Klasični Libanon

6 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
6 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 4*, noćenje s doručkom
CIJENA
7.526,97 Kn/999 EUR

OPIS

 • Doživite prelomnicu povijesti i suvremenosti u kozmopolitskom Beirutu
 • Posjetite Byblos, jedan od najstarijih gradova na svijetu i istražite drevni Baalbek
 • Kušajte izvrsna vina i jela (humus, falafel, fatouche)
 • Udahnite mediteranski zrak u Tiru i Sidonu uz more
 • Uspnite se u brda i upoznajte baštinu i svetišta lokalnih kršćana

Libanon je prekrasna bliskoistočna zemlja s bogatom prirodnom i kulturnom baštinom. Duž dugih, privlačnih obala Sredozemnog mora uzdižu se brežuljci prekriveni cedrom, koji skrivaju jednu od najljepših špilja na svijetu. S druge strane planina su prekrasne visoravni obrasle crnogoricom, maslinama i vinovom lozom. Preksrasan raj kroz povijest su naseljavale moćne kulture i izgradile mnoge veličanstvene spomenike kulturne baštine, no povijest im nije uvijek bila naklonjena i Libanon ponekad budi pomiješane osjećaje u sjećanju Europljana. No, bez brige, unatoč turbulentnoj povijesti, danas je relativno sigurna zemlja koja se ponovno otvara turizmu i poziva nas u istraživanje zaboravljenih bisera. .

Naše putovanje je šetnja kroz povijest i kontraste koji oblikuju libanonsku zemlju i društvo. Od velikih kozmopolitskih gradova do mirnih sela, od kršćana do muslimana, od bogatih do siromašnih, primorskih i planinskih, tradicionalnih i modernih, svetih i sekularnih,… Libanon je zasigurno jedna od najzanimljivijih turističkih destinacija. Sve ćemo začiniti kuhinjom koju mnogi smatraju među najboljima na svijetu. Znate li humus, falafel, fatouche? Bit će tu i specijaliteta s roštilja. Dodajte čašu izvrsnog libanonskog vina i doživljaj će biti savršen.

Klasični Libanon za ljubitelje putovanja koji žele doživjeti manje posjećene, ali relativno neudaljene destinacije s uistinu bogatom prirodnom i kulturnom baštinom. Postavljen je kao kratak odmor na Mediteranu, dani su dugi i puni, ima mnogo prekrasnih pogleda i dodira s lokalnim životom.

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – BEIRUT. Polijetanje iz ljubljanske ili obližnje zračne luke (u tom slučaju prijevoz iz Ljubljane) prema Beirutu. Prijevoz do hotela i noćenje. (zrakoplov, H*)

 1. dan BEIRUT – TRIPOLI – BIBLOS. Nakon doručka vozimo se prema sjeveru, u srednjovjekovni Tripoli. S gradske citadele pruža se pogled na grad i okolicu. Potom se spuštamo u središte grada; cjenkanje na poznatoj tržnici, miri na tržnici sapuna i zavirivanje u hammam. Vozimo se do izložbenog centra poznatog arhitekta Oscara Niemeyera koji je projektirao Brasilio. Nakon ručka, penjemo se na brda duž slikovite doline Kadisha. Zaustavljamo se kod cedrove šume i prekrasnog vodopada Baatara, zatim se spuštamo do mora i šetamo Byblosom, jednim od najstarijih gradova na svijetu. U zalasku sunca vožnja uz Mediteran natrag u glavni grad. Noćenje. (H*, D)

 1. dan BEIRUT – JEITA – HARISA. Nakon doručka gondolo se dižemo iz centra Jounieha do kršćanskog svetišta Gospe Libanonske u Harissi, odakle nam se pruža izniman pogled na Sredozemno more i gusto naseljenu libanonsku obalu. Nakon spusta slijedi posjet veličanstvenoj špilji Jeita, kandidatkinji za popis svjetskih prirodnih čuda, u kojoj nas čamcima voze po niskom vodostaju. Poslijepodne provodimo u kozmopolitskom Beirutu i nakon obilaska stare jezgre i gradskih znamenitosti šetamo poznatom šetnicom, stojimo uz stijene Raouche i provodimo večer u živahnom dijelu Hamra. Povratak u Beirut i noćenje. (H*, D)

 1. dan BEIRUT– izlet v dolino BEKAA. Doručak. Krećemo na izlet preko moćne planine Libanon do Baalbeka, gdje nas čekaju veličanstveni ostaci hramova nekada moćnog Heliopolisa. To je jedan od najbolje očuvanih rimskih hramova na svijetu! Nakon ručka nastavljamo vožnju slikovitom dolinom Bekaa, koja je poznata po vinogradarstvu, pa svraćamo u jedan od vinskih podruma u Ksari. Nakon posjete citadele u današnjem Anjaru, vraćamo se u Beirut preko brda. Noćenje. (H*, D)

 1. dan BEIRUT– TIR – MAGDOUCHE. Doručak i rana odjava iz hotela jer je pred nama dug i zanimljiv dan. Prvo se uspinjemo do planinskog kamenitog sela Deir el Qamar i Beit et Dine, gdje upoznajemo baštinu libanonskih maronitskih kršćana koji su ovdje sagradili svoje samostane. Slijedi silazak u obalnu ravnicu i vožnja prema južnom Libanonu, koji je pod utjecajem političke skupine Hezbolah. Posjećujemo dvorac križara u Sidonu, gdje se nalazi i živahna tržnica. Zatim odlazimo do biblijske špilje u Magdoucheu, jednoj od najvažnijih mjesta kršćana u ovom dijelu. Nakon posjeta arheološkom parku i šetnje starim dijelom primorskog grada Tira, ostaje slobodno vrijeme za večeru s plodovima mora i kasni transfer do zračne luke Beirut.. (D)

 1. dan BEIRUT – LJUBLJANA. Polijetanje iz beirutske zračne luke prema Ljubljani ili obližnjoj zračnoj luci (u tom slučaju prijevoz do Ljubljane). (zrakoplov)

CIJENE

Cijena putovanja
7.526,97 Kn/999 EUR

Obvezne doplate
Doplata za veličinu skupine 20 – 29 osoba 338 Kn/45,00 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 15 – 19 oseb 675 Kn/90,00 EUR

Doplate po želji
Doplata na kraju putovanja (preporučene napojnice) 150 Kn/20,00 EUR
Doplata za jedno posteljnu sobu 1.050 Kn/140,00 EUR

Cijena (najmanje 35 sudionika) uključuje: zračni prijevoz po programu, zračne pristojbe i sigurnosne pristojbe (305 EUR), 4 noćenja s doručkom u hotelima 4*, prijevoz i obilasci klimatiziranim autobusom, izleti po programu, slovenski vodič i lokalni vodiči po potrebi, troškovi pripreme i organizacije. Ulaznice uključene cijenu putovanja (Biblos, špilja Jeita, gondola Harisso, citadela Tripoli, obilazak vinskog podruma Xira, vinski podrum Ksiri, hramovi Baalbeck, utvrda Anjar, dvorac Sidon, ruševine Tire, palača Beiteddine).

INFORMACIJE

VIZA: Hrvatima se izdaje turistička viza po dolasku u zračnu luku u trajanju od 30 dana; moguće produžiti na 90 dana. Potrebna putovnica ili osobna iskaznica; MORA VRIJEDITI DULJE OD 6 MJESECI NAKON ULASKA U DRŽAVU.

*Pozor: Ulaz osobama s izraelskim žigom u putovnici zabranjen.

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 15

PRIPREMA PUTOVANJA: 29.09.2021

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije