Egipat s krstarenjem po Nilu

9 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
9 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 4-5*, brod 5*, polupansion, razno
CIJENA
/

OPIS

 • Posjetite nevjerojatan Kairo s tisuću lica
 • Doživite nubijski Asuan, Nil i toplo Crveno more – uđite u vrijeme faraona, piramida i moćnih hramova

Iznimno bogato i sveobuhvatno turističko istraživanje Egipta u kombinaciji s udobnim hotelima i užitkom plovidbe na udobnom kruzeru po Nilu, gdje nakon cjelodnevnog istraživanja možemo uživati ​​u opuštenom životu i zanimljivom programu.

Prvo se opustite uz Crveno more i uživajte u slikovitim koraljnim grebenima Crvenog mora.

Vrhunac doživljavamo u donjem Egiptu – nubijskoj zemlji oko Asuana. Ovdje je vožnja felukom po Nilu i mogućnost jahanja deve po pustinji. Ovdje je besmrtni Abu Simbel i hram na otočiću jezera Nasser – File, ovdje je čarobni Asuan i večer na tradicionalnoj nubijskoj tržnici. Ovdje su veličanstveni hramovi Kom Ombo, Edfu, Luxor i Karnak, svaki poseban. Dolina kraljeva, Memnonovi kolosi i hram božice Hatshepsut. Ups! Sve zaokružujemo boravkom na kruzeru koji ima svoj šarm.

Zatim istražujemo Kairo, ali ne samo turistički, jer nas zanimaju tajne i kontrasti nevjerojatnog grada. Prvi dan posvećen je faraonskoj prošlosti, a navečer se gubimo u kairskoj sadašnjosti. Drugi dan je možda još zanimljiviji, vodi nas kroz nekoliko lica tradicionalnog Kaira da uštipnemo lice – jesmo li još uvijek na istoj planeti? Noći su čarobne.

Na kraju ćemo okusiti sredozemnu Aleksandriju odakle letimo kući.

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – HURGHADA. Let iz Ljubljane ili obližnje zračne luke (u tom slučaju prijevoz iz Ljubljane) za Hurghadu. Nakon slijetanja vožnja do hotela. Večera i noćenje. (zrakoplov, H, V)

 2. dan HURGHADA – izlet na koraljni greben – LUXOR. Doručak. Slobodno vrijeme. Uz doplatu dan možete iskoristiti za izlet brodom uz koraljne grebene gdje nas, uz ručak, očarava živahni i šareni svijet Crvenog mora. Ovo je prekrasan kontrast između prošlosti i budućnosti. Poslijepodne se vozimo do Luxora uz Crveno more. Večera i noćenje. (H, D, V)

 3. dan LUXOR – ESNA. Doručak. Obilazak započinjemo u Dolini kraljeva. Kucamo na vrata zagrobnog života faraona, zatim skačemo preko grebena do hrama faraona Hatchepsut. Postajemo u tvornici alabastra. Posjećujemo veličanstveni Memnove kolose. Povratak na istočnu obalu i posjet najvećem hramskom kompleksu Karnak. Ukrcaj na brod. Ručak. Popodnevno krstarenje do Esne. Večera i noćenje. (brod, D, R, V)

 4. dan ESNA – EDFU – KOM OMBO. Nakon doručka u Edfuu, vožnja kočijom do najbolje očuvanog Horovog hrama iz grčkog razdoblja. Povratak na brod i krstarenje. Ručak. Slijedi poslijepodnevni obilazak hrama Kom Omboa, boga krokodila Sobeka. Večera i egipatska večer. Noćenje. (brod,  D, R, V)

 5. dan ASUAN. Jutarnji dolazak u Asuan. Doručak. Idemo felukom na jug Asuanskog otočja (što je s kupanjem u Nilu?)… Prošećite zelenilom botaničkog vrta na otoku Kitchener i krenite pješice (uz nadoplatu oko 10 eura s devama) oko samostana u zapadnoj pustinji! Jedinstven doživljaj i pogled na pješčane dine. Posjet nubijskom selu (doplata). Večernja šetnja asuanskim bazarom začina i mirisa. Večera i nubijska predstava. Noćenje. (brod, D, R, V)

 6. dan ASUAN – izlet u ABU SIMBEL (doplata) – KAIRO. Još uvijek u mrklom mraku, jurimo u pustinju… i uskoro smo kod “besmrtnog” Ramzesa u Abu Simbelu. Sjajno iskustvo! Na povratku posjećujemo Veliku asuansku branu i prekrasan hram na otoku File. Zaustavljamo se u tvornici parfema, poslijepodne se ukrcavamo na vlak (vreća za spavanje) i noću vozimo za Kairo. Večera u vlaku i noćenje. (vreće za spavanje, D, V)

 7. dan KAIRO – faraonski i srdačni KAIRO. Doručak. U faraonsko doba ulazimo kod najstarije (stepenaste) piramide u Saqqari, koja je izgrađena oko 2.700 godina prije Krista. Sagradio ju je čudotvorac Imhotep. Slijedi obilazak Velike piramide u Gizi – najveća je Keopsova (145 m visoka), a slijede Kefrenova i Mikerinova. Spuštamo se do hrama od granita u dolini i tajanstvene Sfinge. Postajemo u tvornici papirusa. Slijedi šetnja starim Kairom, gdje je vrijeme stalo. Ulazimo na ulične scene, svuda okolo su ajubidske, mamelučke i fatimidske džamije koje i danas odzvanjaju bogatstvom tog vremena. Dan završavamo na poznatoj tržnici Khan el Khalili, gdje se možete prepustiti pregovorima s vještim trgovcima, te promatrati uličnu vrevu ispijajući čaj. Povratak u hotel, večera i noćenje. (H, D, V)

 8. dan KAIRO – citadela, stari Kairo – ALEKSANDRIJA. Doručak. Najprometniji grad Afrike ili grad tisuća minareta nudi mnogo više od pukih faraonskih spomenika prošlosti. Uspinjemo se do Saladinove citadele gdje nas očarava prekrasan pogled na grad i posjećujemo Muhamedansku džamiju. Slijedi vožnja do Aleksandrije i autobusni obilazak Aleksandrije. Šetnjom po promenadi Corniche dolazimo do tvrđave Quaitbey, gdje je nekoć stajao poznati aleksandrijski svjetionik – jedno od sedam svjetskih čuda antičkog doba. Izvana vidimo modernu aleksandrijsku knjižnicu. Šetnja gradom, gdje osjećamo puls grada. Večera i noćenje. (H, D, V)

 9. dan ALEKSANDRIJA – LJUBLJANA. Doručak. Vožnja do zračne luke. Povratak u Ljubljanu.(zrakoplov)

Zadržavamo si pravo do promjene i prilagodbe putovanja u skladu s redom letenja i drugim čimbenicima.

INFORMACIJE

DODATNI IZLETI, OBILASCI, MOGUĆNOSTI: – Autobusni izlet u Abu Simbel (kod prijave), – Izlet na koraljni greben u Hurghadi s ručkom, – Nubijsko selo s devama.

VIZE: *Hrvatski državljani mogu zatražiti izdavanje turističkih viza:

1/ na graničnom prijelazu, pri ulasku u Egipat;

2/ u Veleposlanstvu AR Egipat u Zagrebu;

3/ putem web stranice: Visa2Egypt.gov.eg

Preporuča se ishođenje viza prije dolaska u Egipat, putem navedene web stranice ili u egipatskom veleposlanstvu u Zagrebu

** Viza se u svrhu turizma može ishoditi i putem sustava E-viza na visa2egypt.gov.eg. Pristojba turističke vize za jedan ulazak je 25 USD, a za višekratne ulaske 60 USD. Za sve detaljnije informacije molimo da kontaktirate Veleposlanstvo Egipta u Zagrebu.

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 20

PRIPREMA PUTOVANJA: 23.11.2021.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:

D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije