Kolumbijski vrtuljak

19 dana, 99 – Oskar Plus
STIL PUTOVANJA
99 – Oskar Plus
TRAJANJE
19 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3-4*, noćenje/doručak
CIJENA
22.580,90 kn/2997 EUR

OPIS

  • osjetite živahnu atmosferu prijestolnice Bogote i kolonijalnog bisera Cartagene
  • upoznajte zemlju kave, uživajte u živo zelenoj tropskoj prirodi
  • otkrijte mističan San Augustin i zabranjen El Infernito
  • priuštite si tropski odmor iz snova u nacionalnom parku Tayrona
  • Kolumbija, nadasve simpatična južna američka zemlja, puna raznolikih ljepota.

Popis započinje s modernim gradovima, nastavlja s odlično očuvanim kolonijalnim gradovima, visoravnima s kavom, mističnim arheološkim ostacima, rajskim karipskim plažama. Svemu tome dodajte još i kolumbijsku atmosferu, koja svojom živahnošću uvjeri svakoga u toplinu njezinih stanovnika, koji pridodaju pozitivnom osjećaju.

U Kolumbiji sve započinje sa živahnom prijestolnicom Bogotom, koja je za razliku od drugih južno-američkih prijestolnica sigurna, ugodna i vrlo gostoljubiva. Puna znamenitosti predstavlja ulazak u Kolumbiju. Zanimljivosti se za njome samo nižu. Slana katedrala 180 m ispod zemlje, Villa de Leyva, observatorij starosjedioca Muisca, odlično očuvan fosil kronosaura…

Zemlja kave jedno je od najljepših područja Kolumbije. Beskonačne plantaže kave, kolonijalne hacijende, gdje bi čovjek mogao ostati do kraja života, doline pune zelenila i najljepših tropskih biljaka, sramežljivih životinja, krajolika kao iz snova.

Skriven i nedostupan, San Augustin nagradi svakoga tko se potrudi doći do njega. Čarobna okolica ponosi se s neizmjernom energijom tog tajanstvenog mjesta, gdje su ljudi davno prije Kolumba isklesali iz kamena zanimljive kipove, koji govore o njihovom životu, ali i dalje postoje mnoge tajne…

Svim draguljima Kolumbije na kraju slijede još i Cartagena i Nacionalni park Tayrona. Cartagena se smatra jednim od najljepših kolonijalnih gradova Južne Amerike, dok je u Kolumbiji naravno na prvom mjestu. Nacionalni park Tayrona ponosi se svojim plažama i atmosferom, koju na razglednici nije moguće poslikati.

Otkrijte ljepote te zanimljive zemlje u južnoj Americi, otkrijte Kolumbiju!

PROGRAM

1. dan LJUBLJANA –EUROPA- BOGOTA. Let iz Ljubljane ili obližnje zračne luke (u tom slučaju prijevoz iz Ljubljane) preko europske zračne luke u Bogotu. Prijevoz do hotela, smještaj i noćenje. (zrakoplov, H)


2. dan BOGOTA. Doručak. Dan za otkrivanje kolumbijske prijestolnice; da li ste spremni za prvu šetnju ulicama kolumbijske prijestolnice? Popnemo se do vidikovca Montserrate , a grad ispod nas. Spustimo se žičarom i prošećemo ulicama grada. Posjetimo muzej Botero, divimo umjetnosti kolumbijskih slikara. Povratak u hotel .Noćenje. (H, D)


3. dan BOGOTA – let u NEVIO – SAN AGUSTIN. Doručak. Kolumbijska prijestolnica na 2600 m nadmorske visine je u zadnjim desetljećima izrasla u velik, moderan, ugodan grad. Dan započnemo u povijesnom središtu la Candelaria, na gradskom trgu Plaza de Bolivar, okruženi lijepim kolonijalnim zgradama, gdje stoluje državni aparat i glavna gradska katedrala, koja otvorenim vratima poziva na posjet.Put nastavljamo do muzeja zlata, koji nas zaslijepi svojom zbirkom. Popodne se odvezemo u zračnu luku i poletimo premai jugu države u grad Neiva, od kuda slijedi vožnja u San Agustin,malo naselje usred čudesne pokrajine. Tu su slavni kipovi, koje uspoređuju sa onima na Uskršnjim otocima.Kasni dolazak, smještaj i noćenje. (zrakoplov, H, D)


4. dan SAN AGUSTIN (Unesco). Doručak. Cijeli dan namijenjen je istraživanju arheološkog nalazišta San Agustin, kojega je pod svoju zaštitu stavio i UNESCO. Sadrži više od sto skrivenih kipova, koji su visoki i do 7 metara. Vrlo malo se zna o ljudima koji su isklesali te kipove i njihovu životu, ali se zna da su iz vremena prije španjolske kolonizacije. Prijepodne posjetimo arheološki park i saznamo sve što je o kipovima poznato. Poslijepodne se odvezemo nedaleko od arheološkog nalazišta Alto de los Idoles, priuštimo si šetnju lijepom okolicom, divimo se kipovima.Po želji uz doplatu možete jašiti po lijepoj prirodi (cca 3 sata) Prebrzo dođe večer. Noćenje. (H, D)


5. dan SAN AGUSTIN – POPAYAN. Doručak. Ujutro se odvezemo u NP Purace s pogledom na vulkane, duboke kanjone i Paramo. Znate što je Paramo? Zaustavimo se u selu Coconuco, poznatom po termalnim kupeljima te se po želji okupamo u toploj vodi i uživamo u pogledu na zelene Ande.. slijedi put do grada Popayana zvanog „bijeli grad“ . Smještaj u hotel, večernje istraživanje popločenim ulicama lijepog grada. noćenje. (H, D)


6. dan POPAYAN –SILVIA-CALI. Doručak. Ujutarni polazak prema kolumbijskoj ”Švicarskoj”. Put nas vodi u visoka brda gdje smo okruženi raznim nijansama zelenila. Zaustavimo se u Silviji, gdje se susrećemo sa autohtonim stanovnicima Guambiano. Oni i dalje žive prema starim načelima svojih predaka. Uz malo sreće upoznamo i seoske ”šamane”. U popodnevnim satima nastavljamo put prema šarenom Cali-ju, koji se smatra svijetskom metropolom salse. Prvo kratko razgledamo stari dio grada gdje gdje se pleše dan i noć. Slijedi ono po što smo došli- učenje salse, koja se može naučiti u jednom od noćnih klubova (u skladu sa vremenom) Kolumbijskog glavnog grada zabave. Smiještaj i noćenje. (H, D)


7. dan CALI – JUANCHACO. Doručak.Nakon nezaboravne večeri i noći i druženja sa lokalnim stanovništvom krenemo prema Tihom oceanu. Odvezemo se do mjesta Buenaventura, gdje se ukrcamo na brodić koji nas odveze ususret drugačijem životu. Već kod dolaska se putamo gdje smo to zapravo? Tropska priroda, pješčane plaže, drvene kućice, stanovnici afro-kolumbijskog porijekla, koji žive od ribarstva…to je potpuno zaboravljen svijet! Odlazak prema hotelu i slobodno popodne na obali Tihog oceana. Samo mi, more i priroda. Što nam još donosi ova večer? Večera i noćenje. (brod, H, D, V)


8. dan JUANCHACO. Doručak. Čaka nas izlet brodom, gdje se prepustimo istraživanju zaljeva i laguna.Prošećemo netaknutim plažama uz neobično raslinje, uz ribarska sela gdje nam ljubazni domaćini često otvore vrata i pripreme svježi morski obrok .Pravo Tihomorsko uživanje! U popodnevnim satima povratak prema hotelu i odmor uz more! Večera i noćenje! (H, D, V)


9. dan JAUNCHACO – BUGA – ARMENIA. Doručak. Puni lijepih dojmova teška srca se oprostimo od Tihog oceana, pa se ujutro ukrcamo na brodić koji nas odveze na kopno. Na putu prema Armeniji zaustavljamo se u Bugi, jednom od najpoznatijih kolumbijskih hodočašća. Posjetimo slavno svetište “čuda Gospodnja”, tržnicu i lokalnu pivovaru. Put kroz polja šećerne trske nastavljamo prema Armeniji; u skladu s vremenom se zaustavimo uz neka veća jezera – Colima, gdje uživamo u prelijepom pogledu. Večernji dolazak u veliki grad usred plantaža kave. Smjestimo se na hacijendi u srcu prirode. Večera i noćenje. (brod, H, D, V)


10. dan ARMENIA – izlet u SALENTO i u dolinu COCORA. Doručak. Pripremimo se za cjelodnevni boravak u prirodi .U Salentu nas pričekaju pravi američki jeepovi Williyi, koji nas odvezu u prelijepu dolinu Cocora. , u kojoj prevladavaju „voštane“ palme, koje su kolumbijska nacionalna biljka. Uputimo se u cjelodnevnu šetnju prirodom. Hodamo uskim puteljcima, prolazimo preko visećih mostova i gledamo životinje ,medvjede. Uživamo u ljepoti prirode te si priuštimo stanku za ručak usred prirode. Poslijepodne se vraćamo prema našoj hacijendi Večera i noćenje. (H, D, V)


11. dan ARMENIA – plantaža kave – MEDELLIN. Doručak. Prvi dio dana namijenjen je upoznavanju svima drage, opojne, svjetski poznate kave. Posjetimo plantažu kave i saznamo sve o tome, kako iz grmića nastaje šalica vrućeg, tamnog pića, naučimo mnogo o kavi i njenoj povijesti, načinu proizvodnje, a za kraj naravno i uživamo u šalici svježeg pića. Popodne se uputimo u Medellin , u grad nekadašnjeg „kolumbijskog kralja“ Pabla Escobara.put nas vodi po dolini snažne rijeke Cauce, koja je kroz tisućljeća oblikovala dolinu i kanjone. Jedan od njih je Pipinta, gdje ćemo se zaustaviti i razgledati ga.Večerni dolazak u drugi najveći grad Kolumbije, Medellin. Smještaj i noćenje. (H, D)


12.dan MEDELLIN – izlet u GUATAPE. Doručak. Grad Medelin smatra se srcem ”Paisa”. Nekada jedan od najopasnijih gradova u Južnoj Americi danas se smatra jednim od najnaprednijih mjesta Kolumbije. Na otkrivanju mjesnih ljepota zaustavimo se u parku Botero, Berrio i parku Sv. Antonija. Također posjetimo antistresni park u kolumijskom gradu? U popodnevnim satima posjetimo Sv. Dominika gdje se gondolom dignemo u srce nekada zloglasnog favela; danas ovdje žive prijateljski stanovnici, puni prića iz mračnog doba ”Don Pabla”. Iza nas je još jedan vrhunski dan. A gdje je bolje provesti Novu godinu nego u poznatoj ” zona rosi” koja je poznata po živahnom noćnom životu? Noćenje. (H, D)


13. dan MEDELLIN -GUATAPE let u CARTAGENU. Doručak. Doručak. Prvi dan Nove godine odlazimo na Guatape, koja je najpopularnija turistička destinacija mještana. Prvo se zaustavljamo kod impozantnog, 200 m visokog granitnog monolita El Penola, na koji se također penjemo. Gore nas čeka “milijun” pogleda. Jezero tisuću malih otoka i raznolike prirode ostavljaju nas bez riječi. Spuštamo se do obale gdje nas čeka čamac s kojim plovimo jezerom možda ćemo vidjeti bivšu imovinu samog “el Magica”. Zatim se izgubimo u najšarenijem selu zemlje, gdje dvije kuće nisu iste i svaka ima svoju priču. Poslije podne slijedi vožnja do zračne luke i letimo u Cartagenu. Prijevoz do hotela i smještaj. Navečer posjetimo ulice Cartagena, jedan od najljepših kolonijalnih gradova Južne Amerike i Kariba. Kombiniramo se s opuštenom atmosferom i višim temperaturama. Cartagena nikada ne spava, a večeri su uvijek živahne. Noćenje. (brod, zrakoplov, H)


14. dan CARTAGENA (Unesco).
Doručak. Danas razgledavamo dragulj među kolonijalnim gradovima Kolumbije. Znamenitosti se nalaze u starom, zidinama okruženom, dijelu grada, pravom labirintu uskih i krivudavih ulica. Ubrzo shvatimo zašto je UNESCO zaštitio i Cartagenu. Već šetnja gradskim ulicama je prava paša za oči. Posjetimo palaču inkvizicije, muzej zlata, crkvu San Pedra Claver i gradsku katedralu. Dovoljno vremena imamo i za samostalno istraživanje grada. Poslijepodne posjetimo tvrđavu San Felipe te se odvezemo do panoramske točke, brežuljka La Papa. Slobodna večer na gradskim ulicama. Po želji (za doplatu) vožnja posebnim „party chiva“ autobusom, kojim obilazimo glavne znamenitosti uz pratnju kolumbijske glazbe. Živahna večer nezaboravno je iskustvo. Noćenje. (H, D)


15. CARTAGENA – Totumo vulkan –PLAYA LOS ANGELES – blizina NP TAYRONA
Doručak. Napuštamo Cartagenu i nastavljamo vožnju u blizini karipskog mora prema vulkanu Totumo. Ovdje si priuštimo jedinstven i zabavan doživljaj, kupanje u toplom ljekovitom vulkanskom blatu. U blizini se nalazi i jezero s čistom slatkom vodom za ispiranje blata! Zanima vas priča zašto se tu nalazi blatni bazen?Popodne odlazak u naš rajski morski kraj , kuda sa sobom uzmemo samo najpotrebnije.. smještaj i početak zasluženog odmora. Noćenje u visećim mrežama ili šatoru (pravo karipsko uživanje). (Š,D)


16. dan ODMOR Playa los angeles -izlet NP TAYRONA.
Zajutrak. Odmor na najljepšoj plaži Kolumbije. Cijeli dan se prepuštamo atmosferi netaknutog tropskoga raja. Na čudesnim plažama ostvarimo sve svoje tropske snove. Možemo se seliti sa plaže na plažu uživamo u toplom moru,i podvodnom svijetu.Ručak si priuštimo na plaži i romantici nema kraja. Još jedna večer uz more i spavanje u visećim vrećama iili šatoru. (Š, D)


17. dan PLAYA LOS ANGELES – SANTA MARTA – let u BOGOTU. Doručak. Slobodno do odlaska u zračnu luku u Santa Marti. Let u Bogotu i prijevoz do hotela. Još zadnja noć u prijestolnici. (zrakoplov, D)


18. dan BOGOTA – let u EUROPU. Doručak. Slobodno do odlaska na aerodrom.Let preko priključnog aerodroma prema Europi. (zrakoplov, D)


19. dan EUROPA – LJUBLJANA. Dolazak u Ljubljanu ili u bližu zračnu luku (u tom slučaju još vožnja do Ljubljane). (zrakoplov)

CIJENE

Cijena putovanja:
22.580,90 kn/2997 EUR

Obvezne doplate
Doplata za grupu od 10 – 14 osoba 1575 KN/ 210,00 EUR
Doplata za grupu od 15 – 19 osoba 900 KN/120,00 EUR

Opcijske doplate
Doplata na licu mjesta (preporučene napojnice) 60,00 EUR
Doplata za jednokrevetnu sobu 2625 KN/350,00 EUR

Popusti
Popust za djecu od 2-12 godina na pomoćnom ležaju 20,00%
Popust za djecu od 2 do 12 godina na osnovnom ležaju 10,00%

Cijena (minimalno 20 sudionika) uključuje: zračni prijevoz, zračne i sigurnosne takse (125 EUR), prijevoz do / od zračne luke polaska / dolaska u Ljubljanu, ako ovo nije zračna luka Ljubljana, 3 domaća leta, noćenja prema donjem opisu, hrana prema oznakama za svaki dan putovanja, prijevoza i razgledavanja klimatiziranim autobusom i druga vozila (čamci, džipovi), sve ulaznice prema programu, slovenskog vodiča i lokalnog
vodiča, troškovi pripreme putovanja i troškovi organizacije.
Smještaj: 15 noćenja s doručkom u hotelima s 3-4 *, 2 noćenja s doručkom u visećim mrežama ili šator * (bez mogućnosti jednokrevetne sobe), 3 x večera. * Spavanje u šatoru najavi se pri prijavi.
Ulaznice: Muzej zlata, Muzej Botero i žičara na Montserrateu u Bogoti, Arheološki park i Mjesto Alto de Ios u San Agustinu, terme u Coconucu, tečaj salse, izlet u mangrove, dolina Cocore, plantaža kave, NP Tayrona.

Doplate na licu mjesta:
– nadoplata za vožnju u San Augustinu 20 EUR,
– nadoplata za autobus Chiva u Cartageni 15 EUR.

INFORMACIJE

VIZA: Za Kolumbiju nije potrebna viza. Putovnica mora važiti još 6 mjeseci nakon završetka putovanja.

ZDRAVLJE: Prije putovanja u Kolumbiju obavezno se cijepite protiv žute groznice.
Cijepljenje je potrebno naručiti najmanje tri tjedna prije putovanja u Institut za javno zdravstvo u
Ljubljana. Za više informacija nazovite Agenciju Oskar. Više informacija možete pronaći i na http://www.zdravinapot.si.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 10
PRIPREMA PUTOVANJA: 18.12.2020

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i posebni su
tiskani prilog dostupan na svim prodajnim mjestima tvrtke Oskar d.o.o. Uz plaćanje
akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Oskar d. o. o.

 

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije