Cheova priča

16 dana, 3 – Oskarovo doživljajno putovanje
STIL PUTOVANJA
3 – Oskarovo doživljajno putovanje
TRAJANJE
16 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3-4*, Casas particulares, noćenje/doručak, polupansion/All inclusive
CIJENA
20.026,70 Kn/2658 EUR

OPIS

 • Doživite šarmantnu Havanu i temperamentni Santiago
 • Zapovjedništvo američkih revolucionara i krški Vinales
 • Očekuju vas šarmantni Trinidad i tropske plaže
 • Iskustvo autentične Kube

ČETIRI kubanska putovanja za ČETIRI okusa!

Da je Che danas živ i da vas želi iznenaditi – pripremio bi vam Cheovu priču! Nježno je i senzualno postavljena, putuje kroz atmosferu zemlje, teče u ritmu i sadržaju… da vas zavede u kubansku stvarnost koju ne samo upoznajete, već osjećate i doživljavate!

Cheova priča će vas odvesti u sve veće gradove i atrakcije – šarmantna Havana i temperamentni Sanitago, senzualni Trinidad, Cheova Santa Clara, kaubojska Camaguey,..ali to je samo temelj na kojem gradimo esencije putovanja…

… Tu je tropska priroda i šetnje kroz različite krajobraze – od tropske prašume (Soroa) i kraškog krajolika na zapadu (Vinales), preko močvara Guama, do brežuljaka u središnjem dijelu otoka (Escambray ) i naravno najviša brda na jugu.

… Tu je i toplo tropsko more – tirkizno jedinstveno na Cayu Coco i Cueva de los Peces i više turističkih odmora s raznim dodacima na Trinidadu…

…Druženja i susreti s ljubaznim i temperamentnim mještanima, živimo u njihovoj sadašnjosti i živimo s njima..

U sve to sada stavljamo glavni motiv – priču o revoluciji i Cheu, priču o plesu na ulicama i popratnoj temperamentnoj glazbi, o opuštenom i spontanom životu koji se neodoljivo kreće u nama samima…

To je dragi putnici – Cheova priča! Opušta i zateže, uzbuđuje i smiruje, sanja i uzbuđuje… Stavlja nas u ulogu glavnog glumca koji će Cheovu priču moći ispričati drugima!

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – EUROPA -HAVANA. Let iz Ljubljane ili obližnje zračne luke (u tom slučaju prijevoz iz Ljubljane) do Havane. Prijevoz do hotela. Noćenje. (zrakoplov, H)

 1. dan HAVANA. Doručak. Imamo cijeli dan istraživanja grada iz nekog drugog vremena. Prvo obilazimo stari dio grada gdje stoji katedrala i gdje Havana pokazuje svoju staru sliku. Posjetit ćemo i Havana Club Rum Museum i uvjeriti se u umijeće pripravljanja koktela. Kratka pauza i vrijeme za ručak u kolonijalnom centru. Zatim sjedamo u poznate stare kubanske automobile i obilazimo novi centar grada – Malecon Avenue, Trg revolucije, predsjedničku palaču, Central Park, Capitol, sveučilište, područje Miramara. Po želji možemo posjetiti poznati Tropicano u večernjim satima uz doplatu. Noćenje. (H, D)

 1. dan HAVANA – LAS TERRAZAS – SOROA – VIÑALES. Nakon doručka vožnja iz kubanske prijestolnice prema brdima Guaniguanico do Las Terrazas na ugodnoj nadmorskoj visini od oko 500 metara. Hodamo kroz nekada pošumljeni krajolik, a danas su terasaste padine parka obrasle grmljem. Stati ćemo na ručak u najstarijoj plantaži kave na Kubi, koju su 1801. godine izgradile francuske izbjeglice s Haitija. Nastavljamo do Soroe, gdje posjećujemo vrt orhideja. Još nas očekuje vožnja do Vinalesa. Smještaj, noćenje i večera s domaćim stanovništvom. (casa particular, D, R, V)

 1. dan VIÑALES. Doručak. Vinales se smjestio u Sierra de Los Organos i nudi nevjerojatne panorame i najljepše boje na Kubi. Milijunima godina rijeke su glodale podzemne tunele u meki vapnenac i formirale su se moćne špilje. Iznad njih se krajolik urušio i izronio je prekrasan krajolik mogula. Prošećimo ovim spektakularnim okruženjem do El Palmaita, uživajući u atmosferi mogula iznad nas i poljima duhana i kave oko nas. Putem susrećemo ljubazne mještane koji će nam, uz malo sreće, zamotati cigare ili nam ponuditi domaće vino. Prije posjeta špilji Cueva de India (po želji i uz doplatu) stajemo na ručak, uživamo u prekrasnim obrisima podzemnog svijeta u špilji, a zatim izlazimo čamcem. Posjećujemo i prapovijesni Mural. Povratak u Vinales, gdje bismo mogli ići u daljnja istraživanja na konju? Noćenje i večera kod mještana. (casa particular, D, R, V)

 1. dan VIÑALES – ZAPATA PARK – CIENFUEGOS. Doručak. Vozimo se pored plantaža agruma i šećera prema poluotoku Zapata. Posjećujemo farmu krokodila gdje možemo vidjeti rijetku vrstu kubanskog krokodila i gdje možete nabaviti proizvode od krokodila (od odreska do torbice). Put nas dalje vodi do sela La Boca de Guama, gdje krećemo u obilazak sela izvornih stanovnika Tainos. U skladu s vremenom možemo skočiti u toplo more u špilji LA CUEVA DE LOS PECES, 70 m dubokom prirodnom bazenu uz prijelomnicu, idealnom za promatranje koralja i podvodnih bogatstava… Vožnja do Cienfuegosa, gdje uživamo u večeri i odmaramo u ugodnom okruženju. (H, D, V)

 1. dan CIENFUEGOS – TRINIDAD. Nakon doručka slobodno jutro u prekrasnom kutku usred bujne tropske prirode i plaže, gdje možete uživati ​​u kupanju i promatranju bogatstva koralja te uživati ​​u “all inclusive” ponudi. Nakon ručka posjećujemo Cienfuegos, rodno mjesto Benny Morea. Šetamo gradskom šetnicom do glavnog trga i vidimo nekadašnji Batistov kasino. Posjet najvećem botaničkom vrtu na otoku i vožnja di Trinidada. Smještaj, večera i noćenje kod mještana. (casa particular, D, V)

 1. dan TRINIDAD – izlet u TOPPES DE COLLANTES. Doručak. Čeka nas pješačenje u prekrasnom okruženju planina Escambray. U starom ruskom kamionu vozimo se do ulaza u nacionalni park Guanayara gdje uživamo u prekrasnoj, nekoliko kilometara dugoj šetnji kroz tropsko zelenilo i raznolik ekosustav nacionalnog parka do vodopada u džungli. Možemo se okupati u prirodnim bazenima i istuširati se ispod vodopada! Čeka nas i ručak. Nakon povratka s šetnje zaustavljamo se u Playa Ancon. Povratak u Trinidad. Večera i noćenje kod mještana. (casa particular, D, R, V)

 1. dan TRINIDAD – VALEE DE LOS INGENIOS – Doručak. Vožnja do slikovite doline Los Ingenios, gdje uživamo u pogledu na polja šećerne trske. Dolazak u treći po veličini grad na Kubi, poznat po kulturnom i umjetničkom ugođaju, jer je dom poznatih pjesnika, umjetnika i glazbenika. U kubanskoj prijestolnici kauboja istražujemo labirinte uskih ulica ili plešemo salsu. Smještaj u hotel i noćenje. (H, D)

 1. dan CAMAGUEY – BAYAMO – COMANDANCIA DE LA PLATA. Doručak. Nastavljamo do elegantnog i starog grada Bayama, hodamo gradskim trgom i gradskim ulicama; neki su poput filmskih setova, drugi odražavaju kolonijalnu pozadinu, treći duh revolucije. Nakon  ručka (po želji, nije u programu) ili kave u gradskom kolonijalnom kafiću, krećemo do početne točke za sljedeći dan, u planine Sierra Maestre, gdje oživljavaju sjećanja na Castrovu revoluciju. Smještaj u hotel, večera i noćenje. (H, D, V)

 1. dan COMANDANCIA DE LA PLATA – SANTIAGO DE CUBA. Doručak. Ujutro ćemo se zaputiti prema famoznom Comandancia de la Plata – idemo stopama Che Guevare, Castra i ostalih revolucionara koji su ovdje dvije godine vodili gerilski rat. „Comandancia ”jedan je od najfascinantnijih i najautentičnijih kubanskih iskustava! Nakon terenske vožnje do početne točke, imamo još samo oko 3 km do cilja (i još toliko natrag!). Poslijepodne se vozimo prema Santiagu de Cuba. Smještaj u hotel, a onda oživjeti ono po što smo došli – temperamentnu atmosferu glazbe i plesa kakvu ne možemo naći nigdje drugdje! Noćenje. (H, D)

 1. dan SANTIAGO DE CUBA. Doručak. Santiago – kolijevka kubanske glazbe i revolucije, izgrađen je na bezbrojnim brežuljcima, a može se pohvaliti šarolikom karipskom tradicijom i kulturom. Ulice se dižu i spuštaju u valovima, ukrašene šarenim kolonijalnim zgradama, a u pozadini se uzdižu planine Sierra Maestra. Imamo li priliku plesati na ulici tijekom našeg istraživanja? Posjet “plesnom podiju” Casa de La Trovo! Uživanje u lokalnom ozračju? Naravno! Posjetit ćemo i groblje Santa Ifigenia s mauzolejem Josea Martija, Plaza de Revolution, kuću Diega Velazqueza, Muzej karnevala i tvrđavu Morro te zaploviti zaljevom. Noćenje kod mještana. (casa particulares, D)

 1. dan SANTIAGO DE CUBA – CAYO COCO. Doručak. Nastavak na sjever do poznatog kubanskog ljetovališta Cayo Coco. Na putu se zaustavljamo u gradu Sancti Spiritus. Smještaj u hotel, all inclusive. Noćno kupanje – zašto ne? Noćenje. (H, D, V)

 1. dan CAYO COCO – godišnji!!! Doručak. Napokon smo na jednoj od najljepših kubanskih plaža, s finim bijelim pijeskom i tirkiznim morem. Prepustimo se odmoru i uživajmo u all inclusive hotelu. (H, ALL INCLUSIVE)

 1. dan CAYO COCO – SANTA CLARA. Doručak i slobodno jutro za zadnji skok u more. Nakon ručka slijedi vožnja do Santa Clare. Obogatit ćemo ga zanimljivim pričama iz kubanske stvarnosti – s naglaskom na revoluciju naravno. Smještaj u hotel, večera i noćenje. (H, D, R, V)

 1. dan SANTA CLARA – HAVANA – let prema EUROPI. Doručak. Posjetit Santa Clari, gdje je jedna od najvećih otočnih atrakcija mauzolej Che Guevare, kreatora naše priče! Na putu za Havanu zaustavljamo se u ribarskom mjestu Cojimar, odakle je Hemingway išao u ribolov, te posjećujemo Hemingwayev muzej. Naš kubanski krug je zatvoren. Prijevoz do zračne luke i let kući. (zrakoplov, D)

 1. dan EUROPA -LJUBLJANA. Pristanak u Ljubljani ili obližnjoj zračnoj luci (u tom slučaju prijevoz do Ljubljane). (zrakoplov).

 

Kuba je socijalistička država i zbog državnog uređenja može se dogoditi da bez upozorenja zatvore muzeje ili ograniče ture samo za domaće posjete.

U vrijeme objave putovanja letovi još nisu potvrđeni, zbog toga može doći do promjene programa prvi i zadnji dan putovanja.

CIJENE

Cijena putovanja
20.026,70 Kn/2658 EUR

Obvezne doplate
Doplata za veličinu skupine 15 – 19 osoba 900 Kn/120,00 EUR
Doplata za veličinu skupine 10 – 14 osoba 1.125 Kn/150,00 EUR

Doplate po želji
Doplata za jednoposteljnu sobu 3.150 Kn/420,00 EUR
Doplata na kraju putovanja (preporučene napojnice) 450 Kn/60,00 EUR
Doplata na kraju putovanja – Kabare Tropicana u Havani 825 Kn/110,00 EUR

Popusti
Popust za djecu 2-12 godina na osnovnom ležaju 10,00 %
Popust za djecu 2-12 godina na pomoćnom ležaju 15,00 %

Cijena (najmanje 20 sudionika) uključuje: zračni prijevoz prema programu; aerodromske pristojbe i sigurnosne pristojbe (310 EUR); prijevoz do/od zračne luke polaska i odlaska (ako nije zračna luka u Ljubljani, prijevoz do Ljubljane); noćenja prema opisu ispod; hrana prema oznakama na dan putovanja; prijevoz autobusom i drugim vozilima; izlet katamaranom i uključen ručak; posjet Havana Clubu; obilazak Havane starim kubanskim automobilima; ruski kamion za putovanje u Toppes de Collantes; terenska vozila do polazišta za izlet u Comandacio; sve ulaznice, slovenski vodič i lokalni vodiči; priprema putovanja i troškovi organizacije.

INFORMACIJE

Smještaj: HAVANA:2 noćenja s doručkom u hotelu 3-4*, VINALES:2 x noćenja s polupansionom kod domaćina, CIENFUEGOS: 1 x noćenje po principu „All inclusive“ u hotelu 3*, TRINIDAD:2 x noćenja s poluspansionom kod domaćina, CAMAGUEY: 1 x noćenje s doručkom u hotelu 2-3*, BAYAMO/VILLA SANTO DOMINGO: 1 x noćenje s polupansionom u hotelu 3*, SANTIAGO DE CUBA:2 x noćenja s doručkom kod domaćina, CAYO COCO:2 x noćenja po principu „All inclsuive“ u hotelu 3-4*, SANTA CLARA: 1 x noćenje u polupansionu u hotelu 3*.

Noćenja kod domaćina (Casas particulares) – jednostavan smještaj kod lokalnog stanovništva. Svaka kuća može iznajmiti jednu ili više soba. Soba je obično jedan veliki bračni krevet ili dva odvojena kreveta. Svaka soba ima svoju kupaonicu sa wc-om. Mještani se brinu o ručnicima, ponekad čak i o osnovnim toaletnim potrepštinama kao što su sapun, šampon i toalet papir. Cijena uključuje doručak i večeru, u Santiago de Cuba samo doručak – večera se dodatno naplaćuje (po želji). Možete birati između nekoliko jela, a cijena je 8-12 EUR (doplata na kraju putovanja).

Ulaznice: Havana Club, tvornica duhana, vožnja sa starim automobilima, Vrt orhideja, Murala, Farma krokodila, Muzej Hemingway, Nacionalni park Guanayara, trekking Comandancia La Plata, Muzej Iphigenia, Muzej Diega Velasqueza, sušiona duhana, botanički vrt, groblje Santa Ifigenia, tvrđava El Morro.

VIZA: Potrebna je viza koju će vam pribaviti Agencija Oskar. Kod prijave (17 dana pred odlaskom) dostaviti agenciju fotokopiju putovnice. Potrebna putovnica ili osobna iskaznica; MORA VRIJEDITI DULJE OD 6 MJESECI NAKON ULASKA U DRŽAVU.

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 15

PRIPREMA PUTOVANJA: 16.09.2021.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije