Klasični Egipat

9 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
9 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3-4*, polupansion, razno
CIJENA
10.350  kn

OPIS

  • svjetski Kairo
  • Nubijski Asuan, Nil i toplo Crveno more
  • veličanstveni spomenici faraonskog doba

Oskarovo klasično putovanje vodi nas kroz glavne znamenitosti zemlje na Nilu . U Kairu i Luxoru obići ćemo i posjetiti glavne atrakcije – kamenja koliko vam srce želi … zastane vam dah od veličanstvenih ostataka prošlosti. Zatim odlazimo u nubijsku zemlju Asuana – neusporediv Abu Simbel, vožnja s felukom, najljepša pustinja na putu i Asuan … naravno najegzotičnija tržnica u Egiptu! A i hramova ima dovoljno, čak i Nila smo se nauživali… još jedna vožnja kroz pustinju i ušli smo u drugi svijet! Primorska Hurghada
i koraljni grebeni Crvenog mora … pravo osvježenje za dušu i tijelo!

PROGRAM

1.dan LJUBLJANA – KAIRO. Okupljanje putnika u zračnoj luci u Ljubljani ili obližnjoj zračnoj luci (u tom slučaju prijevoz uključen), odakle letimo preko priključne zračne luke prema Kairu. Prijevoz u hotel. Smještaj i noćenje. (zrakolplov, H)


2. dan KAIRO – faraonski i prisni večernji Kairo. U faraonska vremena ulazimo kod najstarije (stepenaste) piramide u Saqqari, koja je izgrađena oko 2.700 godina prije Krista. sagradio čudotvorac Imhotep. Slijedi obilazak Velikih piramida u Gizi – najveća je Cheops (visoka 145 m), a slijede Kefren i Mikerin. Spuštamo se do doline granitnog hrama i tajanstvene Sfinge. Postajemo proizvođač papirusa. Šetnja koptskim (kršćanskim) Kairom nudi nam još jedno lice iz Kaira. Povratak u hotel, večera i noćenje. (H, D, V)


3. dan KAIRO – citadela, stari Kairo, Khan el Khalili – spavaća kola u ASUAN. Doručak. Najglasniji grad Afrike ili grad tisuća minareta nudi mnogo više od faraonskih spomenika iz prošlosti. Uspinjemo se do Saladinove citadele, gdje smo očarani veličanstvenim pogledom na grad i posjećujemo Muhamedansku džamiju. Slijedi šetnja starim Kairom, gdje je vrijeme stalo. Ulazimo u ulične scene, svuda oko džamija Ayyubid, Mamluk i Fatimid, koje i danas odjekuju bogatstvom tih vremena. U večernjim satima možete se prepustiti pregovorima s vještim trgovcima na poznatoj tržnici Khan el Khalili i promatrati užurbanost ulica u prostoriji za čaj dok ispijate čaj. Vožnja do željezničke stanice. Ukrcavamo se na vlak. Večera i noćenje u spavaćim kolima vlaka .
(spavaća kola, D, V)


4. dan ASUAN. Bude nas jutarnji pogledi na mirna zelena polja i sela koja prolaze pored nas, idila života uz “veliku rijeku”. Doručak u vlaku. Jutarnji dolazak u Asuan. Uzmemo feluccu između Asuanskih otoka prema jugu (što je s kupanjem u Nilu?) … Prošećite zelenilom botaničkog vrta na otoku Kitchener i krenite pješice (uz nadoplatu od oko 10 EUR s devama) ) oko samostana svetog Šimuna u zapadnoj pustinji! Jedinstven doživljaj i pogled na pješčane dine. Večernja šetnja bazarom začina i mirisa Asuana. Večera i noćenje. (H, D, V)


5. dan ASUAN – izlet u ABU SIMBEL (doplata). Još uvijek u teškoj tami jurimo u pustinju… i uskoro smo kod „besmrtnog“ Ramzesa u Abu Simblu. Sjajno iskustvo! Na povratku posjećujemo Veliku Asuansku branu i prekrasan hram na otočiću File. Zaustavljamo se u parfumeriji, a popodne dišemo slobodno vrijeme istražujući prekrasan grad, možda se popevši na brdo iznad grada s pogledom na dolinu Nila. Večera i noćenje (H, D, V)


6. dan ASUAN – EDFU – KARNAK – LUXOR. Doručak. U Edfuu posjećujemo najbolje očuvani Horusov hram iz grčkog razdoblja. Vožnja do Luxora. U popodnevnim satima posjećujemo hram u Karnaku, kralju među egipatskim hramovima. Po želji (oko 10 EUR) možete se u večernjim satima provozati gradom kočijom, posjetiti osvijetljeni hram u Luksoru i uživati, poput mještana, u uskim uličicama uz čaj i šišu … Večera i noćenje. (H, D, V)


7. dan LUXOR – HURGADA. Doručak. Rano ujutro u Dolini kraljeva pokucamo na vrata zagrobnog života faraona, zatim ih mahnemo preko grebena do hrama faraona Hatšepsuta. Postajemo u tvornici alabastera. Posjećujemo veličanstveni Memnon Colossi. Slobodno za ručak. Popodne se vozimo preko istočne pustinje prema Crvenom moru i Hurgadi. Smještaj u hotel, večera i noćenje. (H, D, V)


8. dan HURGADA – ODMOR. Doručak. Dan u Hurgadi može se iskoristiti za izlet brodom po koraljnim grebenima (uz nadoplatu). Očarani smo živahnim i šarenim svijetom Crvenog mora, plivamo među ribama i udišemo morski zrak. To je zaista pravi prijelaz iz pustinjskog u azurno plavo. Povratak u hotel i slobodna večer za istraživanje Hurgade, posljednju kupovinu i turističku vrevu. Kratka noć. (H, D, V)


9. dan HURGADA – LJUBLJANA. Doručak i u skladu s vremenom polazak na aerodrom. Let preko posredničke zračne luke do Ljubljane ili obližnje zračne luke (u ovom slučaju Zagreb). (D, zrakoplov)

CIJENE

Cijena putovanja
Redovna cijena 10350 KN/1380 EUR

Obvezne doplate:
Doplata za grupu veličine 20 – 29 osoba 675 KN/90,00 EUR
Doplata za grupu veličine 30 – 39 osoba 338 KN/45,00 EUR
Egipatska viza sa asistencijom lokalnoga vodiča u zračnoj luci- kod prijave 225 KN/30,00 EUR

Opcijske doplate
Autobusni izlet u Abu Simbel kod prijave 675 KN/90,00 EUR
Doplata na licu mjesta (preporučene napojnice) 225 KN/30,00 EUR
Doplata za jednokrevetni kupe u vlaku – spavaća kola 735 KN/98,00 EUR
Doplata za jednokrevetnu sobu 1875 KN/250,00 EUR
Osiguranje Uniqa zdravstveno, od otkaza , prtljaga sa pokrićem COVID
Po cjeniku Uniqa

Popusti
Popust za djecu 2-12 godina na pomoćnom ležaju 20,00%
Popust za djecu od 2-12 godina na osnovnom ležaju 10,00%
Članski popust od redovne cijene paketa 3,50%

Cijena (minimalno 40 sudionika) uključuje:zračni prijevoz, zrakoplovne i sigurnosne pristojbe, prijevoz do zračne luke polaska / polaska za Ljubljanu, ako nije zračna luka Ljubljana, 6x noćenje u hotelima s 3-4 * s polupansionom, 1x noćenje u 3-4 hotela * s doručkom, spavaći vlak od Kaira do Asuana s polupansionom, prijevoz i razgledanje klimatiziranim autobusom, ulaznice prema programu, vožnja felukom po Nilu, slovenski vodič i lokalni vodiči, troškovi pripreme i organizaciju putovanja.

U vlaku za spavanje nema trostrukih odjeljaka; obavezna doplata za pojedinačne odjeljke.

Doplate po želji na licu mjesta: Izlet na koraljni greben u Hurgadi s ručkom: 30 EUR

INFORMACIJE

VIZA:Slovencima i Hrvatima je potrebna egipatska viza. Dobit ćemo je na aerodromu u Egiptu. Uz nadoplatu pri prijavi (30 EUR), to će organizirati naš lokalni partner u zračnoj luci. Potrebna nam je putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci.

ZDRAVLJE: Nema obaveznih cijepljenja.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 20
PRIPREMA PUTOVANJA: 05.01.2021.

Opći uvjeti poslovanja Agencije Oskar sastavni su dio programa i poseban su
tiskani prilog dostupan na svim prodajnim mjestima Oskar. Plaćanjem predujma
putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar

 

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije