Mauricijus – tropski praznici

10 dana, 20 – Oskarovi praznici
STIL PUTOVANJA
20 – Oskarovi praznici
TRAJANJE
10 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3*, noćenje s doručkom
CIJENA
/

OPIS

 • Klasičan filmski primjer tropskog otoka
 • Tropski otok s rajskim plažama
 • Boja zemlje u sedam nijansi boja
 • Egzotični životinjski i biljni svijet

Mauricijus je otočna država u Indijskom oceanu gdje su rajske plaže samo djelić raja. Krater ugašenog vulkana, jedinstveni botanički vrt s golemim lopočima, kornjače, živopisna boja zemlje, slapovi, plantaže tropskog voća, šećerne trske i plantaže čaja te uspomene na nespretnu pticu dodo samo su pojedinosti onoga što ćete zapaziti u ovoj, doista posebnoj zemlji.

Mauricijus je otok tisuću lica, a unatoč činjenici da je jedan od najnaseljenijih na svijetu i da se na njemu miješa mnogo kultura, osjeća se opuštenost, tolerancija i prihvaćanje drugih. Hinduistički hramovi prate nas na jednom koraku, Kineska četvrt na drugom, jednostavna ribarska sela zovu nas u zagrljaj, sega ritmovi odjekuju iz straćara.

Putovanje na Mauricijus idealno je za sve koji na jednom mjestu žele spojiti upoznavanje tropskog otoka i užitke na odmoru.

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – lokalna zračna luka. Okupljanje u zračnoj luci Ljubljana i let preko povezujuće zračne luke prema Mauricijusu. (zrakoplov)

 1. dan lokalna zračna luka – MAURICIJUS. Nastavak leta preko povezujuće zračne luke prema Mauricijusu. Po slijetanju vožnja do hotela i smještaj. Slobodno za blagdanske užitke. Večera i noćenje. (zrakoplov, H*, V)

 1. dan MAURICIJUS – opcijski izlet u PARK CASELA. Doručak. Slobodno vrijeme za odmor koji možete uljepšati izletom u park Casela (uz doplatu). Park Casela jedna je od najvećih atrakcija Mauricijusa. Prostire se na 250 hektara, a u njemu možemo pronaći oko 1500 ptica, goleme kornjače, bengalske tigrove, geparde, bijele lavove, risove, deve, žirafe i mnoge druge životinjske vrste. Osim toga, park nudi brojne aktivnosti, poput zip linea, canyoninga, hodanja po visećem mostu i raznih safari iskustava. Aktivnosti u parku se nadoplaćuju. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (H*, D, V)

 1. dan MAURICIJUS – opcijski izlet na JUG OTOKA. Doručak. Slobodno vrijeme za užitke. Po želji (uz doplatu) idemo na izlet u posjetu tvornici čaja Bos Chéri gdje se počastimo degustacijom. Nakon obilaska, ruta nas dalje vodi do kolonijalne kuće Saint Aubin, gdje se proizvode rum i vanilija. Slijedi vožnja i posjet prirodnom rezervatu La Vanille Réserve des Mascareignes u kojem živi preko 2000 krokodila, golemih kornjača i šarenih leptira. Na kraju, zaustavljanje za kupanje na prekrasnoj plaži Gris Gris. Povratak u hotel, večera i noćenje. (H*, D, V)

 1. dan MAURICIJUS – opcijski izlet na SJEVER OTOKA. Doručak. Slobodno vrijeme za užitke. Po želji (uz doplatu) uputiti ćemo se na izlet prema sjeveru otoka gdje razgledavamo najljepši botanički park Pamplemousses. Park se može pohvaliti velikom raznolikošću vrsta drveća i poznatim lopočima. Slijedi posjet muzeju i tvornici šećera, gdje otkrivamo više od 250 godina povijesti Mauricijusa. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (H*, D, V)

 1. dan MAURICIJUS – opcijski izlet u UNUTRAŠNJOST OTOKA. Doručak. Slobodno vrijeme za odmor koji možete uljepšati izletom u unutrašnjost otoka (uz nadoplatu). Ovdje možete vidjeti krater uspavanog vulkana Trou aux Cerfs koji je prekriven bujnom vegetacijom. Nastavljamo put prema svetom jezeru Grand Bassin, gdje su hinduistički stanovnici Mauricijusa izgradili najveći hram Mahe Shivaratree, gdje se održava najveće hinduističko hodočašće izvan Indije. Potom se vozimo dalje prema jugu, gdje nas očarava prekrasna klisura Crne rijeke, skrivena u tropskom zelenilu. Nastavljamo naše putovanje vijugavom cestom s koje se pruža prekrasan pogled na južnu obalu i poluotok Le Morne. Zatim dolazimo do destilerije ruma La Rhumerie de Chamarel, gdje učimo sve tajne izrade. Slijedi obilazak Chamarel slapova i Colored Eartha, zemljine kore u sedam nijansi boja. Povratak u hotel i noćenje. (H*, D, V)

 1. dan MAURICIJUS – opcijski izlet do slapova TAMARIND. Doručak. Slobodno vrijeme za užitke. Po želji (uz nadoplatu) idemo na jedan od najpopularnijih izleta na JZ dio otoka. Ovdje se nalazi sedam slapova Tamarind, koji su jedno od prirodnih čuda Mauricijusa. Tijekom pješačenja, divimo se svih sedam slapova i prati nas prekrasno tropsko okruženje. Jeste li za skok u vodu i kupanje u nekom od prirodnih bazena? Povratak u hotel. Večera i noćenje. (H*, D, V)

 1. dan MAURICIJUS – opcijski izlet na ILE AUX AIGRETTES i u MAHEBOURG. Doručak. Slobodno vrijeme za užitke na odmoru koje možemo pojačati izletom na otok Ile aux Aigrettes (uz doplatu) gdje otkrivamo sve ljepote otoka koji se nalazi oko 1 km od Mahebourga na jugoistoku otoka. Možda ćemo vidjeti poznatog ružičastog goluba, goleme kornjače i druge zanimljive životinjske vrste. Ručak. Nakon šetnje posjećujemo tvornicu keksa Rault koja se nalazi u gradu Mahebourg. Ovi tradicionalni keksi se nalaze samo na Mauricijusu. Slijedi posjet tržnici na kojoj se nalaze tradicionalni proizvodi. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (H*, D, V)

 1. dan MAURICIJUS – lokalna zračna luka. Doručak. Vožnja do glavnog grada Port Luisa, gdje ćemo posjetiti slikovitu tržnicu na kojoj možemo kušati izvrsno tropsko voće. Slijedi šetnja do rive, gdje se nalaze mnoge male trgovine i ugodni barovi. Volite li kavu ili sok? Prijevoz do zračne luke i let preko povezujuće zračne luke za Zagreb. (D, zrakoplov)

 1. dan lokalna zračna luka – LJUBLJANA. Nastavak puta preko povezujuće zračne luke prema Zagrebu. Sledi vožnja do Ljubljane. (zrakoplov)

INFORMACIJE

DODATNI IZLETI, OBILASCI, MOGUĆNOSTI:

 • izlet u park Casela,
 • izlet na jug otoka,
 • izlet na sjever otoka,
 • izlet u unutrašnjost otoka,
 • izlet do slapova Tamarind,
 • Izlet Ile Aux Aigrettes in Mahebourg.

DOKUMENTI: Potrebna valjana putovnica koja vrijedi najmanje 6 mjeseci po završenom putovanju.

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja. Preporučamo ugovaranje putnog osiguranja.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 10

PRIPREMA PUTOVANJA: 16.08.2022.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:

D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije