Jordanska bajka

8 dana, 99 – Oskar +
STIL PUTOVANJA
99 – Oskar +
TRAJANJE
8 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3*, pustinjski logori, razno
CIJENA
10.465,42 Kn/1389 EUR

OPIS

 • Doživite Petru i Rajski kanjon, uživajte u poeziji u kamenu
 • Zaplivajte u ružičastoj pustinji Wadi Ruma
 • Okupajte se u Mrtvom moru i uživajte u egzotici bazara

Jordanska bajka izvrsno je putovanje za ljubitelje prirode i kretanja, aktivnog odmora i nepovezanosti u udaljenim krajevima.

U prvom dijelu putovanja stupamo u bajku. Obilazimo glavne atrakcije i vozimo se do Petre. Petru doživljavamo na vrlo poseban način – već organizirani beduinski kamp je bajka za sebe, okruženje je fantastično. Rajski kanjon je poseban doživljaj, Petra nas uvijek fascinira i doživljavamo je posebno snažno (cijeli dan, do kraja).

Slijedi pustinjska bajka – kroz ružičastu pustinju Wadi Ruma. Ovdje se prepuštamo pustinji, udaljenosti i jednostavnosti života u slobodi, u zagrljaju noći s tisuću zvijezda, a danju šetamo nevjerojatnim krajolikom pustinjske veličanstvenosti. Domaćini su nam beduini, vrhunac putovanja!

U posljednjem dijelu obilazimo dva mora – u Aqabi doživljavamo Crveno more i po želji možemo uživati ​​u promatranju koralja i opuštenoj atmosferi. Na Mrtvom moru vlada poseban ugođaj – i kupanje i boravak na jednom od najnižih kopnenih krajeva na zemlji.

Jedno od najljepših putovanja za ljubitelje putovanja.

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – AMMAN. Okupljanje putnika u Ljubljani i vožnja do obližnje zračne luke. Let za Amman. Smještaj i noćenje. (zrakoplov, H)

 1. dan AMMAN – MADABA – PLANINA NEBO – MRTVO MORJE – MALA PETRA. Doručak. Prvo krećemo prema planini Nebo. Vidimo Mojsijev pogled na Obećanu zemlju. Potom obilazimo poznati mozaik u Madabi i osvježavamo sjećanje na Svetu zemlju. Spuštamo se duboko u sirijsko-afrički tektonski jarak do točke koja se nalazi više od 400 m ispod razine mora. Kupamo se u najslanijem moru na najnižoj točki na Zemlji. Nastavljamo pustinjskom magistralom do Petre. Preuzima nas nevjerojatan krajolik! Intonacija u putovanje. Smještaj u beduinski kamp u Maloj Petri. Večera i čarobno raspoloženje. Noćenje. (O, D, V)

 1. dan PETRA – izlet u RAJSKI KANJON I WADI ARABA. Beduinski doručak. Jednosatna vožnja do polazne točke/ulaza u jedinstveni Rajski kanjon na visini od oko 1400 metara nadmorske visine. Zatim nas čeka jedan od najljepših dana putovanja – cjelodnevni spust kroz nevjerojatan kanjon raznih kombinacija boja i oblika. Usred kanjona prati nas žubor potoka. Uspon završavamo na „visini“ od -400 metara. Hodat ćemo oko 16 km. Terenska vozila nas voze do glavne ceste, a zatim se vraćamo do Beduinskog doma. Večera. Još jedna čarobna večer. Noćenje u šatorima. (O, D, R, V, terenska vozila)

 1. dan PETRA – WADI RUM. Rani doručak. Petra jedan je od najljepših kutaka naše stvarnosti! Priuštit ćemo si cjelodnevno lutanje u prekrasnim dolinama grada u kamenu… Glavna dolina prolazi pored nas, ali pravi doživljaji čekaju nas na putu do skrivenih delicija… grobnica i obelisk visoko u stjenovitim obroncima. Jesmo li opčinjeni samim gradom?… ili nevjerojatnim šarenim uzorcima i oblicima – poezijom u kamenu najvećeg umjetnika – koja je ovdje još uvijek na slobodi! Penjemo se i do visokog kraja i do samostana sa spektakularnim pogledom na Wadi Arabu. Oko neposredne blizine Petre hodamo oko 16 km, ali možemo na deve ili magarce. Večernja vožnja do pustinje Wadi Rum. Noćni ulazak u ružičastu pustinju. Smještaj u šatorima. Večera. Pustinjska noć u zagrljaju tisuća zvijezda. (O, D, V)

 1. dan 3-dnevni PUSTINJSKI TREKKING PO WADI RUMU. Doručak. Provodimo tri dana u čarobnom okruženju ružičaste pustinje; u pustinjskoj zabačenosti, bez civilizacije i buke motora, u spontanosti i šetnji, živimo u kretanju i divljenju prirodi i vlastitom dodiru s njom. Dnevne šetnje trajati će 4-6 sati (oko 15-20km, zadnjeg dana manje), a ostatak vremena iskoristit ćemo za uživanje, odmor i vlastita istraživanja. O nama se brinu ljubazni beduini koji nam pripremaju doručak, ručak i večeru. Navečer možemo sjediti uz logorsku vatru ili se povući u skriveni kutak, u čarobni svijet beskrajnih nebeskih prostranstava. Noćenje. (O, D, R, V)

 1. dan 3-dnevni PUSTINJSKI TREKKING PO WADI RUMU. Doručak. Provodimo tri dana u čarobnom okruženju ružičaste pustinje; u pustinjskoj zabačenosti, bez civilizacije i buke motora, u spontanosti i šetnji, živimo u kretanju i divljenju prirodi i vlastitom dodiru s njom. Dnevne šetnje su 4-6 sati dnevno (oko 15-20km, zadnjeg dana manje), a ostatak vremena iskoristit ćemo za uživanje, odmor i vlastita istraživanja. O nama se brinu ljubazni beduini koji nam pripremaju doručak, ručak i večeru. Navečer možemo sjediti uz logorsku vatru ili se povući u skriveni kutak, u čarobni svijet beskrajnih nebeskih prostranstava. Noćenje. (O, D, R, V)

 1. dan 3-dnevni PUSTINJSKI TREKKING PO WADI RUMU – AQABA. Doručak. Jutarnja završna šetnja u Wadi Rumu. Zadnji ručak. Vožnja do ljetovališta Aqaba. Hotelski smještaj. Za slobodnog poslijepodneva možda skočimo u more na gradskoj plaži ili se odvezemo brodom na koraljni greben. Navečer istražujemo gradsku tržnicu. Slobodna večer. (H, D, R)

 1. dan AQABA – KERAK – AMMAN – LJUBLJANA. Doručak. Vožnja prema sjeveru. Putujemo pustinjskom ravnicom do križarske ljepotice Keraka koju razgledavamo i uživljavamo se u ulogu križara koji su ovdje čuvali najvažniji pristup svetom Jeruzalemu. Vožnja do zračne luke Amman. Let do jedne od okolnih zračnih luka. Slijedi vožnja do Ljubljane. (D, zrakoplov)

Sukladno rasporedu letova zračnih prijevoznika, redoslijed razgleda može se promijeniti.

CIJENE

Cijena putovanja
10.465,42 Kn/1389 EUR

Obvezne doplate

Doplata za veličinu skupine 10 – 14 osoba 678,11 Kn/90,00 EUR

Doplate po želji

Doplata za jednokrevetnu sobu 994,55 Kn/132,00 EUR
Doplata na licu mjesta (preporučene napojnice) – program 8 dana 339,05 Kn/45,00 EUR
Popodnevni izlet (4 sata) brodom na koraljni greben, uključen ručak i oprema 301,38 Kn/40,00 EUR
Mala Petra – doplata za šator s vlastitom kupaonicom – po osobi 376,73 Kn/50,00 EUR

Cijena (najmanje 15 sudionika) uključuje: zrakoplovni prijevoz, pristojbe zračnih luka i sigurnosne pristojbe, svi autobusni prijevozi prema programu, noćenja kako je opisano u nastavku, obroci prema naljepnicama svaki dan putovanja, slovenski management i lokalni vodiči po potrebi, sve ulaznice i izleti prema program, aranžmani i troškovi Jordanska viza, troškovi pripreme i organizacije putovanja.

INFORMACIJE

Smještaj i prehrana: 1 noćenje u hotelu 3* s doručkom u Aqabi i Ammanu, 3 noćenja s polupansionom u beduinskom kampu u Maloj Petri sa zajedničkim kupaonicama**, 1 noćenje u jednostavnom beduinskom kampu u pustinji s doručkom i večerom, 2 noćenja u divlji beduinski kamp u pustinji s doručkom, ručkom i večerom te pićem (WC u divljini).

*Organizacija pustinjskog života uključuje: prostirke za spavanje, hrana (doručak, ručak, večera), piće (voda, čaj, kava), lokalni vodič, slovenski vodič, logistika, organizacija kampa i života u pustinji, prijevoz prtljage.

**mogućnost doplate za vlastitu kupaonicu

Minimalni broj putnika za organizaciju putovanja: 6

PRIPREMA PUTOVANJA: 26.08.2022.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Oskar d. o. o.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:

D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije