Oskarova klasična Grčka brodom

6 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
6 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3-4*, noćenje s doručkom/polupansion
CIJENA
/

OPIS

  • Kolijevka europske kulture i civilizacije
  • Platane, eukaliptusi i borovi
  • Antičke ruševine drevnih visokih kultura

Putovat ćemo u zemlju u kojoj je počelo sve što je tipično za Europu… Umjetnost, filozofija, znanost, kultura, iznimna kuhinja, običaji, navike i ostalo. Sve je to imalo velik učinak na sve druge kulture, prvo na Mediteranu, a kasnije i drugdje u Europi.

Krenut ćemo s jednim od vrhova Grčke – Meteorom, a zatim nastaviti prema mističnim Delfima i tisućljetnoj prijestolnici Ateni.

Vozit ćemo se do Peloponeza kroz Korintski kanal, gdje nas čekaju vrhunci Korinta, Epidaura, Mikene i Olimpije. Spretno ćemo se okretati između antike i prekrasnih plaža i uživati ​​u mediteranskoj hrani. Put ćemo završiti u Patrasu.

PROGRAM

  1. dan LJUBLJANA – ANCONA – elfi. Okupljanje putnika u Ljubljani i prijevoz sa zaustavljanjima do luke Ancona, gdje se ukrcavamo na grčki brzi brod i boravimo u četverokrevetnim unutarnjim kabinama. Imat ćemo cijeli dan za druženje i upoznavanje Grčke, opuštanje i uživanje u plovidbi. (PT)

  2. dan IGOUMENITSA – METEORA – KALAMBAKA. Jutarnji dolazak u Igoumenitsu. Nakon iskrcaja vozimo se prema Meteorima. Usputno nas raznoliki grčki krajolik iznenađuje svojom ljepotom. Zaustavljamo se u blizini Ioannine i divimo se jezeru. Po dolasku u Meteoru iznad nas se uzdižu kule od pješčenjaka, koje se dižu do neba i na kojima su pravoslavni manastiri. Tajanstveni hodnici vode do njih, savršeni istraživanje. U manastirima se upoznajemo s pravoslavnom vjerom. U slobodno vrijeme možete posjetiti radionicu ikona. Večera i noćenje. (H, V)

  3. dan KALAMBAKA – DELFI – ATENA. Doručak. Slijedi vožnja preko planinskih prijevoja do podnožja Parnasa. U Delfima posjećujemo tradicionalno kazalište, gimnaziju, akvadukt i kamene gradske vijećnice. Impresionira nas Apolonov hram svećenice Pitije. Zavirujemo u lončarsku radionicu, gdje po starom receptu izrađuju replike prekrasnih vaza, zdjela, šalica i drugog posuđa. Slikovita ruta između Jonskog mora i Parnasa nastavlja se do Atene, koja je središte umjetnosti, učenja, filozofije i glavno kulturno i posebno živo središte cijele Grčke. Razgledavanje Atene, uspon na Akropolu. Smještaj u hotel. Slobodna večer ili zajedno sudjelujemo u grčkoj večeri (uz doplatu). Noćenje. (H, D)

  4. dan ATENA – KORINT – EPIDAVER – MIKENE – TOLO . Doručak. Vožnja do Korinta. Po želji hodamo preko mosta, gdje vidimo i antički grad. Nakon toga slijedi obilazak Epidaura gdje posjećujemo najveće i najbolje očuvano antičko kazalište u Grčkoj koje je moglo primiti čak 15.000 posjetitelja. Slijedi vožnja do prelijepe Mikene. Utvrđena građevina spada u vrh visoke kulture prije klasične grčke povijesti. Zadivljeni smo grobnicama i kiklopskim zidovima. Kretsko-mikenska kultura početak je visoke kulture, koja se odavde proširila u Europu. Slijedi vožnja do Tole, smještaj i noćenje. (H, D, V)

  5. dan TOLO – NAUPLION – PATRAS . Doručak. Vozimo se u obližnji Nauplion, gdje imamo dovoljno vremena za istraživanje, kupovinu suvenira, uživanje. Prepuni dojmova, zaustavljamo se kod luke Patras, gdje se u poslijepodnevnim satima ukrcavamo na brod. Noćimo u četverokrevetnim unutarnjim kabinama. (PT)

  6. dan PATRAS – ANCONA – LJUBLJANA. Dan užitka na brodu. Prisjećanje na prekrasnu Grčku i druženje. Poslijepodne stižemo u Anconu i autobusom za Ljubljanu, gdje stižemo u kasnim večernjim satima.

INFORMACIJE

DODATNI IZLETI, OBILASCI, MOGUĆNOSTI: – Grčka večer sa najmanje 20 sudionika (uključuje živu glazbu i ples; večeru – piće nije uključeno); – Akropola, – dva samostana na Meteori, – arheološko nalazište u Delfima i muzej, – Mikena, – Korint, – kazalište u Epidaurusu. Ulaz na većinu arheoloških nalazišta u Grčkoj je besplatan za djecu/studente do 18. godine, a samostani u Meteorima besplatni su do 12. godine.

DOKUMENTI: Osobna iskaznica ili putovnica.

VIZE: /.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 25

PRIPREMA PUTOVANJA: 06.12.2021.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:

D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije