Napulj, Vezuv, Capri i Amalfi obala

5 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
5 dana
NOĆENJA I HRANA
Hotel 3*, noćenje s doručkom
CIJENA
/

OPIS

  • Temperamentni Napulj, moćni Vezuv i svjetski poznati Pompeji
  • Spektakularan pogled na Napuljski zaljev i uživanje u prirodi
  • Užitak za dušu na otoku Capri

Putovanje započinjemo doživljajima na Amalfi obali. Guštanje i uživanje u šarmantnim gradovima Amalfi obale; u Ravellu, Amalfiju i Positanu. Fascinirani smo mirisom mora i prekrasnim pogledom.

Izlet na otok Capri raj je za ljubitelje prirode. Prošećite prirodom i gradom vulkanskog otoka. Uživajte u pogledu na Napuljski zaljev i moćni Vezuv koji je ostavio snažan trag u povijesti lokalnog stanovništva, istražite ribarska mjesta i stopite se s okolicom! Ovo morate doživjeti!

Završni koraci plešu se u Napulju, Pompejima i Vezuvu. Za Napulj se kaže da je sjecište mnogih kultura s nevjerojatnim pričama, osvajajući sve svojom autentičnošću i temperamentom. Uspinjemo se na moćni vulkan Vezuv, koji je pravi doživljaj za putničke sladokusce, a živimo u Pompejima u antičko rimsko doba …

PROGRAM

  1. dan LJUBLJANA – NAPULJ. Okupljanje u Ljubljani i vožnja do obližnje zračne luke. Let za Napulj. Najveća atrakcija je Nacionalni arheološki muzej koji po želji možete posjetiti. Zatim krećemo prema gradskoj katedrali, gdje su pohranjeni posmrtni ostaci zaštitnika grada, Sv. Gennara. U ovom dijelu grada nalazi se oltar još jednom od božanstava… Diegu Maradoni. Dolazak u hotel i smještaj. Slobodno za istraživanje noćnog života. (zrakoplov, hotel)

  1. dan NAPULJ – VEZUV – POMPEJI. Doručak. Vožnja do Vezuva, što je pravi doživljaj. Ispod vrha pred nama se otvara jedinstven pogled na Napuljski zaljev i obližnje otoke. Vulkan, koji je svojom erupcijom potpuno uništio obližnje Pompeje, nudi nam prekrasnu šetnju kraterom koji oduzima dah (uz nadoplatu). Kao da nismo na ovoj planeti. Također možemo prošetati vulkanskim krajolikom i uživati ​​u pogledu. Vozeći se slikovitom obalom, ispred nas izranjaju poznati Pompeji, koji su jedno od najvećih doživljaja našeg putovanja. Slobodno vrijeme za individualni obilazak poznatog arheološkog nalazišta. Smještaj i noćenje. (H, D)

  2. dan SORRENTO – izlet na CAPRI. Doručak. Trajektom vas vodimo na slikoviti otok Capri, prepun cvijeća i ptica, krševite obale i prekrasnih plaža te kristalno čistog mora. Odlazimo do Modre špilje, koja je jedna od najslavnijih prirodnih atrakcija otoka. Vozimo se mini busovima do grada Capri, gdje možemo ručati ili slobodno vrijeme iskoristiti za kratku siestu. Nastavljamo do mjesta Anacapri, gdje se žičarom (uz nadoplatu) može doći do brda Solare i uživati ​​u prekrasnom pogledu na Napuljski zaljev. Kasno poslijepodne vraćamo se u luku i opraštamo se od otoka koji je očarao mnoge rimske vladare. Slobodna večer i noćenje. (H, D, trajekt)

  1. dan SORRENTO – AMALFI OBALA – PAESTUM. Doručak. Danas istražujemo jednu od najpoznatijih obalnih cesta na svijetu – Amalfi obalu (UNESCO). Rutu krećemo u Ageroli, u središtu okolnih brda. “Put bogova” zasigurno je jedan od najupečatljivijih točaka na našem putovanju. Počinjemo dugu šetnju s vrha litice, a između uživamo u jedinstvenom pogledu na otok Capri i obalne gradove. Na kraju staze spustit ćemo se stepenicama do šarmantnog Positana, gdje su išli poznati umjetnici poput Picassa. Živopisne kuće, miris limuna, uske ulice… prava romantična atmosfera! Put nas dalje vodi do starog povijesnog grada Amalfi. Pješačimo do glavnog trga, gdje nas vodi katedrala Sv. Andreja. Odvojimo malo slobodnog vremena za ručak ili ga jednostavno preskočimo i počastimo se poznatim “gelatom”. Završavamo u gradu Ravello koji leži između vrtova visoko iznad mora. Šetamo slikovitim ulicama i uživamo u prekrasnim pogledima na Sredozemno more i okolna brda. Po želji (uz nadoplatu) u slobodno vrijeme možete posjetiti Villu Rufalo ili Villu Cimbrione i izgubiti se u bajkovitim vrtovima. Vožnja do Paestuma, smještaj i noćenje. (H, D)

  2. dan PAESTUM – NAPULJ. Doručak. Put nas vodi nedaleko do farme bivola, gdje vidimo odakle dolazi poznata “mozzarella di Bufallo”. U jedinstvenoj grčkoj koloniji Paestum, koja leži na ravnici južno od rijeke Sele je ponovno, u 18. stoljeću, otkriveno mjesto posvećeno božici Heri čiji hramovi spadaju među najbolje očuvane u cijelom antičkom svijetu. Uz nadoplatu možete posjetiti i ovo mistično mjesto. Vožnja do zračne luke, odakle slijedi let do Ljubljane. (H, D, zrakoplov)

INFORMACIJE

DODATNI IZLETI, OBILASCI, MOGUĆNOSTI: – Pestum, – Solare žičara, – Pompei,- Nacionalni arheološki muzej Napulj, – Napulj (podzemlje), – Vezuv.

DOKUMENTI: Važeća osobna iskaznica.

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 25

PRIPREMA PUTOVANJA: 24.02.2022.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:

D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije