Korzika i Sardinija

8 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
3 – Oskarovo doživljajno putovanje
TRAJANJE
8 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 2-3*, 4x večera
CIJENA
5.198,81 Kn/690 EUR

OPIS

  • Slikovita Korzika s divljom i netaknutom prirodom
  • Sardinija puna kulture i blagdanske atmosfere
  • Antička nalazišta na rubu litica
  • Kristalno čisto more, pješčane plaže i duboke uvale

Putovanje na Korziku i Sardiniju predivno spaja dva poznata otoka Mediterana, otoke bogate povijesti i ponosnih ljudi. Opušteno putovanje autobusom i trajektom vodi nas do otoka, a svim znamenitostima dodajemo aktivnosti i kretanje kako bismo osjetili i doživjeli zadivljujuću prirodu Korzike i Sardinije, po kojima su poznati.

Korzika je poznata kao jedan od najspektakularnijih otoka na Mediteranu. Duga, ali opuštena i ugodna šetnja korzikanskim brežuljcima i atmosfera sveučilišnog grada Corte, slikoviti Ajaccio s napoleonovom rodnom kućom i lagana šetnja uz obalu, menhiri iz 3.300 pr. Kr., Bonifaccio na visokim liticama. Ovo i više od toga je Korzika!

Osim kozmopolitskih ljetovališta, Sardinija ima i mnoge druge atrakcije! Slikoviti gradovi kao što je Bosa iz 12. stoljeća na rijekama Temo i Alghero mogu se pohvaliti ugodnim starim središtima. Ostaci nuraške civilizacije vraćaju nas u vrijeme mnogo prije naše ere, a posjet neptunovim špiljama je doživljaj za sebe. Spomenimo i odličnu kuhinju te druženje sa sardinskim ovčarima. Sardinija će vam se nesumnjivo uvući pod kožu! Sadržajno, prirodom protkano i vrlo raznoliko putovanje!

PROGRAM

1. dan LJUBLJANA – LIVORNO. Večernji polazak iz Ljubljane i noćna vožnja kroz Italiju do Livorna. (autobus)


2. dan LIVORNO – BASTIA – CORTE. Dolazak u Livorno u jutarnjim satima, gdje se ukrcavamo na trajekt. Nakon četverosatnog krstarenja Ligurskim morem, dolazak u Bastiu. Nakon dolaska u Bastiu kroz gorsku Korziku, nastavljamo putovanje i stižemo u Corte u kasnim poslijepodnevnim satima. Posjetite najkorzikanskiji od korzikanskih gradova, koji je ujedno i kulturna prijestolnica otoka. Corte je živahno sveučilišno mjesto s ugodnim centrom, a najljepše je na staroj citadeli odakle nam se pruža pogled na širu okolicu i gdje posjećujemo muzej korzikanske tradicije. Smještaj u hotel. Noćenje. (trajekt, H)


3. dan CORTE – AJACCIO – PETRETO BICCHISANO – FILITOSA –
PROPRIANO. Doručak. Vožnja do glavnog grada otoka Ajaccio. Ovdje se zaustavljamo kod napoleonovog kipa i tržnice, a izvana vidimo i napoleonovu rodnu kuću. Slobodno vrijeme za ručak ili sjedenje/šetnja uz more. Potom se vozimo do sela Petreto Bicchisano, gdje se prisjećamo žrtava adrijine zrakoplovne nesreće. Vožnja do Filitose, arheološkog nalazišta čiji najstariji nalazi datiraju iz 3.300 godina prije Krista. Zanimljivi menhiri s ljudskim slikama govore o jednom dalekom vremenu. Prapovijesno nalazište s posebnim osjećajima. Još jedna kratka vožnja do naselja Propriano. Smještaj u hotel. Večera i noćenje. (H, D, V)


4. dan PROPRIANO – SARTENE – BONIFACIO – trajekt na SARDINIU – SANTA
TERESA DI GALLURA. Doručak. Kratka vožnja do Sartene i šetnja izvornim korzikanskim gradom s tradicionalnom arhitekturom. Vožnja do gradića Bonifacio koji je izgrađen na 70-metarskim liticama i najveći je korzikanski biser. Pješačimo do grada na visokoj litici, zajedno obilazimo glavne znamenitosti i vidikovce grada. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada, a možda i okolice, jer možemo prošetati prema svjetioniku, gdje je doživljaj još izraženiji… Ukrcavamo se na trajekt za Sardiniju i nakon sat vremena vožnje stižemo u lučki grad Santa Teresa di Gallura . Smještaj u hotel. Večera i noćenje. (H, D, V trajekt)


5. dan SANTA TERESA DI GALLURA – COSTA SMERALDA – ORGOSOLO –
NUORO. Doručak. Vožnja do Arzachene, gdje posjećujemo grobnice divova i nuraga iz prapovijesti Sardinije. Na Costa Smeraldi posjećujemo Porto Cervo i prošetati ćemo ljetovalištem europskih bogataša. Slijedi vožnja do kulturne prijestolnice Sardinije, grada Nuoro, koji je centar sardinskog identiteta. Ovdje posjećujemo izvrstan etnografski muzej sa zbirkom narodnih nošnji i drugih tradicionalnih bogatstava. Nastavljamo put do Orgosola, gdje nas iznenađuju zanimljive zidne slike s važnim porukama na kućama s dugom tradicijom. Stanovnici Orgosola imaju svoju priču o podrijetlu. Ovdje su prkosili posljednji sardinski razbojnici. Povratak u Nuoro. Smještaj u hotel. Večera i noćenje. (H, D, V)


6. dan NUORO – BOSA – ALGHERO (Neptunova spilja). Doručak. Jutarnja vožnja do Bose, koji se može pohvaliti pješčanom plažom i tako ljupkim mjestom da jednostavno moramo zalutati u njegovom središtu! Prepustimo se vijugavim ulicama između kuća pastelnih boja; najljepša je Corso Vittorio Emmanuele s “palačama” iz 19. stoljeća, kafićima, restoranima, trgovinama… Slijedite slikovitu cestu visoko iznad mora do Alghera. Po želji, čamcem (uz doplatu) do Neptunove špilje, koja je – ukrašena fascinantnim stalagmitima i stalaktitima – poznata kao jedna od najljepših morskih spilja na Mediteranu. Navečer možemo istražiti “malu Barcelonu”, najljepši grad na otoku s posebnim ugođajem. Smještaj u hotel. Večera i noćenje. (H, D, V)


7. dan ALGHERO – CASTELSARDO – OLBIA – LIVORNO. Doručak. Vozite se surovim krajolikom do slikovitog gradića Castelsardo, gdje stari grad sa svojim moćnim zidinama kraljuje na vrhu visoke litice koja se uzdiže iz mora. Šetnja do dvorca i mogućnost posjet muzeju. Kod Castelsarda stati ćemo i vidjeti poznatog kamenog slona. Vožnja prema Capo d’Orsu, gdje hodamo do kamenog medvjeda, uz kojeg se slikamo s krševitom obalom Sardinije i plavetnilom mora u pozadini. Kratka vožnja do Olbie, gdje se navečer ukrcavamo na trajekt. Smještaj u vanjske kabine. Noćno krstarenje do Livorna. (PT, D, trajekt)


8. dan LIVORNO – PISA – LJUBLJANA. Jutarnji dolazak u Livorno. Nakon iskrcaja krećemo u Pisu. Provjeravamo je li toranj pao. Vožnja autobusom pokraj Bologne, Ferrare do Ljubljane. Očekivani dolazak u kasnim poslijepodnevnim satima. (autobus)

 

Razgledi mogu biti drugačijim redoslijedom.

CIJENE

Cijena putovanja
5.198,81 Kn/690 EUR

Obvezne doplate
Doplata za veličinu skupine 30 – 34 osoba 495 Kn/ 66,00 EUR
Doplata za veličinu skupine 40 – 44 osoba 158 Kn/21,00 EUR
Doplata za veličinu skupine 25 – 29 osoba 675 Kn/ 90,00 EUR

Doplate po želji

Doplata za jednoposteljnu sobu 1.125 Kn/150,00 EUR
Izlet brodom – Bonifacio 128 Kn/ 17,00 EUR
Izlet brodom u Neptunovu spilju 225 Kn/30,00 EUR
Kabina Olbia-Livorno (unutarnja dvoposteljna) po osobi 263 Kn/35,00 EUR

Popusti
Članski popust od redovne cijene aranžmana 3,50 %
Popust za djecu 2-12 godina na pomoćnom ležaju 15,00 %
Popust za djecu 2-12 godina na osnovnom ležaju 10,00 %

Cijena (najmanje 45 sudionika) uključuje: 5 noćenja u hotelima 2-3* s doručkom, 4x večera, prijevoz autobusom i brodom po programu (putnici na palubi*), svi izleti po programu (na otvorenom), šetnje i zaustavljanja po programu, slovenski vodič, troškovi pripreme i organizacije putovanja.

* Noćna vožnja Olbia-Livorno: Noćenje u 4-krevetnim kabinama. Prilikom prijave i ovisno o raspoloživosti, doplata za 2-krevetnu kabinu.
Ulaznice nisu uključene u cijenu putovanja. Putnik ih namiruje na licu mjesta. Okvirne cijene ulaznica su sljedeće: AJACCIO: Napoleonovo rodno mjesto 7 EUR, Palača Fesch 8 EUR; ARZACHENA: Tombe dei Giganti 3,5 – 18 EUR; BOSA: Malaspina 4 EUR; CORTE: muzej 5,5 EUR; FILITOSA: 6 EUR.

Obvezne doplate (po osobi): lokalno propisana boravišna pristojba (na recepciji hotela) – iznos će se znati na licu mjesta.

Doplate po želji (ovisno o vremenskim uvjetima i vremenu): – izlet v Bonifacio 18,00 EUR,– izlet u Neptunovu spilju brodom i ulaznica u spilju 35,00 EUR,

INFORMACIJE

DOKUMENTI: Potrebna putovnica ili osobna iskaznica; MORA VRIJEDITI DULJE OD 6 MJESECI NAKON ULASKA U DRŽAVU.

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 30

PRIPREMA PUTOVANJA: 23.11.2021

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije