Atraktivna Madeira

8 dana, Oskar+
STIL PUTOVANJA
99 – Oskar Plus
TRAJANJE
8 dana
NOĆENJA I HRANA
Hotel 3*, noćenje/doručak
CIJENA
8.205,07 Kn/1089 EUR

OPIS

  • odabrana pješačenja i sadržajni program
  • jedinstvena priroda na otoku vječnog proljeća
  • putovanje za sve i spontana atmosfera

A(tra)ktivna Madeira aktivniji je planinarski koncept vašeg iskustva Madeire. Spremno je za ljubitelje prirode, a također i za duže šetnje, te za sve željne aktivnog i dinamičnog odmora.

Vodimo vas odabranim rutama na otoku, od kojih niti jedna nije ista. Spektakularni pogledi, svaki put drugačija kombinacija bujnog zelenila, morsko plavog i svježeg morskog zraka, vulkanskih kontura i bijelih blistavih valova … mogućnost šetnje bez većih visinskih razlika. Kroz njih se vodi dio planinarske Madeire.

Postoje, naravno, i planinske staze, osvajanje najvišeg vrha i šetnja kroz sirove utrobe unutrašnjosti otoka … Planinarenje Madeirom uključuje i sve znamenitosti i ljepote otoka; na dinamičnom i aktivnom putovanju odvede vas vrijeme kada se nešto stalno događa, ali dani su opušteni i spontani …

Za opuštenije, ali dinamično iskustvo Madeire, posjetite Madeiru – egzotični vrt Atlantika tijekom 8 dana.

PROGRAM

1. dan LJUBLJANA – let za MADEIRU – FUNCHAL.
Sastanak  u Ljubljani i vožnja busom do obljižnje zračne luke. Let (može preko posredničke zračne luke) za Funchal. Vožnja do hotela. Smještaj i noćenje.


 

2. dan FUNCHAL – levada – DOLINA NUNA – MONTE – CABO GIRAO.
Doručak. Vožnja do početne točke za prvo pješačenje i uvodnu šetnju levadom kroz spektakularni krajolik. Vožnja do vidikovca Eira do Serrado s nevjerojatnim pogledom na srce planina. Krenuli smo pješice krivudavom stazom do doline Nun. Možda juha od kestena za ručak? Vožnja do Monte, vidikovca visoko iznad grada s crkvom zaštitnice grada Gospe od Mont, gdje je i pokopan posljednji austrougarski car Karlo I. Na kraju lijepog dana vozimo se do Cabo Girao, koji je jedna od najviših obalnih litica na svijetu i spušta se 580 m ravno u more. Povratak u hotel. Slobodna večer. Noćenje.(H, Z)


 

3. dan FUNCHAL – od PICO ARIEIRO do PICO RUIVO * – SANTANA .
Doručak. Na strmom usponu osjetimo otočnu brazdu i u kratkom vremenu doživimo nevjerojatan kontrast – iz suptropske klime Funchaal prelazimo u planinsku atmosferu surovih planina – Pico do Areeiro (1.818 m)! Slijedi planinarski pohod na najviši vrh Pico Ruivo (1.862 m) s jedinstvenim pogledom na vulkansko srce otoka. Hodamo oko 4-5 sati, visinska razlika je oko 400 m. Nakon osvajanja vrha, spuštamo se na sjever otoka. U Santani posjetimo tipične “alpske” vikendice i možda kušamo “milho cozido” s pečenom tunom? Moguće kupanje na pješčanoj plaži u prvom redu na otoku Machico. Povratak u hotel. Slobodna večer.Noćenje. (H, Z) * U slučaju da je staza zatvorena, izabrati ćemo alternativno pješačenje.


 

4. dan FUNCHAL – izlet na RT SVETOG LAVRENCA
Gledanje kitova i dupina Doručak. Panoramski put do Svetog Lovre iznenađuje nas egzotičnim biljkama – prava botanička lekcija! Pješačenje do rta St. Lawrence je jedan od vrhunaca putovanja (oko 4 sata, mala visinska razlika) jer nas vodi visoko iznad zapjenjenog oceana. Povratak na početnu točku, vožnja do Funchala i slobodno popodne. Najbolje ga je potrošiti (uz doplatu) na zanimljivo trosatno putovanje katamaranom – od Funchala se vozimo  daleko do pučine u nadi bliskog susreta s dupinima i možda, uz malo sreće, s drugim morskim sisavcima. Slobodna večer i noćenje. (H, Z)


 

5. dan FUNCHAL – levada RABACAL – CALHETA – CAMARA DE LOBOS
Doručak. Ujutro se vozimo do visoravni Paul de Serra. Zaustavljamo se na moru vjetrenjača. Idemo u šetnju Ravacal levadom u bujnu šumu lovora (9 km, oko 4 sata hoda, 400 m visinske razlike). Vožnja do grada Calheta, gdje se nalazi jedna od 2 pješčane plaže na otoku. Kao po narudžbi za kratki odmor ili skok u more. Vožnja do idiličnog ribarskog mjesta Camara de Lobos, koje je Winston Churchill također odabrao za svoj motiv. Slobodno vrijeme u selu. Povratak u hotel. (H, Z)


 

6. dan FUNCHAL – PAUL DA SERRA – PORTO MONIZ – SAO VINCENTE
Doručak. Vozimo se do visokog prijevoja Encumeado, odakle uz malo sreće imamo pogled na obje strane otoka sve do mora pa se možemo diviti planinskom kazalištu oko Pizza Grande. Šetamo levadom (tipični akvadukti) uz rub visoravni s jedinstvenim pogledom na Atlantik duboko ispod nas. Nastavljamo do drevnih lovorika. Kratka šetnja. Silazak do krajnjeg sjeverozapadnog kuta otoka u Porto Monizu. Šetajte među usamljenom lavom, po želji se kupajte u bazenima s lavinama. Putujući sjevernom obalom, nalazimo se u svijetu nadvijenih zidova koji se uzdižu iz oceana. Vožnja do Sao Vincente i dalje do Funchala. Noćenje. (H, Z)


 

7. dan FUNCHAL – slobodno vrijeme ili neobvezni izlet .
Doručak. U slobodnom danu možete si priuštiti puno zanimljivih aktivnosti: možete (uz nadoplatu) na posljednju šetnju jednom od prekrasnih levada ili doživjeti Madeiru na malo drugačiji način – na putovanju u srce otoka s džipovima i ručak na farmi (uz nadoplatu). Međutim, možemo si (uz dodatnu naknadu) priuštiti i hrpu drugih izleta po našem izboru – Madeira – cestovni ili kros biciklizam, surfanje za početnike i napredne, jedrenje, kanjoning, ronjenje, … Navečer na zahtjev ( uz doplatu) mogućnost razgledavanja tradicionalnih folklornih priredbi i večera s tipičnim jelom “espetada”. (H, Z)


 

8. dan FUNCHAL – LJUBLJANA
Doručak. Vožnja do zračne luke i let ( preko posredne zračne luke) do okolne zračne luke. Nakon slijetanja, vožnja do Ljubljane. (Z,zrakoplov) Redoslijed putovanja oko otoka i šetnji može se prilagoditi vremenskim uvjetima tijekom putovanja.

CIJENE

Cijena putovanja:
8.205,07 Kn/1089 EUR

Obavezna nadoplata:
Doplata za grupu od 15 – 19 osoba 675 Kn/ 99,00 EUR
Nadoplata za grupu od 20 – 29 osoba 450 Kn/60,00 EUR

Neobvezne doplate:
Doplata za jednokrevetnu sobu 1200 Kn/160,00 EUR
Doplata za hotel 4 * 1050 KN/140,00 EUR

Popusti:
Popust za članstvo od redovne cijene paketa 293 Kn/39,00 EUR
Popust za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom krevetu 15,00%
Popust za djecu od 2 do 12 godina na osnovnom krevetu 10,00%

Cijena (minimalno 30 sudionika) uključuje:
prijevoz od Ljubljane do zračne luke i natrag, zračni prijevoz, aerodromske i sigurnosne pristojbe (75Eur), 7 noćenja s doručkom u aparthotelu na razini 3 *, sav prijevoz oko otoka, slovenski vodič, priprema putovanja i troškovi organizacije.
* noćenja: jednostavni aparthotel s dvokrevetnim sobama na razini 3 *. Svaka soba također ima čajnu kuhinju i balkon.

Neobvezne doplate (na licu mjesta):
– Fado večer (prijevoz, večera, piće, folklorni program,…): 39 EUR;
– Vožnja i izlet katamaranom (3 sata, panoramski, od Funchala do Cabo Girao i natrag): 35 EUR,
– Monte – sanjkanje: 15 EUR,
– dodatni izlet 7.dan: 30 EUR (min. 5 osoba),
– Izlet džipom: 35-45 EUR
– Napojnice: 10 EUR.

INFORMACIJE

VIZA: Slovenci i Hrvati trebaju samo važeću putovnicu ili osobnu iskaznicu.
ZDRAVLJE: Ne postoje obavezna cijepljenja / NOVE NAPOMENE OKO COVIDA prije putovanja

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja: 15

PRIPREMA PUTOVANJA: 24.6.2021.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom avansa putnik potvrđuje da ih prihvaća u cijelosti.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Oskar d.o.o.

 

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije