Klasični Jordan

8 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2- Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
8 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3-4*, kamp, polupansion
CIJENA
9.018,80 Kn/1197 EUR

OPIS

  • Doživite Petru, uživite se u poeziju utkanu u kamenu
  • Kontrasti pustinje, Rum i posebnost Crvenog mora
  • Moderni Amman, antički Jeraš i Mrtvo more … i još puno toga 

Posjet nabetejski Petri neosporna je kulminacija svakog jordanskog putovanja i posvećujemo joj cijeli dan; najljepši pogledi s visina i samostana, a na okolnim stazama stajemo uz nevjerojatne obrise i ljepote majke prirode …

Uz Petru je ružičasta pustinja Rum i spektakularna vožnja starom kraljevskom cestom između dva svijeta – plodna polja prema istoku i strmi spust u rov te polje prema Mrtvom moru i najniža točka na Zemlji. Ovdje su Wadi Mujib i Mkaver, te poznati križarski dvorac Kerak …

Jordan je pun drevnih gradova – ovdje su biblijski Mkaver, drevni Jerha i Gadara srednjovjekovni Ajloun i Kerak, a ističe se i bijela moderna prijestolnica Ammana te odmorište Aqaba uz Mrtvo more …

Usput nas čekaju dvije zanimljive točke – u Mrtvom moru, na jednoj od najnižih kopnenih mjesta našeg planeta, i prekrasno Crveno more, gdje možemo uživati u pogledu na živopisnu koraljnu raznolikost.

Pridružite nam se u nevjerojatnom istraživanju Jordana …

PROGRAM

1. dan LJUBLJANA – AMMAN. Ranojutarnje okupljanje (ili kasni večernji polazak prethodnog dana) putnika u Ljubljani i vožnja do jedne od okolnih zračnih luka. Let za Amman. Panoramski večernji obilazak grada i vožnja do hotela. Večera i noćenje. (zrakoplov, H, V)


2. dan AMMAN – izlet uv JERAŠ i AJLOUN – UMM QUAIS – dolina rijeke JORDAN. Doručak. Dan na plodnom sjeveru zemlje započinje obilaskom dobro očuvane prijestolnice nekadašnjeg Dekapolisa – Rimskog Carstva, koji je jedan od vrhunaca antike na Bliskom istoku. Nakon slikovitog krajolika nastavljamo prema Ajlounu i istražujemo spomenik islamske arhitekture. Nastavljamo do Umm Qaisa (ne posjećujemo drevni grad!) s prekrasnim pogledom na dolinu rijeke Jordan i Galilejsko jezero. Spuštamo se u dolinu rijeke Jordan; biblijski prizori i prizori iz palestinskog života oko nas. Povratak u Amman. Večera i noćenje. (H, D, V)


3. dan AMMAN – MADABA – MKAVER – WADI MUJIB – PETRA. Doručak. Put nas vodi na jug. U Madabi ćemo pogledati poznati mozaik. Na planini Nebo vidjet ćemo Mojsijev pogled na Obećanu zemlju. Nakon ručka nastavljamo slikovitom kraljevskom cestom, prepunom prekrasnih pogleda i zapanjujućih prirodnih ljepota. Popnite se na mistično mjesto nekadašnje tvrđave Mkaver, gdje je Ivan Krstitelj obezglavljen. U Jordani se nalazi duboki tektonski rov i sve se događa kod rijeke Wadi Mujibu. Vožnja pustinjskim autoputom do Petre. Smještaj u hotelu. Slobodna večer. Noćenje. (H, D, V)


4. dan PETRA. Doručak. Krećemo rano jer je najuzbudljiviji dan putovanja – mjesto u kamenu, crvena Petra, jedno od najljepših mjesta na svijetu. Sam dolazak pred Petru je posebno iskustvo; kanjon se iznenada otvara i vidi se “Riznica”. Zatim istražujemo spomenike u središnjem dijelu nabetejske metropole. Velika impresija su bočne doline i vrhovi iznad grada. Nakon Petre šetamo i razgledavamo krševit krajolik i možemo si priuštiti zalazak sunca u samostanu. Petra je poezija u kamenu i za istinski užitak treba je poslušati! Povratak u hotel. Večera i noćenje. (H, D, V)


5. dan PETRA – MALA PETRA – WADI RUM. Doručak. Posjećujemo Malu Petru, gdje se nalazi jedno od najstarijih arheoloških nalazišta na Bliskom istoku, gdje kao i u Jerihu, živjeli prije 9000 godina. Zatim se vozimo do čuvene pustinje Wadi Rum Rose, gdje uživamo u četverosatnom pustinjskom safariju s beduinskim džipovima u mjestu oživljenom u Lawrenceu od Arabije. Spuštamo se niz pustinjske dine, posjećujemo pustinjski most, ulazimo u klanac i još mnogo toga. Noćimo u beduinskim šatorima. Noću temperature u pustinji drastično padaju, no beduini su vrhunski majstori preživljavanja u pustinji te se brinu o nama – kuhaju topli i ukusnu večeru kako bi naše iskustvo bilo divno. (O, D, V)


6. dan WADI RUM – AQABA. Doručak. Za one koji žele iskusiti jahanje na devama, bez problema mogu to učiniti (uz nadoplatu). Slijedi vožnja do Aqabe, jordanskog odmarališta na Crvenom moru. Doživljavamo opuštenu atmosferu obalnog kraja. Vrijeme koristimo za kupanje u Crvenom moru ili (po želji i uz nadoplatu) izlet brodom do koraljnog grebena. U večernjim satima okrećemo se atraktivnoj tržnici, šetamo uz more i uživamo u laganoj atmosferi. Večera i noćenje. (H, D, V)


7. dan AQABA – KERAK – MRTVO MORE. Doručak. Vožnja na sjever. Uz pustinjsku ravnicu putujemo do križarske ljepotice Kerak, koju gledamo i ulazimo u ulogu križara koji su ovdje čuvali najvažniji pristup svetom Jeruzalemu. Spuštamo se duboko u sirijsko-afrički tektonski rov do točke više od 400 m ispod razine mora. Kupamo se u najslanijem moru na najnižoj točci na Zemlji; zanimljivo zar ne?. Provodimo noć uz obale Mrtvog mora. (H, D, V)


8. dan MRTVO MORE – AMMAN – LJUBLJANA. Doručak. Vožnja do Ammana i obilazak jordanske prijestolnice. Vozimo se kroz moderne četvrti bijelog grada, posjećujući gradsku tvrđavu s prekrasnim pogledom na stari grad. U starom gradu, zajedno lutamo uskim uličicama i apsorbiramo levantinsko ozračje. Odlazak do zračne luke. Let do obližnje zračne luke. Slijedi vožnja do Ljubljane. (D, zrakoplov)

CIJENE

Cijena putovanja
9.018,80 Kn/1197 EUR

Obvezne doplate
Doplata za veličinu skupine 30 – 39 osoba 450 Kn/60,00 EUR
Doplata za veličinu skupine 20 – 29 osoba 742,50 Kn/99,00 EUR

Doplate po želji
Doplata za jednoposteljnu sobu 1.312,50 Kn/175,00 EUR
Doplate na kraju putovanja (preporučene napojnice) 337,50Kn/45,00 EUR
Jahanje deva u Wadi Rumu (1 sat) 187,50 Kn/25,00 EUR

Popusti
Popust za djecu 2-12 godina na pomoćnom ležaju 10,00 %
Popust za djecu 2-12 godina na osnovnom ležaju 5,00 %
Članski popust od redovne cijene aranžmana 3,50 %

Cijena (najmanje 40 sudionika) uključuje: povratni prijevoz do zračne luke, zračni prijevoz prema programu, pristojbe zračne luke i sigurnosne naknade, sve autobusne usluge u sklopu programa, 6x noćenja u hotelima 3-4* s polupansionom, 1x noćenje u beduinskom kampu s polupansionom, izleti i ture s ulazom, slovenski vodič i lokalni vodiči, viza, priprema i organizacija putovanja, kotizacija. Noćenje s doručkom u beduinskom kampu: osigurana je sva oprema (kreveti, posteljina, zajedničke kupaonice). Preporučujemo da ponesete topli komad odjeće.

INFORMACIJE

VIZE: Za ulazak u Hašemitsku Kraljevinu Jordan potrebna je viza. Potrebna putovnica ili osobna iskaznica; MORA VRIJEDITI DULJE OD 6 MJESECI NAKON ULASKA U DRŽAVU.

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 20

PRIPREMA PUTOVANJA: 03.11.2021

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije