Klasična Šri Lanka

10 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
10 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3-4*, polupansion
CIJENA
15.053,93Kn/1998 EUR

OPIS

 • Drevne prijestolnice, mistična Kandy i slonovi
 • Plantaže čaja, vrt egzotičnih mirisa i Ayurveda
 • Uživajte u tropskom odmoru uz Indijski ocean

Udobno turističko, doživljajno, sadržajno i ispunjeno putovanje vodi vas u spontanom ritmu u sve glavne atmosfere tropske zemlje – Budine suze u Indijskom oceanu.

U prvom dijelu putovanja obilazimo sve glavne znamenitosti i stare prijestolnice otoka, upoznajemo sinhaleške i budističke korijene i njihovu uključenost u današnji život. Tropska priroda i blistave nasmijane oči mještana nas očaravaju. Posvuda si možete priuštiti ayurvedsku masažu ili se okušati u jahanju slonova, a to je definitivno ultimativno iskustvo nacionalnog parka!

U drugom dijelu putovanja ulazimo u središnji dio otoka gdje osjećamo autentičnu Šri Lanku te obilazimo plantaže čaja i najljepši gradić Kandy s hramom Budinog zuba.

Posljednji dio putovanja posvećen je odmoru uz topli Indijski ocean, gdje, uz povoljne vremenske uvjete, možemo uživati u namreškanosti Indijskog oceana!

Prepustite se putovanju. Pogledajte ostale ture Šri Lanke – Klasična Šri Lanka s Maldivima 12 dana, Oskarova Šri Lanka 12 dana i Doživljajna Šri Lanka 16 dana. Prijavite se na vrijeme kako biste uhvatili atraktivne cijene!

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – COLOMBOLet iz ljubljanske zračne luke prema Colombu preko povezujuće zračne luke. (zrakoplov)

 2. dan COLOMBO – HABARANA/SIGIRIYANakon slijetanja ukrcavamo se u autobus i putujemo prema Habarani/Sigiriyi. Usputna zaustavljanja. Po dolasku, smještaj u hotel, večera i zasluženi odmor. (H*, V)

 3. dan HABARANA/SIGIRIYA – izlet u ANURADHAPURA i MIHINITALE.Doručak. Vožnja do Anuradhapure. Šri Lanka se može pohvaliti jednom od najstarijih civilizacija u jugoistočnoj Aziji. Anuradhapura je bila prva prijestolnica carstva, a i danas je alfa i omega šrilankanskog identiteta. U svetom trokutu obilazimo stup Ruwanwelisaya, a zatim hodamo bosi do najstarijeg dokumentiranog stabla na svijetu – „Bodhi tree.“ U staroj Anuradhapuri posjećujemo najveću “zdjelu” na svijetu, čuveni mjesečev kamen i kamene čuvare… Poslijepodne se penjemo na goru Mihinitale koje se smatra kolijevkom otočkog budizma, jer je upravo ovdje Ashokin sin, budistički redovnik Mahinda, upoznao tadašnjeg kralja Devanampiya Tissa. Atmosfera na vrhu oduševljava, a pogled na dolinu očarava – jedan od najljepših na otoku! Povratak u Anuradhapura. Večera i noćenje. (H*, D, V)

 4. dan HABARANA/SIGIRIYA – izlet u NP MINNERIYA i POLLONARUWADoručak. Vožnja do Habarane, gdje po želji možete jahati slonove. Zatim krećemo terenskim vozilima na 2-satni safari do NP Minneriya, poznatog po velikom broju divljih slonova – nezaboravno iskustvo! Nastavljamo put do Pollonaruwa. Ovdje se u labuđem pjevu razvila stara civilizacija. Živimo u zlatnim vremenima civilizacije Šri Lanke. Započinjemo od Parakramabahuove palače, ulazimo u bivši parlament, prolazimo kroz sveti četverokut i zaustavljamo se kod Shiva lingama. Na putu do Gal Vihare šećemo između divovskih stupova, bivših samostana, bolnica i budističkog dvora. Posjećujemo lokalni muzej. Učimo o tradicionalnom zanatu obrade tropskog drva. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (H*, D, V)

 5. dan HABARANA/SIGIRIYA – izlet na SIGIRIYU, svila i AyurvedaDoručak. Odmor u vožnji do Sigiriya i uspon do kamenog samotnjaka, gdje je u 5. stoljeću kraljevao izdajnički Kasyape. Sa 200 m visine otvara nam se prekrasan pogled na okolinu. Jedan od najljepših prirodnih spomenika u JI Aziji! Obilazak trgovina svile. Po želji se prepustite ayurvedskoj masaži po kojoj je otok poznat. Slobodno poslijepodne za opuštanje u ugodnoj atmosferi ili sami možete krenuti u istraživanje Dambulle. Večera i noćenje. (H*, D, V)

 6. dan HABARANA/SIGIRIYA – izlet u Zlati hram u DAMBULLA – MIRISNI VRT – MATALE – KANDYDoručak. Slijedi vožnja do Dambulle, gdje posjećujemo Zlatni hram, koji je najveći pećinski budistički hram na otoku. Većina kipova i slika posvećenih Budi i njegovom životu okupljena je u četiri špilje. Priče slijede priče. Na putu za Kandy zaustavljamo se u vrtu začina, gdje učimo o egzotičnim začinima i mirisima te njihovoj upotrebi u ayurvedskoj medicini! Obilazak butik trgovine. U Mataleu doživljavamo hinduistički hram izvana. Vožnja do trećeg glavnog grada otoka, Kandyja, koji, skriven u udaljenoj visoravni, slovi za najljepši grad otoka. Navečer nas oduševljava folklorna predstava kandijskih plesača i mađioničara, a kao vrhunac dana posjećujemo poznati hram Budinog zuba u kojem se nalazi najveće blago otoka – Budin zub, uz boj bubnjeva. Vožnja do hotela. Večera i noćenje.. (H*, D, V)

 7. dan KANDY – izlet u PERADENIYU i do PLANTAŽA ČAJADoručak. Prvo posjećujemo “muzej” dragog kamenja, gdje saznajemo sve o poznatim šrilankanskim safirima. Slijedi opušteni dan u kojemu doživljavamo prirodu otoka i plantaže čaja. Posjet botaničkom vrtu u Peradeniyu, gdje možemo vidjeti egzotične biljke i drveće, među kojima su zanimljivi „stablo topovske kugle“ i „vitičasto stablo“, drvored kraljevskih palmi i plantaža državničkih stabala. Posjećujemo plantažu i pogon za preradu čaja i upoznajemo proces prerade čaja. Povratak u Kandy. U skladu s vremenom, prepuštamo se samostalnom istraživanju – tu je tržnica i živo središte grada. Večera i noćenje. (H*, D, V)

 8. dan KANDY – PINNAWELLA – GALLE (Unesco) – OBALA.Doručak. Vožnja do Pinnawele, gdje doživljavamo jednu od glavnih otočkih atrakcija – sirotište za slonove koje je preraslo u centar s najviše slonova na otoku. Zanimljiva je scena hranjenja mladunčadi, no najveličanstvenije je promatrati kako cijelo krdo slonova ulazi u obližnju rijeku. Vožnja do Gallea gdje vremeplovom ulazimo u kolonijalna vremena u jednom od najljepših kolonijalnih gradova Indijskog oceana. Šetnjom kroz stare ulice vraćamo se u prošlost, ispijamo čaj i prisjećamo se kolonijalnih vremena. Vožnja do hotela. Večera i noćenje. (H*, D, V)

 9. dan OBALA – COLOMBO – LOKALNA ZRAČNA LUKALet preko povezujuće zračne luke prema Ljubljani. (D, zrakoplov)

 10. dan LOKALNA ZRAČNA LUKA – LJUBLJANA. Nastavak putovanja prema zračnoj luci Ljubljana (ili obližnjoj zračnoj luci – u tom slučaju i prijevoz do Ljubljane). (zrakoplov)

 

CIJENE

Cijena putovanja
15.053,93Kn/1998 EUR

Obvezne doplate
Doplata za veličinu skupine 15 – 19 osoba 745,92 Kn/99,00 EUR
Dozvola za ulazak u Šri Lanku – ETA 376,73 Kn/50,00 EUR
Doplata za povećanje cijena zrakoplovnih karata i pristojba 414,40 Kn/55,00 EUR

Doplate po želji

Doplata na licu mjesta (preporučene napojnice) 263,71 Kn/35,00 EUR
Doplata za jednoposteljnu sobu 2.486,39 Kn/330,00 EUR

 

Popusti

Članski popust od redovne cijene aranžmana 3,5 %
Popust za djecu 2-12 godina na osnovnom ležaju 10%
Popust za djecu 2-12 godina na pomoćnom ležaju 20%

Cijena (izračun za 20 sudionika) uključuje: po potrebi prijevoz do najbliže zračne luke i povratno, zrakoplovni prijevoz prema programu, pristojbe zračnih luka i sigurnosne pristojbe (3.081,61 Kn/409 EUR), 7 noćenja u udobnim hotelima 3-4* s polupansionom, prijevoz i razglede klimatiziranim autobusom, izlet terenskim vozilima u Nacionalni park Minneriya, ulaznice prema programu i gledanje tradicionalne plesne predstave u Kandyju, lokalni vodiči, slovensko vodstvo, troškovi pripreme i organizacija putovanja.

Doplate po želji na licu mjesta (po osobi): – jahanje slonova cca. 188,36 Kn/25 EUR, – ayurvedska masaža cca. 226,04 Kn/30 EUR

INFORMACIJE

DOKUMENTI: Potrebna je valjana putovnica koja vrijedi najmanje 6 mjeseci po završenom putovanju.

VIZE: Hrvatima je potrebna viza za ulazak u Demokratsku Socijalističku Republiku Šri Lanku. Prije putovanja, putnik mora ispuniti elektronski obrazac „ETA“ koji je dostupan na internetskoj stranici http://www.eta.gov.lk/slvisa/. Obrazac, uz predodžbu putovnice i doplatu, možemo napraviti u Agenciji Oskar.

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 15

PRIPREMA PUTOVANJA: 22.03.2022.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)
Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije