Nacionalni parkovi američkog zapada

18 dana, 99 – Oskar+
STIL PUTOVANJA
99 – Oskar+
TRAJANJE
18 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 2 – 3*, moteli, razno
CIJENA
21.330 Kn

OPIS

 • Otkrijte gradove San Francisco i Las Vegas
 • Obilasci najljepših prirodnih parkova u Americi
 • Rafting rijekom Colorado, vožnja u divljini
 • Šetnje prekrasnom prirodom

Amerika. Čarobna riječ za većinu putnika, nekada, ali i danas. Omiljena zemlja, zemlja iznenađenja, nezamislivih prilika i snova. Oduvijek je bio simbol nade, sreće i bogatstva za siromašne mase koje su stoljećima hrlile u nadi za boljim životom. Ogromna zemlja, raznolika geografski i klimatološki, kao i kulturno, etnički i vjerski.

Amerika je mjesto prilika. Mjesto različitih kultura, nacija, rasa. U gradovima upoznajemo sve uspone i padove Amerike. Zgrade koje se uzdižu prema nebu. Bankarski centri u kojima se cijede med i mlijeko, ali već na susjednom uglu gomila prosjaka koji traže dnevni obrok. Ovdje najbolje vidimo i osjećamo razliku između bogatih i siromašnih te upoznajemo različita lica Amerike.

Promatramo drugo lice Amerike, dok šetamo i otkrivamo prekrasno očuvanu prirodu u nacionalnim parkovima američkog zapada. Shvaćamo da je priroda uistinu najveći umjetnik, a kada prolazimo različitim krajevima, prirodnim bogatstvima, granitnim stijenama i kanjonima, shvaćamo da je svaka riječ suvišna.

Sljedeće lice Amerike je tužna priča o Indijancima, kojima je sve oduzeto. Prvo zemlja, zatim kultura i na kraju ljudsko dostojanstvo. Oni rijetki koji su uspjeli preživjeti danas su nagurani u svoje rezervate, gdje se bore za život. Velika većina njih tragično gine i kloni se vanjskog svijeta. Još jedna tužna slika Amerike koju susrećemo na svom putu.

Rijeka Colorado pokazuje nam ljepše lice Amerike. Kada krenemo na rafting njegovim brzacima, prste i stopala hladimo u rijeci te se samo možemo diviti moćnim kanjonima koji su nastajali tisućama godina. Kanjoni kojima se danas divi cijeli svijet.

Zašto putovati na američki zapad?

 • To je rajski svijet za sve ljubitelje prirode i hodanja kroz prelijepu prirodu
 • Upoznajemo najljepše nacionalne parkove zapadne Amerike (Zion, Bryce, Grand Canyon, Arches …)
 • Upoznavanje kulture starosjedioca i ljepota Monument Valleyja
 • Rafting na moćnoj rijeci Colorado i vožnja terenskim vozilima u nepoznato
 • Zagrliti ćemo najveće drvo na svijetu i šetati kroz šumu ogromnih drveća
 • Posjet kanjonu antilopa, raj za fotografiranje
 • Vožnja po znamenitoj „Route 66“
 • San Francisco i Las Vegas– Hooverova brana na rijeci Colorado – američki san

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – EUROPA – SAN FRANCISCO. Let iz Ljubljane ili obližnje zračne luke (u tom slučaju prijevoz iz Ljubljane). Preuzimanje vozila i vožnja do motela. Noćenje. (zrakoplov, motel)

 2. dan SAN FRANCISCO. Očekuje nas razgled jednog od najljepših američkih gradova. San Francisco leži na istoimenom poluotoku uz obalu Pacifika. Obilazak grada započinjemo na vidikovcu Twin Peaksa – prisjetite se istoimene kultne TV serije, odakle se po lijepom vremenu pruža jedinstven pogled na cijeli grad, zaljev San Francisca i poznati most Golden Gate. Pogledat ćemo tipične viktorijanske kuće na Alamo Squareu, a zatim krenuti prema centru grada. Prošetat ćemo do gradske vijećnice i put će nas voditi pored opere, kazališta, simfonijske dvorane, gradske knjižnice sve do Union Squarea. Na putu ćemo sresti tipične tramvaje i provozati se, po želji naravno. Potom ćemo krenuti na vrh Ruskog brda, gdje se nalazi Lombard Street, najzavojitija ulica na svijetu koja se strmo spušta, okružena cvijećem. Po želji šetnja po kineskoj četvrti, gdje također ima mnogo mogućnosti za ukusnu večeru. (motel)

 3. dan SAN FRANCISCO. Vožnja do Fisherman’s Warf-a, koji se smatra jednom od glavnih atrakcija San Francisca. Uz molove se nalaze brojne trgovine, muzeji i restorani za svačiji ukus. Prošetat ćemo zajedno između molova i uz malo sreće izbliza ćemo vidjeti morske lavove. S pristaništa vidimo obližnji otok Alcatraz, gdje je nekoć bila vojna baza, koja je pretvorena u jedan od najpoznatijih zatvora. Ovdje su bili zatvoreni najgori kriminalci, među njima i poznati gangsteri Al Capone i Birdman. Zatim se vozimo preko područja Presidio sve do simbola grada, poznatog mosta Golden Gate. Prošetat ćemo i dijelom mosta Golden Gate i u potpunosti osjetiti njegovu veličinu. Noćenje. (motel)

 4. dan SAN FRANCISCO – NP YOSEMITE. Krenimo u otkrivanje američkog Zapada. Više nije divlja i opasna kao u doba zlatne groznice, ali nudi jedinstven doživljaj istraživanja nacionalnih parkova, gdje se veličina prirode pokazuje u svom punom sjaju. Preko Kalifornijske doline, koja je za nas Balkance relativno velika, vozimo se prema nacionalnom parku Yosemite. Poslijepodne stižemo u nacionalni park Yosemite i krećemo s prvim obilascima. Park se prostire na površini većoj od 3.000 km2 i proteže se na zapadnoj padini moćnih planina Sierra Nevada, pa nije ni čudo što se nadmorska visina parka kreće od 460 m do 4.000 m. Park je poznat ljubiteljima prirode po brojnim granitnim liticama, kristalno čistim jezerima, potocima i slapovima. Dijelovi parka prekriveni su velikim stablima sekvoja, koje su jedno od najstarijih stanovnika našeg planeta. Vozit ćemo se u srce doline Yosemite, gdje ćemo se zaustaviti na najpoznatijoj granitnoj litici El Capitan, gdje su i alpinisti naših krajeva ostavili trajni trag. Nakon vožnje, šetnja prekrasnom prirodom bit će još primjerenija. Noćenje u više soba. (P)

 5. dan NP YOSEMITE – FRESNO. Dan posvećen otkrivanju ljepota parka. Ujutro krećemo panoramskom stazom do slapova Vernal. Uživamo u šetnji netaknutom prirodom i upoznajemo ljepote prirode izbliza. Povratak u dolinu Yosemite i vožnja panoramskom cestom. Vozimo se do vidikovca Tunnel, odakle se otvara prekrasan pogled na cijelu dolinu Yosemite. Moćni zid El Capitana je ispred nas, u pozadini vidimo njegovog brata Half Dome. Ovdje su vodopadi i moćna stabla. Pogledi i prizori koji oduzimaju dah! Prelijepom cestom koja vodi kroz park, krećemo do točke Glacier odakle se ponovno otvaraju nezaboravni pogledi na ljepote parka. Slijedi vožnja do Fresna, gdje ćemo prenoćiti. (motel)

 6. dan FRESNO – NP SEKVOJA – BAKERSFIELD. Krećemo iz Fresna rano ujutro. Nacionalni park Sekvoja osnovan je još 1890. godine s ciljem zaštite jedinstveno očuvane prirode. Park se nalazi u južnom dijelu planine Sierra Nevada, na velikoj nadmorskoj visini. Park je najpoznatiji po sekvojama, koje pokrivaju velik dio cijelog parka. Šume sekvoje i bujna vegetacija pružaju utočište mnogim divljim životinjama, od kojih su najpoznatiji crni medvjedi. Po dolasku u park, idemo pješice vidjeti jedno od najvećih stabala na svijetu. Krećemo do najviše i najpoznatije sekvoje zvane General Sherman. Šetamo lijepo uređenim stazama i divimo se moćnoj kreaciji prirode. Obilazak parka nastavlja se kratkim usponom na stijenu Moro, odakle nam se pruža pogled na moćne planine Sierra Nevade. Naravno, razgledat ćemo i poznati prirodni most od sekvoje i čeka nas potencijalna vožnja pod njim. Nakon obilaska parka, krećemo u Bakersfield i staza se strmo spušta ispred nas. Dolazak u večernjim satima i smještaj u motelu. (motel)

 7. dan BAKERSFIELD – DOLINA SMRTI. Put nas vodi kroz pustinju Mojave, gdje izbliza možemo upoznati Joshuina stabla. Sjećate li se benda U2 i njihovih hitova? Tijekom same vožnje na trenutke ćemo dobiti onaj osjećaj da smo sada stvarno daleko od ludog svijeta, potpuno sami i daleko od civilizacije, ali prava priča tek počinje. Dolina smrti, dolazimo! Svoje zastrašujuće ime dolina je dobila tijekom zlatne groznice koja je zahvatila Kaliforniju sredinom 19. stoljeća, kada su mnogi kopači zlata prešli dolinu. Iako nije bilo mnogo žrtava, zastrašujući naziv zadržao se do danas. Osjećaj odvojenosti od ostatka svijeta samo će se pojačavati u Dolini smrti, dok se vozimo dolinom, a pratit će ga pješčane dine, rijetko grmlje i visoke temperature. Idemo u šetnju po dinama i tamo čekamo zalazak sunca. Smještaj u motel i zasluženi odmor. (motel)

 8. dan DOLINA SMRTI – LAS VEGAS. Zbog visokih temperatura u Dolini smrti dan počinjemo rano. Vozimo se dolinom i zaustavljamo se i razgledavamo glavne znamenitosti. Vozimo se do točke Zabriskie, odakle nam se pruža pogled na krajolik. Obilazak doline nastavljamo na vrhu vidikovca, odakle se otvara pogled na cijelu Dolinu smrti. Zatim se spuštamo duboko do najniže točke SAD-a koja leži 85,5 m ispod razine mora. Veliki bazen, nazvan Badwater, poznat je po svojim slanim poljima, koja rijetko kada poplavi jezero tijekom obilnih kiša. Šetnja solanama, zatim vožnja do Zlatnog kanjona, gdje šetamo i izbliza promatramo ljepote kanjona. Vozimo se panoramskom cestom Artist’s Drive. Očarani prirodnim ljepotama, mirom i tišinom koji vladaju u Dolini smrti, vozimo se prema Las Vegasu. Las Vegas, grad kockanja, zabave za sve ukuse, grad svjetla i svjetska prijestolnica zabave koja ima mnogo lica i imena. Grad oživljava sa zalaskom sunca, a u Vegas stižemo navečer. Smještaj u hotel, zatim istraživanje grada. Noćenje. (H)

 9. dan LAS VEGAS – NP ZION – NP BRYCE. Rano jutarnji polazak iz grada svjetla. Polako napuštamo Nevadu i krećemo prema Utahu, zemlji kanjona, gdje se divimo igrama prirode. Utah je diljem svijeta poznat po svojim prirodnim ljepotama i najljepšim parkovima u Sjedinjenim Državama. Veći dio današnjeg dana provest ćemo obilazeći Zion Park. U Zionu izbliza upoznajemo kako je Amerikancima stalo do očuvanja prirode. U dolinu odlazimo održivim prijevoz, koji ne ostavlja trag na prirodu. Dolina je okružena moćnim liticama i stijenama pješčenjaka u mnogim bojama, među kojima prevladavaju bijela i crvena. Litice i hridi uzdižu se visoko iznad zelene klisure, na čijem dnu teče djevičanska rijeka. Kasno poslijepodne vozimo se slikovitom cestom do Bryce Parka, gdje ćemo prenoćiti. (motel)

 10. dan NP BRYCE – MOAB. Nacionalni park Bryce Canyon smatra se jednim od manjih parkova na našoj ruti, a prostire se na površini od samo 144 km2. No, kada ćemo prošetati parkom i diviti se karakterističnim stepenastim kamenim strukturama raznih boja, i oni najzahtjevniji ostaju zapanjeni. Nevjerojatna je igra oblika i boja koje se neprestano mijenjaju ovisno o sunčevoj svjetlosti. Hoodoos, transformirani prije milijunima godina vjetrom, kišom, snijegom i erozijom, nude jedinstvene prizore. Ujutro krećemo do Sunset pointa, odakle se otvara prekrasan pogled na park. Odatle idemo u šetnju u sam centar parka starom stazom zvanom Navajo Loop, kojom su se koristili starosjedioci. Dok hodamo stazom, istovremeno otkrivamo i učimo o geološkoj povijesti naše majke prirode. Povratak i vožnja panoramskim stazama koje prelaze park. Poslijepodne vozimo prema Moabu i navečer stižemo u zemlju kanjona. Noćenje. (motel)

 11. dan MOAB – izlet u NP ARCHES. Moab je gradić s nešto više od 5000 stanovnika, ali ga svake godine posjeti ogroman broj posjetitelja. Razlog leži u obližnjim parkovima u “Zemlji kanjona”, među kojima je najpoznatiji Arches Park. Voda, led, ekstremne temperature i podzemno kretanje soli stvorili su jedinstvene strukture koje se mogu vidjeti u parku. Divimo se velikim tornjevima od pješčenjaka koji se prelijevaju u različitim bojama, a Arches Park najpoznatiji je po najvećem broju prirodnih „prozora“ na svijetu (preko 2000). Među njima se ističe prvak među prvacima, Delicate Arch. Vozimo se kroz park i zaustavljamo se na raznim vidikovcima, odakle možemo vidjeti ljepote parka. Pješačimo do najljepših prozora, a vrhunac dana je pohod do Delicate Archa, gdje očekujemo zalazak sunca u jedinstvenoj atmosferi prirodnog amfiteatra. Povratak u Moab i slobodno za večernje istraživanje grada. Noćenje. (motel)

 12. dan MOAB. Slobodno za uživanje. Cijeli grad živi od turizma i ovdje je sve što posjetitelju potrebno dostupno na svakom koraku. Predlažemo da iskoristite dan za upoznavanje jedinstvenog krajolika na drugačiji način. U skladu sa slobodnim kapacitetima, vožnja hummerima i rafting. Na put ćemo krenuti terenskim vozilima hummer (uz nadoplatu), koja će nas odvesti tamo gdje druga vozila ne mogu pristupiti. Vožnja po kamenitom terenu poseban je doživljaj. Otkrivamo dijelove prirode koji obično ostaju skriveni većini posjetitelja ovih mjesta. Ostatak dana možemo provesti i adrenalinski, jer možemo ići na rafting (uz doplatu) rijekom Colorado. Izbliza upoznajemo rijeku koja je pomogla stvoriti sve ove prirodne ljepote. Večer provodimo u Moabu, prilika za kupovinu, upoznavanje američke kuhinje i Amerikanaca. Noćenje. (motel)

 13. dan MOAB – NP MONUMENT VALLEY – PAGE. Polazak u ranim jutarnjim satima jer je pred nama duga vožnja i dan pun ljepote. Krenimo prema Nacionalnom parku Monument Valley. Ljudi su oduvijek živjeli u naizgled izrazito negostoljubivom krajoliku, jer pješčani kamenčići zadržavaju zalihe vode u tlu, koje ispušta vlagu. John Wayne je već znao zašto je ovu skrivenu dolinu nazvao Božjim blagom. Parkom u potpunosti upravljaju starosjedioci Navajo, jer je park dio njihovog zaštićenog teritorija, koji se prostire na površini od 100 000 km2. Prvo upoznajemo život naroda Navajo u obližnjem muzeju, ali onda ih upoznajemo izbliza, jer s njima i njihovim terenskim vozilima krećemo otkrivati ​​ljepote parka. Tko će nas najbolje upoznati s prirodnim ljepota i njihovim načinom života nego oni sami? Vozimo se prašnjavim stazama i otkrivamo krajolik koji nam je dijelom već poznat, jer je ovdje snimljeno mnogo filmova. Iz kojeg zavoja će dojahati John Wayne? U poslijepodnevnim satima vozimo prema gradu Page gdje ćemo prenoćiti. (motel)

 14. dan PAGE – NP ANTELOPE – NP GRAND CANYON/FLAGSTAFF. Doručak. Page je mali grad u Arizoni, ali privlači mnoštvo posjetitelja. U blizini se nalazi kanjon Antilope (doplata), što na jeziku naroda navajo znači “mjesto gdje voda teče preko stijena”. Kanjon je mali i možete ga prijeći za 10 minuta. Njegova posebna ljepota leži u igri svjetla i sjene. Svjetlost se tijekom dana razlijeva u različitim nijansama, a voda je stvorila neobične oblike u kanjonu. U uskim prolazima tražit ćemo snopove svjetlosti i crtati ljepotu prirode. Povratak u grad, odakle idemo vidjeti veliku potkovu zvanu Horseshoe Bend, mjesto gdje rijeka Colorado pravi veliki zavoj. Vožnja prema Flagstaffu, gdje ćemo prenoćiti. (motel)

 15. dan FLAGSTAFF/NP GRAND CANYON. Nakon doručka krećemo u istraživanje Grand Canyona, moćne tvorevine rijeke Colorado. Kralj svih kanjona proteže se 449 km u dužinu i 29 km u širinu. Kad čovjek prvi put stane na vidikovcu visoko iznad kanjona, zadivi se ljepotom i dimenzijama kanjona, koje su uistinu nevjerojatne. Kanjon je jedno od sedam svjetskih čuda, iako ga Amerikanci jednostavno zovu “velika rupa u zemlji”. Obilazak započinjemo u prihvatnom centru, gdje učimo priču o samom kanjonu, a zatim idemo u šetnju rubom kanjona. Počet ćemo od Mother Pointa i nastaviti dalje s kratkim stankama do Hermit’s Resta. Bit će dovoljno vremena za uživanje u jedinstvenim pogledima i divljenju samoj prirodi. Povratak na naše polazište i odlazak do Flagstaffa, gdje ćemo prenoćiti. (motel, D)

 16. dan FLAGSTAFF – ROUTE 66 – LAS VEGAS. Doručak. Napuštamo Flagstaff i krećemo na posljednju dugu vožnju na našem putu. Napuštamo Arizonu i vraćamo se u Nevadu. Dio puta vozimo se legendarnom Route 66, cestom svih cesta. Usput se zaustavljamo u selu i izbliza gledamo kako vrijeme polako briše slike, a staro se povlači u novo. No, nostalgija za prošlošću i dalje živi ovdje i privlači posjetitelje iz cijelog svijeta. U Kingmanu se okrećemo i vidimo jezero Mead, koje se smatra najvećim umjetnim rezervoarom vode u Sjedinjenim Državama. Moćna Hooverova brana zarobila je rijeku Colorado i od te vode se hrani i živi obližnji grad Las Vegas. Šetamo preko Hooverove brane i doživljavamo čudo rada ljudskih ruku. Dolazak u Las Vegas, smještaj u hotel i slobodno za večernje istraživanje grada. Noćenje. (H)

 17. dan LAS VEGAS – EUROPA. Slobodno vrijeme prije polaska do zračne luke. Let prema Europi i slijetanje na europsko tlo. (letalo)

 18. dan EUROPA – LJUBLJANA. Slijetanje u Ljubljani ili obližnjoj zračnoj luci (u tom slučaju prijevoz do Ljubljane).

 

U trenutku objave putovanja letovi još nisu potvrđeni, pa je moguća izmjena zračne luke polaska i raspored programa na prvi/zadnji dan,  što neće utjecati na sadržaj programa. Raspored smještaja u hotelima/motelima može biti izmijenjen prema danima. 

CIJENE

Cijena putovanja
21.330 Kn/2844 EUR

Obvezne doplate
Doplata za veličinu skupine 10 – 14 osoba 1.125 Kn/150,00 EUR
Dozvola za ulazak u SAD 150 Kn/20,00 EUR

Doplate po želji

Doplata za ulazak u NP Lower Antelope Canyon kod prijave 488 Kn/65,00 EUR
Doplata za jednoposteljnu sobu 5.445 Kn/726,00 EUR
Doplata na kraju putovanja (preporučene napojnice) 450 Kn/60,00 EUR
Doplata “ne-vozača” 900 Kn/120,00 EUR

Cijena (najmanje 15 sudionika) uključuje: zračni prijevoz, zračne pristojbe i sigurnosne pristojbe (337 EUR), prijevoz do polazne/odlazne zračne luke do Ljubljane, ako nije zračna luka Ljubljana, smještaj u motelima ili hoteli 2 – 3 * s doručkom, rent a car – rent a car sa svim potrebnim osiguranjem, gorivom, parkingom i cestarinama, ulaznice kao u nastavku, slovenski vodič, priprema i organizacija putovanja, sastanak prije putovanja (min 10 osoba), priprema i troškovi organizacije putovanja.

Smještaj je u motelima ili hotelima u gradu, odnosno okolici/predgrađu. Doručak je na nekim mjestima uključen u cijenu. Gdje ga neće biti, doručkovat ćemo u obližnjem restoranu (doplata).

Uključene ulaznice: Monument Valley, Hooverova brana, NP Yosemite, Glacier, NP Sequoia, Dolina smrti, NP Zion, NP Bryce, NP Arches, jezero Mead.

Prijevoz: istražit ćemo zemlju s iznajmljenim automobilima. Agencija Oskar organizira najam automobila. Putnik se registracijom obvezuje upravljati automobilom razmjerno broju putnika u njemu. Ako putnik ne želi voziti, doplaćuje pri prijavi. Broj mjesta za nevozače je ograničen.

Cijena ne uključuje: navedene doplate, dozvole za ulazak u SAD (ESTA), hrana (doručak je uključen u cijenu!), dodatni izleti, napojnice, dodatne moguće aktivnosti (hummer, rafting…).

INFORMACIJE

DOKUMENTI: Potrebna putovnica ili osobna iskaznica; MORA VRIJEDITI DULJE OD 6 MJESECI NAKON ULASKA U DRŽAVU.

VIZE: HRVATI NE TREBAJU VIZU ZA SAD! Potrebna putovnica ili osobna iskaznica; MORA VRIJEDITI DULJE OD 6 MJESECI NAKON ULASKA U DRŽAVU. Najmanje 3 dana prije putovanja morate ispuniti elektronički obrazac za ulazak u Sjedinjene Američke Države (postupak pod nazivom ESTA), koji se može pronaći na https://esta.cbp.dhs.gov/esta/, gdje ispunjavate cijeli proces registracije sami. Bez ovog dokumenta ulazak u Sjedinjene Države nije moguć!

VAŽNO!: uvođenje ulazne vize za one putnike koji su putovali nakon 1. ožujka 2011. putovali u Iran, Irak, Sudan, Libiju, Jemen, Somaliju i Siriju. Zbog promijenjene politike SAD-a prema Iranu, na snagu je stupila uredba koja se odnosi na sve putnike koji bi željeli ući u SAD, a nakon 1. ožujka 2011. posjetili su Iran, Irak, Sudan ili Siriju, uvodi se ulazna viza. Ulaznu vizu dobiva se u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu, a putnik je sam ugovara. Uz ispunjavanje zahtjeva i podnošenje relevantnog dokaza o imovinskom stanju, postupak izdavanja vize predviđa i osobni razgovor u veleposlanstvu. Cijena vize je 159 USD.

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja

DRUGI DOKUMENTI: za upravljanje automobila je potrebna međunarodna vozačka dozvola i kreditna kartica (Visa, Mastercard).Minimalno število potnikov za realizacijo potovanja: 10

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 15

PRIPREMA PUTOVANJA: 25.11.2021

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Oskar d. o. o.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije