Irska - Zeleni vrt Europe

8 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
8 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3-4*, noćenje/doručak, 4 večere
CIJENA
9.380,45  Kn/1245 EUR

OPIS

 • Živahna irska prijestolnica Dublin i atmosfera brojnih pubova
 • Istražite udaljena sela Aranskih otoka biciklom
 • Giant’s Causeway, Connemara, Cliffs of Moher, Ring of Kerry – divlje, drugačije, prekrasno…

Krećemo na tajanstveni zeleni otok, koji je ujedno i jedno od najzapadnijih mjesta u Europi. Njegova je populacija s jedne strane surova poput njihovih predaka Kelta i Vikinga, a s druge strane prijateljski raspoložena i srdačna.

Krenut ćemo od savršenog kontrasta i odmah krenuti prema Sjevernoj Irskoj, doživjeti njezinu različitost i upoznati sve probleme koji danas rade podjelu na otoku. Posjetit ćemo dio brodogradilišta slavnog Titanica, prošetati divovskim nasipom poput divova, a zatim se polako vraćamo u Republiku Irsku.

Isti otok, druga vjera i jezik, drugačiji mentalitet, sustav, ali identičan dan/noć život u tradicionalnim pubovima. Republika Irska iznenađuje iz dana u dan; od živahnih gradskih središta, do prekrasnih krajolika koji se mijenjaju svakih nekoliko kilometara. Od brojnih jezera i provalija do usamljenih pašnjaka… Sadašnjost je isprepletena ostacima burne prošlosti koja je u nekoliko navrata bila iznimno okrutna prema otočanima.

Kruna cijelog putovanja zasigurno će biti stanovnici obiju zemalja. Dočekuju nas neizmjernim gostoprimstvom i ljubaznošću, stoga je najbolje prepustiti se toku događaja i uživati ​​u novim kontrastima.

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – DUBLIN – BELFAST. Let iz Ljubljane ili obližnje zračne luke (u tom slučaju prijevoz iz Ljubljane) do Dublina. Dublin je glavni grad Republike Irske i grad u kojem nastaje najviše eurovizijskih hitova. Šetamo živahnim gradom u kojem se na svakom koraku miješaju prošlost i sadašnjost. Zanimljiva je priča o nastanku grada i njegovom imenu. Pokraj St. Stephens Green šetamo do katedrale St. Patrick. Nastavak obilaska: nasip rijeke Liffey, spomenik Jamesu Joyceu, prestižna ulica O’Connell i Grafton… Slijedi vožnja do glavnog grada Sjeverne Irske, Belfasta. Smještaj u hotel. Po želji, posjećujemo jedan od brojnih pubova, gdje počinje upoznavanje s njihovom “pub” kulturom. Noćenje. (zrakoplov, H)

 2. dan BELFAST – GIANT’S CAUSEWAY – DONEGAL. Doručak. U Belfastu učimo priču o sukobu u Sjevernoj Irskoj. O tome svjedoče zidine koje i danas dijele grad. Na svakom koraku prate nas slike koje svjedoče o sudbonosnim događajima iz povijesti. Jeste li znali da je Titanic izgrađen u Belfastu? Unatoč njegovoj nesretnoj sudbini, mještani s ponosom kažu da je brod bio netaknut kada je otplovio odavde (“Bila je dobro kad je otišla!”). Bacimo pogled na suhi dok na kojem je dovršen Titanic i saznajemo priču o slavnom brodu. Slijedi vožnja prema krajnjem sjeveru Irske, gdje se nalazi jedno od najvećih prirodnih čuda – Giant’s Causeway. Legenda o nastanku ove atraktivne prirodne formacije i danas budi duhove. U skladu s vremenom, posjećujemo najstariju destileriju Bushmills, gdje smirujemo duhove uz čašu irskog viskija. Na povratku u Republiku Irsku zaustavljamo se u Londonderryju kod spomenika žrtvama “Krvave nedjelje”, a zatim se vozimo do ugodnog gradića Letterkennyja ili Donegala. Smještaj u hotel i večera. Noćenje. (H, D, V)

 3. dan DONEGAL – SLIGO – KYLEMORE ABBEY – GALWAY. Doručak. Ugodan nastavak puta za Sligo. Posjet grobnici najvećeg irskog liričara Yeatsa i obilazak mjesta megalitne kulture u obližnjem Carrowmoreu. Ispod svete planine Croagh Patrick suočavamo se s „Veliko glađu u Irskoj.“ Put gladi počinje kod spomenika posvećenog Velikoj gladi, gdje se upoznajemo s jednom od najvećih irskih katastrofa, koja je na ovim mjestima bila posebno teška. Ulazak u srce Connemare, poznatog po svojoj udaljenosti, nevjerojatnim krajolicima koji se stalno mijenjaju, divljim jezerima, planinskim livadama, tresetinama… Na putu vidimo veličanstven pogled na romantičnu vilu Kylemore Abbey, koja vlada nad jezerom. Uživamo u zagrljaju prirode. Dolazak u Galway, smještaj u hotel i večera. Noćenje. (H, D, V)

 4. dan GALWAY – ARANSKO OTOČJE – GALWAY. Nakon doručka vožnja uz obalu do luke, odakle krećemo prema Aranskim otocima. Otoci su poznati kao “Irci među Ircima.“ Stanovnici se još uvijek služe irskim jezikom i čuvaju stare keltske običaje. Otok Inishmore istražujemo biciklom. Preplavljuju nas osamljene plaže, prapovijesna utvrda koja caruje nad liticama,… Povratak na kopno i večer u Galwayu. Uživanje u večernjem pulsu grada. Noćenje. (H, D)

 5. dan GALWAY – MOHERSKI KLIFI – dvorac BUNRATTY – KILLARNEY. Doručak. Vožnja brežuljkastim krajolikom Burrena, obilježenim krškim fenomenima i njegovom nenaseljenošću. Područje je poznato po bogatoj flori koja je tipična i za mediteransku i za planinsku klimu. Među usamljenim pašnjacima put nas vodi do prekrasnih litica Mohari, koje se uzdižu na 214 m nadmorske visine. Slijedi obilazak jednog od najautentičnijih irskih dvoraca, Bunrattyja, gdje posjećujemo i muzej na otvorenom s prikazom tradicionalnog irskog sela iz 19. stoljeća. Na putu do Killarneya kratko se zaustavljamo u najljepšem irskom selu Adare, gdje je sačuvana većina slamom pokrivenih koliba na otoku. Večernji dolazak u Killarney. Smještaj u hotel i večera. (H, D, V)

 6. dan KILLARNEY – RING OF KERRY – CASHEL. Nakon doručka, panoramska vožnja poznatom provincijskom cestom zvanom Ring of Kerry. Ljubitelji dobre fotografije će istinski uživati jer je staza prepuna prirodnih znamenitosti i prekrasnih panoramskih pogleda na Atlantik. Na erodiranoj obali s bujnom vegetacijom nalaze se pješčane plaže, zanimljivi ruralni gradovi, planinska jezera i prijevoji. Po želji obilazimo farmu, gdje će nam pokazati kako se radi s ovčarskim psima i prezentira ovčarstvo u Irskoj. Konačno, zaustavljamo se u Nacionalnom parku Killarney, gdje ćemo se kratko prošetati u idiličnom okruženju. Predvečer nas staza vodi prema središnjoj Irskoj u okolicu sela Cashel. Večera i noćenje. (H, D, V)

 7. dan CASHEL – KILKENNY – WICKLOW – DUBLIN. Doručak. Jutarnji obilazak veličanstvene samostanske utvrde i već smo na putu prema gradu Kilkennyju. Srednjovjekovni bombončić s moćnim dvorcem koji vlada na ulazu u grad poznat je i među ljubiteljima piva. Kratka šetnja šarmantnim gradom koji oduševljava svojim malim trgovinama, brojnim pubovima i restoranima. Ubrzo se uspinjemo na planine Wicklow, gdje prekrasan krajolik iskorištavaju i filmaši, jer su ovdje ostvareni brojni filmski uspjesi kao Hrabro srce. Usput vidjet ćemo arhitektonski dragulj iz 18. stoljeća, Russborough House, koji se smatra jednom od najljepših u Irskoj. Vožnja do Dublina. Slobodno poslijepodne i posljednja dublinska večer u poznatoj ulici Temple. Prema vremenu, mogućnost posjeta Guinness pivovari (doplata). Noćenje. (H, D)

 8. dan DUBLIN – LJUBLJANA. Doručak. Slobodno vrijeme do polaska prema zračnoj luci. Vožnja do zračne luke i let za Ljubljanu ili obližnju zračnu luku (u tom slučaju vožnja do Ljubljane). (D,zrakoplov)

 

Ovisno o raspoloživosti, noćenja mogu biti u okolici spomenutih mjesta. Sadržaj programa ostaje nepromijenjen.

CIJENE

Cijena putovanja
9.380,45  Kn/1245 EUR

Obvezne doplate
Doplata za veličinu skupine 30 – 34 osoba 563 Kn/75,00 EUR
Doplata za veličinu skupine 35 – 39 osoba 338 Kn/45,00 EUR

Doplate po želji

Irska večer (doplata na kraju putovanja) 293 Kn/39,00 EUR
Doplata za jednoposteljnu sobu 2.175 Kn/290,00 EUR

Popusti

Popust za djecu 2-12 godina na osnovnom ležaju 10,00 %
Popust za djecu 2-12 godina na osnovnom ležaju 15,00 %
Članski popust od redovne cijene aranžmana 3,50 %

Cijena (najmanje 40 sudionika) uključuje: zračni prijevoz po programu, aerodromske i sigurnosne pristojbe (124 EUR), prijevoz do polazne/odlazne zračne luke do Ljubljane, ako nije zračna luka Ljubljana 7 noćenja u hotelima 3* s doručkom, 4 večere, prijevoz i razgled zračnim putem klimatizirani autobus, izlet na Aransko otočje, slovensko vodstvo, organizacija putovanja.

Ulaznice nisu uključene u cijenu putovanja i plaća ih putnik na licu mjesta. Okvirni iznosi ulaznica su sljedeći i zajedno iznose cca. 83 EUR: Približne ulaznice su sljedeće: Titanic Shipyard 5 GBP (cca. 7,25 EUR), Bushmills 6,5 GBP (cca. 9,5 EUR), Gigantski nasip 7 GBP (cca. 10,2 EUR), Carrowmore 4,5 EUR, Kylemore 4,5 EUR , Cliffs of Moher 4 EUR, Bunratty Castle i Muzej na otvorenom 11,5 EUR, Rock of Cashel 7 EUR, Kissane Farm 6,5 EUR, Russborough House 8,5 EUR, Katedrala St. Patrik 6 EUR. U slobodno vrijeme i, ako vam vrijeme dopušta, možete posjetiti i: Guinnessovu pivovaru 12,5 EUR.

INFORMACIJE

DOKUMENTI:Za ulazak u države EU hrvatskim državljanima je dovoljna osobna iskaznica. Za ulazak u Veliku Britaniju je potrebna putovnica; MORA VRIJEDITI DULJE OD 6 MJESECI NAKON ULASKA U DRŽAVU.

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 25

PRIPREMA PUTOVANJA: 14.12.2020.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije