Klasični Uzbekistan

9 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
9 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3-4*, polupansion, razno
CIJENA
11.993  kn

OPIS

  • upoznajte stare karavanske gradove Buharu, Samarkand i Hivo
  • Osjetite čaroliju srednjovjekovne muslimanske priče
  • neka vas očara atmosfera središnje Mezopotamije

PROGRAM

1. LJUBLJANA – TAŠKENT. Okupljanje putnika na ljubljanskom aerodromu, odakle preko Istanbula letimo prema Taškentu. U slučaju obljižnje zračne luke transfer do tamo i natrag organiziran (avion)


2. dan TAŠKENT. Jutranji dolazak u Taškent. Slijedi cjelodnevni vođeni razgled Taškenta. Doručak na putu. Najprije razgledamo stari dio grada; trg Hast Imam, mauzolej Kaffal Sashi, medreso Barak-Khan, gdje se čuva najstariji svjetski Kuran, đamija Juma i Tillya Sheikh kao medresu Kukeldash sa bazarom Chorsu, gdje uđemo u novi dio Taškenta. Tu razgledamo trg neovisnosti Mustaqillik i muzej Umjetnosti. Prošećemo kroz gradski trg, gdje se nalazi opera, trg Amir Temur ,trg Bunyodkor, sa medresom Abul Kasim. Večera i noćenje. (H, V)


3. dan TAŠKENT – let u URGENČ – HIVA (Unesco). Doručak. Vožnja na aerodrom i let u Urgenč, a od tamo odlazimo u istraživanje. Srednjovjekovna Khiva – pravi je muzej na otvorenom – u njoj slobodno oživimo vrijeme sjajnog doba Svilene ceste, karavanske atmosfere i tadašnjeg modernog života! Tirkizni grad okružen je srednjovjekovnim zidinama, dok nas u njemu čekaju odlično očuvane palače, medrese i džamije, mauzoleji i druge javne građevine … Ovdje pronađemo i pravu uzbekistansku tržnicu. Slobodno za vlastito istraživanje grada, posjet čajani, lutanje tržnicom ili odmor. Večera i noćenje u obiteljskom hotelu/pansionu. (zrakoplov, H, V)


4. dan HIVA – BUHARA. Doručak. Napustimo Hivu te odlazimo u srce pustinje Kizil Kum. Prelazimo preko slavne Amur Darje, jedne od srednjoazijskih rijeka Mezopotamije. Zaustavimo se kako bi uživali u pogledu na Amur Darju i pustinju Kara Kum. S nešto sreće vidimo pustinjsku kamelu ili kuščara. Stanke na putu i vožnja prema Bukhari. Kasno poslijepodne stignemo u Bukharu. Vešernja šetnja. Večera i noćenje u hotelu. (H, DV)
5. dan BUHARA (Unesco). Doručak. Jedan od najpoznatijih gradova na Svilenom putu skriva bogatstvo povijesnih i arhitektonskih delicija … Dan posvećujemo obilasku i istraživanjima gradskih znamenitosti i ambijenta: ovdje se nalazi simbol grada – minaret Kalon, koji nas očarava svojim lijepim ciglastim uzorcima, mauzoleji Tšora bakra i Ismail Samanija … posjećujemo godišnju palaču bukharskih emira i tvrđavu u obliku moćne brodice. Šetnju nastavljamo među ostacima velikih gradskih zidina. Vrhunski primjerci srednje azijske islamske arhitekture koja bi se mogla naći još samo u Iranu! U slobodno vrijeme se gubimo u raspoloženju starog grada i otkrivamo zanimljivosti malih “srednjovjekovnih” trgovina. Po želji posjećujemo zanimljivo bukharsko kupalište ili uživamo u tradicionalnoj lutkarskoj predstavi (uz nadoplatu). Večera i noćenje u hotelu. (H, DV)


6. dan BUKHARA – JEZERO AJDARKUL. . Doručak. Napuštamo Bukharu i odlazimo prema prekrasnom jezeru Ajdakul u srcu beskonačne Crvene pustinje. Jezero je nastalo kao posljedica prirodne nesreće, kada je 1969.g. rijeka Sir Darja zalila obližnji rezervoar. Prijepodne ćemo imati priliku za skok u jezero, dulju šetnju u okolici jezera ili po pustinji, a možemo i promatrati i život ptica uz jezero. Čeka nas i kraće jahanje deva u „crnoj“ pustinji. Smještaj u jednostavnoj srednjoazijskoj jurti. Za večeru će se pobrinuti kazaški ugostitelji. Noćenje. (kamele, jurte, DRV)


7. dan JEZERO AJDARKUL – NURATA – SAMARKAND. Doručak u pustinji. Vožnja u Nuratu, grad, kojega je osnovao Aleksandar Veliki. Grad je okružen s Crvenom pustinjom na jednoj strani, beskonačnom uzbekistanskom stepom na drugoj strani i nuratskim planinama na trećoj strani. Prošećemo se među ostatcima Aleksandrove „Nure“, a zatim odlazimo prema Samarkandu. U ranim večernjim satima stignemo u često opjevani Samarkand. Večera i noćenje u hotelu. (H, DV)


8. dan SAMARKAND (Unesco) – vlak u TAŠKENT. Doručak. Timurlenkov grad je jedno od najljepših remek-djela svjetske arhitekture, izgrađen od strane Grka, Arapa i Mongola. U današnjoj uzbudljivoj mješavini starog i novog ostajemo fascinirani najljepšim zgradama koje smo ikada vidjeli… Posjećujemo slavni trg Registan koji se pored Ishafanskog trga smatra najljepšim na svijetu! Okružuju ga tri snažne medrese. U blizini se nalazi i džamija Bibi Hanum koju je Timur posvetio svojoj supruzi o kojoj kruže zanimljive legende. Naravno, obilazimo i poznati Gur-i Mir Timurlenkov mauzolej. Vrhunac dana je definitivno posjet Timuridske nekropole Shah-i Zinde gdje ostajemo očarani kaleidoskopskom zbirkom keramičkih ukrasa mauzolejskih princeza i prinčeva. U kasnim popodnevnim satima slijedi vožnja vlakom u Taškent. Večera i noćenje u hotelu. (H,ZV)


9.dan TAŠKENT-LJUBLJANA. Rani doručak. Let preko priključne zračne luke prema Ljubljani ili bližnjoj zračnoj luci (u tom slučaju još vožnja do Ljubljane). (Z, Zrakoplov)

CIJENE

Cijena putovanja
Redovna cijena 11.993 Kn/1599 EUR

Obvezne doplate:
Doplata za grupu od 15 – 19 osoba 900 Kn/120,00 EUR

Opcijske doplate
Doplata na licu mjesta (preporučene napojnice) 30,00 EUR
Doplata za jednokrevetnu sobu 1238 Kn /165,00 EUR
Uniqa osiguranje po cjeniku osiguratelja

Popust za djecu 2-12 godina na pomoćnom ležaju 10,00%
Popust za djecu od 2-12 godina na osnovnom ležaju 5,00%
Članski popust od redovne cijene paketa 3,50%

Cijena (minimalno 20 sudionika) uključuje: zračni prijevoz prema programu, zrakoplovne i sigurnosne pristojbe (280 EUR), prijevoz do zračne luke polaska / odlaska u Ljubljanu, ako nije zračna luka Ljubljana, domaći let Urgenč – Taškent, vlak Taškent – Samarkand, 6 noćenje u hotelima s 3-4 * s polupansionom i 1 noćenje u jurti u Crvenoj pustinji *, prijevoz i razgledavanje klimatiziranim autobusom, slovenski vodič i lokalni vodič, ulaznice, priprema i organizacija putovanja. Ako je let iz obližnje zračne luke, uključen je i prijevoz iz Ljubljane do obližnje zračne luke i natrag.
* Noćenje u jurtama poseban je doživljaj! Mještani nam pripremaju tradicionalnu pustinjsku večera i večernji događaj, zatim se smještamo u jurte i provodimo noć na prostirkama, pripremljena je i posteljina.

Doplate na licu mjesta: – Tradicionalna lutkarska predstava u Buhari: približno
15 EUR, – tradicionalna masažna kupka u Buhari: približno 35 EUR.

INFORMACIJE

VIZA:Hrvatima i Slovencima ne treba viza za posjet Uzbekistanu. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u Uzbekistan.
ZDRAVLJE: Za ovo putovanje nema obveznih cijepljenja.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 15
PRIPREMA PUTOVANJA: 06.12.2020

Opći uvjeti poslovanja Agencije Oskar sastavni su dio programa i posebni su
tiskani prilog dostupan na svim prodajnim mjestima Oskar. Plaćanjem predujma
putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar

 

LEGENDA za vrste usluga i smještaja:

Z – doručak,
K – ručak,
V – večera
H – noćenje u hotelu 1/2/3 zvjezdice ,
H * – noćenje u hotelu s 3/4 zvjezdice,
H ** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica ,
O – noćenje vani (šator, jurta, brodska paluba, .. ..)
P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe sa zajedničkom kupaonicom, više soba, …)
P * – pansion / lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom,
PT – noćenje u vlaku ili brodskoj kabini ,

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno jednaka našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju procjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije