Oskarova klasična Grčka brodom

6 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
6 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3-4*, noćenje s doručkom/polupansion
CIJENA
4.068,63 Kn/540 EUR

OPIS

  • Kolijevka europske kulture i civilizacije
  • Platane, eukaliptusi i borovi
  • Antičke ruševine drevnih visokih kultura

Putovat ćemo u zemlju u kojoj je počelo sve što je tipično za Europu… Umjetnost, filozofija, znanost, kultura, iznimna kuhinja, običaji, navike i ostalo. Sve je to imalo velik učinak na sve druge kulture, prvo na Mediteranu, a kasnije i drugdje u Europi.

Krenut ćemo s jednim od vrhova Grčke – Meteorom, a zatim nastaviti prema mističnim Delfima i tisućljetnoj prijestolnici Ateni.

Vozit ćemo se do Peloponeza kroz Korintski kanal, gdje nas čekaju vrhunci Korinta, Epidaura, Mikene i Olimpije. Spretno ćemo se okretati između antike i prekrasnih plaža i uživati ​​u mediteranskoj hrani. Put ćemo završiti u Patrasu.

PROGRAM

  1. dan LJUBLJANA – ANCONA – elfi. Okupljanje putnika u Ljubljani i prijevoz sa zaustavljanjima do luke Ancona, gdje se ukrcavamo na grčki brzi brod i boravimo u četverokrevetnim unutarnjim kabinama. Imat ćemo cijeli dan za druženje i upoznavanje Grčke, opuštanje i uživanje u plovidbi. (PT)

  2. dan IGOUMENITSA – METEORA – KALAMBAKA. Jutarnji dolazak u Igoumenitsu. Nakon iskrcaja vozimo se prema Meteorima. Usputno nas raznoliki grčki krajolik iznenađuje svojom ljepotom. Zaustavljamo se u blizini Ioannine i divimo se jezeru. Po dolasku u Meteoru iznad nas se uzdižu kule od pješčenjaka, koje se dižu do neba i na kojima su pravoslavni manastiri. Tajanstveni hodnici vode do njih, savršeni istraživanje. U manastirima se upoznajemo s pravoslavnom vjerom. U slobodno vrijeme možete posjetiti radionicu ikona. Večera i noćenje. (H, V)

  3. dan KALAMBAKA – DELFI – ATENA. Doručak. Slijedi vožnja preko planinskih prijevoja do podnožja Parnasa. U Delfima posjećujemo tradicionalno kazalište, gimnaziju, akvadukt i kamene gradske vijećnice. Impresionira nas Apolonov hram svećenice Pitije. Zavirujemo u lončarsku radionicu, gdje po starom receptu izrađuju replike prekrasnih vaza, zdjela, šalica i drugog posuđa. Slikovita ruta između Jonskog mora i Parnasa nastavlja se do Atene, koja je središte umjetnosti, učenja, filozofije i glavno kulturno i posebno živo središte cijele Grčke. Razgledavanje Atene, uspon na Akropolu. Smještaj u hotel. Slobodna večer ili zajedno sudjelujemo u grčkoj večeri (uz doplatu). Noćenje. (H, D)

  4. dan ATENA – KORINT – EPIDAVER – MIKENE – TOLO . Doručak. Vožnja do Korinta. Po želji hodamo preko mosta, gdje vidimo i antički grad. Nakon toga slijedi obilazak Epidaura gdje posjećujemo najveće i najbolje očuvano antičko kazalište u Grčkoj koje je moglo primiti čak 15.000 posjetitelja. Slijedi vožnja do prelijepe Mikene. Utvrđena građevina spada u vrh visoke kulture prije klasične grčke povijesti. Zadivljeni smo grobnicama i kiklopskim zidovima. Kretsko-mikenska kultura početak je visoke kulture, koja se odavde proširila u Europu. Slijedi vožnja do Tole, smještaj i noćenje. (H, D, V)

  5. dan TOLO – NAUPLION – PATRAS . Doručak. Vozimo se u obližnji Nauplion, gdje imamo dovoljno vremena za istraživanje, kupovinu suvenira, uživanje. Prepuni dojmova, zaustavljamo se kod luke Patras, gdje se u poslijepodnevnim satima ukrcavamo na brod. Noćimo u četverokrevetnim unutarnjim kabinama. (PT)

  6. dan PATRAS – ANCONA – LJUBLJANA. Dan užitka na brodu. Prisjećanje na prekrasnu Grčku i druženje. Poslijepodne stižemo u Anconu i autobusom za Ljubljanu, gdje stižemo u kasnim večernjim satima.

CIJENE

Cijena putovanja
4.068,63 Kn/540 EUR

Obvezne doplate
Doplata za veličinu skupine 35 – 39 osoba 225 Kn/30,00 EUR
Doplata za veličinu skupine 25 – 34 osoba 450 Kn/60,00 EUR
Doplata za veličinu skupine 20 – 24 osoba 743 Kn/99,00 EUR

Doplate po želji

Grčka večer sa najmanje 20 sudionika (uključuje živu glazbu i ples; večeru – piće nije uključeno) 293 Kn/39,00 EUR
Kabina (vanjska dvokrevetna) na trajektu (u oba smjera) po osobi 675 Kn/90,00 EUR
Kabina (vanjska trokrevetna) na trajektu (u oba smjera) po osobi 473 Kn/63,00 EUR
Kabina (unutarnja trokrevetna) na trajektu (u oba smjera) po osobi 375 Kn/50,00 EUR
Doplata na kraju putovanja (preporučene napojnice) 188 Kn/25,00 EUR
Doplata za jednokrevetnu sobu (doplata se ne odnosi na noćenje na brodu) 743 Kn/99,00 EUR
Kabina (unutarnja dvokrevetnu) na trajektu (u oba smjera) po osobi 563 Kn/75,00 EUR

Popusti
Popust za djecu 2-12 godina na pomoćnom ležaju 15,00 %
Članski popust od redovne cijene aranžmana 3,50 %
Popust za djecu 2-12 godina na osnovnom ležaju 10,00 %

Cijena (najmanje 45 sudionika) uključuje: plovidbu brodom (oba smjera) sa smještajem u četverokrevetnim unutarnjim kabinama, 3 noćenja u hotelima 3-4* s doručkom, 2 večere, sav prijevoz i izleti na otvorenom – klimatiziranim autobusom, slovenski vodič i lokalni vodiči (po potrebi), troškovi pripreme i organizacije putovanja.

Ulaznice* koje nisu uključene u cijenu putovanja i putnik ih po želji namiruje na licu mjesta. Okvirni iznos ulaznica je 73 EUR i uključuje ulaznice: Akropola (20 EUR), dva samostana na Meteori (svaki 3 EUR), arheološko nalazište u Delfima i muzej (12 EUR), Mikena (12 EUR), Korint (8 EUR), kazalište u Epidaurusu (12 EUR). Ulaz na većinu arheoloških nalazišta u Grčkoj je besplatan za djecu/studente do 18. godine, a samostani u Meteorima besplatni su do 12. godine. * Cijene ulaznica su podložne promjenama.

INFORMACIJE

DOKUMENTI: Osobna iskaznica ili putovnica.

VIZE: /.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 25

PRIPREMA PUTOVANJA: 06.12.2021.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:

D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije