baterije! Tu je laguna kamenica, priča o atlantskim ribarima i još mnogo toga u jednom danu!

Šarm francuskog sela. Dan posvećujemo istraživanju najljepših kutaka Francuske – među beskrajnim vinogradima i tradicionalnim gradićima putujemo u posjet prapovijesnim špiljama Lascaux, boravimo u ugodnom gradiću i upijamo atmosferu, obilazimo prekrasan park i vozimo se dolinom Dordogne natrag u naš dom.

Sv. Emilion, gdje se proizvodi najbolje vino na svijetu. Sve u jednom – grad koji živi za vino, arhitekturu i atmosferu, krajolik i panoramu. Najbolje mjesto za posljednje iskustvo našeg putovanja.

Kratki predah od svakodnevice nudi kaleidoskop sadržaja, kretanja, doživljaja atlantske svježine, tradicionalnih ugođaja i mora. Za sve koji vole istraživati ​​udaljena mjesta, kulturu i tradiciju.

Vaše putovanje također pripremamo individualno i prilagođavamo ga Vašim željama.

PROGRAM

  1. dan LJUBLJANA – BORDEAUX. Okupljanje u Ljubljani i vožnja do Venecije, odakle letimo za Bordeaux u Francuskoj. Nakon slijetanja slijedi razgled glavnog grada Akvitanije koji je jedan od najljepših francuskih gradova: široke avenije, dašak starosti, morski zrak, vrhunska vina i hrana. Krećemo u jutarnji obilazak grada pješice i tramvajem – uživamo u impozantnim zgradama Le Grand Théatre, trgu Bourse i vodenom zrcalu, renesansnom slavoluku Porte Cailhau, gotičkoj katedrali St. André. Posjećujemo La Cité du vin – muzej vina (doplata), gdje završavamo obilazak uz čašu vina i pogled na grad. Vožnja do hotela. Smještaj. Slobodna večer za vlastito istraživanje. (H, zrakoplov)

  2. dan BORDEAUX – SIPINE PILAT – izlet brodom – ARCACHON. Doručak. Vozimo se do najviše europske dine Pilat. S vrha uživamo u prekrasnom pogledu na dinu i prekrasnu Srebrnu obalu dokle nam pogled seže. Pustinjska atmosfera uz Atlantik! Priuštiti ćemo si šetnju dinom i obalom, uz svježinu Atlantika – možda skok u more? Previše? Vožnja do primorskog grada Arcachona, koji leži na estuariju i poznat je po kamenicama. Prvo ga istražujemo, a zatim krstarimo lagunom kroz ptičji rezervat Le Teich – možda ćemo vidjeti plamence i druge ptice, ući u život kamenica i osjetiti puls obalnog života. Povratak u grad. Slobodna večer. Noćenje. (H, D)

  3. dan BORDEAUX – špilje LASCAUX – SARLAT – VRTOVI Marqueyssac – DOLINA RIJEKE DORDOGNE. Doručak. Vožnja do Montignaca i razgledavanje poznatih pretpovijesnih slika otkrivenih u špilji Lascaux 1940. godine. Vidimo repliku špilje i multimedijsku prezentaciju priče. U obližnjem Sarlatu lutati ćemo uskim uličicama francuskog srednjovjekovnog grada. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima vijugamo prekrasnom dolinom Dordogne, koja se smatra jednom od najljepših u Francuskoj. Posjećujemo viseće vrtove Les Jardins de Marqueyssac kao još jedno iskustvo našeg putovanja. Povratak u Bordeaux. Slobodna večer. Noćenje. (H, D)

  4. dan BORDEAUX – izlet u St. Emilion (Unesco) – LJUBLJANA. Doručak. Ujutro se vozimo do Saint Emiliona, prekrasnog srednjovjekovnog gradića smještenog na desnoj obali rijeke Garonne. Poznat kao prestižno središte merlota, prošaran je podzemnim galerijama u kojima sazrijevaju najbolja francuska vina. Izgubit ćemo se u uskim uličicama s prekrasno očuvanom arhitekturom i uživat ćemo u opuštenoj francuskoj atmosferi. Zaustavljamo se u vinskom podrumu na degustaciju. Slobodno vrijem za istraživanje. Vožnja do zračne luke i let za Veneciju. Vožnja prema Ljubljani. (D, zrakoplov)

INFORMACIJE

DODATNI IZLETI, OBILASCI, MOGUĆNOSTI: -kušanje vina u St. Emilion, Muzej Lascaux, Vrtovi Marqueyssac, La Cite du vin.

DOKUMENTI: osobna iskaznica.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 20

PRIPREMA PUTOVANJA: 18.05.2022.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom avansa putnik potvrđuje da ih prihvaća u cijelosti.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar d.o.o.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:

D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije