Madeira - egzotični vrt Atlantika

8 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
8 dana
NOĆENJA I HRANA
Hotel 4*, noćenje/doručak
CIJENA
/

OPIS

  • Doživite dramatičan vulkanski otok vječne mladosti
  • Prošećite se po levadama i uživajte u suptropskom zelenilu
  • Iznenađenja i spektakularne panorame – samo za vas

Tisuću kilometara od Lisabona, usred oceana, na putu prema Americi, nalazi se mali otočić – Madeira. Čovjeku se učini, da u toj udaljenoj zemlji nema što raditi. Ali kada jednom dođete na taj otok, imate osjećaj da se pred vama povećava u nedogled – skoro pa ni nema ravne površine. Madeira je prepuna uspona i serpentina. Dramatični prizori stvaraju se gdje god pogledate.

Madeira je po mišljenju mnogih jedna od zadnjih ostataka Atlantide, zbog čega ima posebnu energiju koja budi u nama aktivnosti (šetnje, gibanje, plivanje, …) te je pravi raj za aktivni odmor. Poznat je po „levadama“ koje su raj za ljubitelje hodanja – uz njih se uvijek nalazi neki puteljak. S obzirom na to da je otok tako dramatično različit skoro nema dvije iste „levade“. Svaka je lijepa na svoj način.

Dramatično se iz mora u visine uzdižu iz mora prekrasni klifovi. Biti na vrhu klifa i gledati dolje svojevrstan je izazov. Prošetati se u naizgled vratolomnu dolinu nezaboravan je doživljaj. Najviši klif visok je 580 m. To je Cabo Girao, drugi najviši klif na svijetu. A to je samo jedan od mnogih, svaki ima svoju čar i ljepotu …

Madeira je otok dramatičnih kontrasta. Otok s mnogo lica i raznolikih krajolika, spektakularnih pogleda i panorama, otok prekrasnih šetnji i plaža uz ocean, suptropskog zelenila i botaničkih vrtova. Jedna od najvećih znamenitosti Madeire je njezina raznolika flora. Odlična klima raj je za bujno zelenilo. Madeira je jedan veliki botanički vrt. Egzotično zelenilo krasi otok svojim neobičnim bojama i posebnim oblicima cvjetova, koji su prava paša za oči.

Zimzeleni otok nas oduševljava sa svojom ugodnom klimom te je kao naručen za opušteni, a opet dinamičan odmor. Unatoč turizmu, Madeira ostaje kakva je: opuštena, osjećajna, mirna, sanjiva, ugodna i teško dostupna princeza usred Atlantika. Možda je vrijeme, da i vi uberete njezin cvijet?

PROGRAM

1. dan LJUBLJANA. Let do Madeire – FUNCHAL. Sastanak putnika u Ljubljani i vožnja do zračne luke u Veneciji. Let Lisabon – Funchal. Vožnja do hotela. Smještaj i noćenje. (avion, H *)


2. DAN FUNCHAL – izlet na ISTOK OTOKA. Doručak. Na strmom usponu osjetimo razvedenost na otoku, a za kratko vrijeme doživljavamo nevjerojatan kontrast – od suptropske klime u Funchalu krećemo u planinsku atmosferu raspucanih planina – Pico do Areeiro (1818 m)! Spektakularni pogledi u srce najviših planina i panoramska šetnja s jedinstvenim pogledom. Spust do sela Ribeiro Frio i nađemo se u drugom svijetu. Šetnja kroz zimzeleno žbunasto drveće vodi nas do vidikovca. Pokušajte “pončo”? Panoramski put do Santane iznenađuje egzotičnim biljkama – prava botanička lekcija! U Santani posjećujemo tipične “alpske” kuće i možda probamo “milho cozido” s pečenom tunom? Vrhunac dana čeka nas na rtu Sv. Lovrenc, koji nam nudi jednu od najljepših šetnji uz litice iznad razorenog oceana. Povratak u hotel i slobodna večer. Noćenje. (H *, D)


3. DAN FUNCHAL – izlet u okolicu iu dolinu NUNE. Doručak. Vožnja do Botaničkog vrta kojeg doživljavamo u jutarnjoj svježini. Vožnja po Monteu, mjestu za razgledavanje visoko iznad grada s crkvom zaštitnice Gospe od Monte, gdje je bio pokopan posljednji austrougarski car Karel I. Zašto (uz nadoplatu) ne bi došli sa smiješnim sanjkama duž padina? Zatim se popnemo u srce planine, do vidikovca Eire do Serrada, odakle nam se otvara jedan od najdramatičnijih pogleda na otoku. Šetnja do doline Nun (Curral das Freiras) možda kestenova juha za ručak? Na kraju dana zaustavljamo se u idiličnom ribarskom mjestu Camari de Lobos, koje je Winston Churchill izabrao za svoj moto. Povratak u hotel. Slobodna večer. Noćenje. (H *, D)


4. dan FUNCHAL. Doručak. Istražujemo smiješni gradić Funchal. Krenemo od Sisi spomenika, prošetamo kroz prekrasan gradski park i uđemo u uski centar, pokraj gradske katedrale i gradske vijećnice sve do poznate tržnice s egzotičnim voćem. Nakon najstarije ulice nastavljamo hodati starim Funchalom do tvrđave sv. Jakob i vratimo se u središte uz šetnicu. Poslijepodne iskoristimo za vlastito istraživanje. Na zahtjev (uz nadoplatu) možemo doživjeti trosatni izlet: vozimo se brodom iz Funchala na otvoreno more u nadi da ćemo susresti dupine i uz malo sreće uključujući i druge morske sisavce. Uz more se pruža i uzbudljiv pogled na otok. Da! Noćenje. (H *, D)


5. DAN FUNCHAL – izlet na otok JUGOZAPAD. Doručak. Popnemo se na visoravan Paul de Serra. Prošetamo Rabacalskom livadom i spustimo se u šumu lovora. Vožnja do Prazeresa. Prošećemo obalnom liticom i krenemo u selo Paul de Mar. Ugodno naselje uz more je kao naručeno za kratki odmor ili skok u more. Povratak u hotel. Slobodna večer. Noćenje. (H *, D)


6. DAN FUNCHAL – izlet u SJEVERNI OTOK. Doručak. Vožnja do platoa Paula da Serra, gdje posjetimo jedan od drevnih lovora. Kratka šetnja. Spust do krajnjeg sjeverozapadnog dijela otoka uz panoramsku cestu do sela Porto Moniz. Šetnja dramatičnom obalom jezera lave. Po želji kupamo se u bazenima od lave. Na putu do sjeverne obale, nalazimo se u svijetu zidova koji se uzdižu iz ogromnog oceana. Panoramske stanice odvest će vas do sela Sao Vincente. Vožnja do Cabo Girao, drugog po visini morskog dna na svijetu koji se spušta na 580 m u more! Povratak u hotel. Slobodna večer. Noćenje. (H *, D)


7. DAN FUNCHAL – slobodno ili izlet. Doručak. Slobodan dan. Možete ga iskoristiti za odmor i kupanje, istražiti Funchal ili sudjelovati na izletu po vašoj želji – na primjer, cjelodnevni izlet ili spektakularni planinarski put preko najviših vrhova otoka (od Pica Areiira do Ruive) ili odabrati jednu od aktivnosti kao što je putovanje s džipovima, biciklizmom, kanjoningom, … U večernjim satima, po želji (uz nadoplatu), možete posjetiti tradicionalnu folklornu predstavu i večeru s tipičnim “espetada” jelima. Noćenje. (H *, D)


8. DAN FUNCHAL – LISABON – LJUBLJANA. Doručak. Vožnja do zračne luke i let iz Lisabona do Venecije. Nakon slijetanja slijedi vožnja prema Ljubljani i Zagrebu. (D, avion)

INFORMACIJE

DODATNI IZLETI, OBILASCI, MOGUĆNOSTI: – Fado večer (prijevoz, večera, piće, folklorni program,…), – Vožnja i izlet katamaranom (3 sata, panoramski, od Funchala do Cabo Girao i natrag), – Monte – sanjkanje, – dodatni izlet 7.dan, (min. 5 osoba), – Izlet džipom.

VIZA: Slovenci i Hrvati trebaju samo važeću putovnicu ili osobnu iskaznicu.

ZDRAVLJE: Ne postoje obavezna cijepljenja / NOVE NAPOMENE OKO COVIDA prije putovanja

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja: 15

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom avansa putnik potvrđuje da ih prihvaća u cijelosti.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar d.o.o.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije