Šareni Japan

13 dana, 99 – Oskar +
STIL PUTOVANJA
99 – Oskar +
TRAJANJE
13 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3*, ryokan, noćenje/doručak, razno
CIJENA
/

OPIS

 • Tokio – planet za sebe, futuristička džungla
 • Planina Fuji i japanski topli izvori
 • Kyoto – kulturna prijestolnica, šuma gejši i bambusa
 • Hirošima – podsjetnik i ponovno rođeni grad mira

Zemlja izlazećeg sunca nudi jedinstveni spoj vrlo modernog i vrlo tradicionalnog i svega između. Od futurističkih urbanih džungli s tradicionalnim šikarama i iznimnom klasičnom i pop kulturom, moćnih pejzaža, mirnog sela, putovanja munjevito brzim vlakovima do bogate stoljetne tradicije.

U 13 dana – na raznolikom, bogatom i taman napornom putovanju – uživamo u svim tim vrhuncima. Doživljavamo različite vrste urbane vreve i života. Vozimo se brzim vlakovima. Ostavljamo javni prijevoz i utabane staze i razmaziti ćemo dušu i tijelo na japanski način u mirnom planinskom okruženju. Kušamo hranu i doživljavamo tradicionalno gostoprimstvo.

Počinjemo, naravno, u Tokyju, gdje obilazimo “službene”, ali i manje ozbiljne znamenitosti i pokušavamo dobiti uvid u šaroliku atmosferu grada u raznim četvrtima Tokija. Odmah ćemo se odvažiti i kušati japansku kuhinju. Iz Tokija poput domaćina odlazimo na izlet u nacionalni park Fuji-Izu-Hakone. Gledajući moćni Fuji, početna slika Japana zaokružuje se sa sasvim druge strane.

Zatim odlazimo na naš prvi Shinkansen na sjeverozapad u srce japanskih Alpa. Ne možemo zaobići mjesto UNESCO-ve baštine u selu Shirakawa-go. U ovom dijelu posjećujemo i slikoviti, savršeno očuvani, stari, ruralni gradić Takayama. Noć provodimo među planinama na baš japanski način, na futonima na tatamiju, naravno temeljito okupani vonsenom pod milim nebom, uz pravu japansku večeru i doručak.

Slijedi višednevni boravak u kulturnoj prijestolnici Japana, u Kyotu, gdje razgledavamo najljepše svjetovne i sakralne spomenike, stare drvene gradske četvrti i poznatu bambusovu šumu na zelenoj periferiji grada. Po želji, tamo možemo učiti i o tradicionalnim umjetnostima, uključujući i o nastupu gejši. Kyoto je, uz sve staro svjetsko i turističko, i živahan moderan grad.

Iz Kyota možemo krenuti na izlet u nekadašnju, relativno kratkotrajnu, ali izuzetno važnu prijestolnicu Naru. Tamo nas prvo zanima svjetski poznati budistički hram Todai-ji, ali kroz park u kojem obitavaju pitomi jeleni i srne, simbolične životinje i u budizmu i u šintoizmu, prolazimo do nekih drugih lijepih, manje prometnih znamenitosti.

Posjećujemo grad mira, Hiroshimu i obližnji otok Miyajima. U Osaki se još jednom uključujemo u puls moderne japanske metropole, koji se ovdje čini malo prizemnijim nego u Tokiju. Pohađamo i tečaj kuhanja, gdje nas uče kako pravi kuhari pripremaju sushi. Imamo dovoljno vremena, uključujući i nešto slobodnog vremena, da u potpunosti osjetimo puls grada.

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – TOKYO. Let iz Ljubljane ili obližnje zračne luke (u tom slučaju prijevoz iz Ljubljane) preko povezujuće zračne luke do zračne luke u Tokyju. (zrakoplov)

 1. dan TOKYO. Nastavak leta preko povezujuće zračne luke do zračne luke u Tokyju. Vožnja do hotela, smještaj i noćenje. (H)

 1. dan TOKYO. Doručak. Dan posvećujemo upoznavanju “istočne prijestolnice”. Prvo prolazimo pokraj vladinih palača i parlamenta do Carske palače i već smo kod visokih zgrada poslovne četvrti s elegantnim atrijima, dvoranama i podzemnim trgovačkim arkadama. Što se stare zgrade tokijske željezničke stanice tiče, već sada imamo puno više jasnoće o razvoju grada. Posjećujemo i prvi japanski vrt, gdje možemo sjesti i osvježiti se. Lutanje gradom vodi nas pored poznatog raskrižja na stanici Shibuya, a bit će vremena i za elitnu trgovačku i drugu četvrt Ginza. Slijedi posjet hramu u Asakusa, toliko važnom za Japance, na kraju trgovačke ulice Nakamise, gdje se prodaju tradicionalne rukotvorine. Prošećimo do najviše zgrade u Japanu – Skytree (uz nadoplatu se možemo i popeti). Natrag u našu četvrt i slobodno vrijeme. Noćenje. (H, D)

 1. dan TOKYO – izlet u NACIONALNI PARK FUJI-IZU-HAKONE. Doručak. Veći dio dana idemo se diviti veličanstvenosti planine Fuji. Ovaj nesvakidašnji i jedinstveni simbol Japana posebno je lijepo doživjeti s broda na jezeru Ashi. Dok šetamo nacionalnim parkom, nailazimo na brojne druge atrakcije koje nam služe kao tragovi za upoznavanje zemlje. Povratak u Tokyo. Navečer, međutim, možemo izaći u gužvu u obilju neonskih i nebrojenih barova i pubova. Noćenje. (H, D)

 1. dan TOKYO. Doručak. Javnim prijevozom odlazimo do parka Shinjuku Gyoen, gdje ćemo uz malo sreće moći promatrati cvjetanje trešnje. Nakon toga slijedi tečaj kuhanja (pazite, što pripremimo to ćemo imati za ručak!). Slijedi vožnja do jednog od najboljih shopping područja – Ginza, gdje možete pronaći sve od butika do odličnih restorana i barova. Vožnja do hotela i noćenje. (H, D)

 1. dan TOKYO – SHIRAKAWA-GO i JAPANSKE ALPE. Doručak. Rani polazak s prvim Shinkansenom i potom autobusom duboko u japanske Alpe. Vrhunac dana je posjet selu Shirakawa-Go, upisanom na UNESCO-ov popis svjetske baštine, koje je pravi živi muzej na otvorenom tradicionalnog seljačkog graditeljstva. Večer provodimo u jednoj od zabačenih planinskih dolina u japanskom stilu smještaja, ryokan, sa svime što ide uz to: yokata, onsen, tatami, futon, bogata japanska večera i doručak s puno zdjelica i tanjura, sjedeći na podu – naravno i sake po želji. (P, D, V)

 1. dan JAPANSKE ALPE – TAKAYAMA – KYOTO. Doručak. Prvo ujutro odlazimo u ugodnu Takayamu i šetamo do živahne tržnice, a po želji, imamo vremena posjetiti i tradicionalnu kuću bogataša. Potom se ukrcavamo na vlak i udobno uživamo u panoramskoj vožnji prema industrijskoj Nagoyi i dalje prema Kyotu, koji svojim iznimnim kulturnim bogatstvom uživa poseban značaj i ugled u zemlji. Za početak odlazimo u večernjim satima u tradicionalnu četvrt Gion, gdje po želji možemo pogledati prezentaciju tradicionalnih umjetnosti, uključujući i nastup gejši (uz nadoplatu). Noćenje. (H, D)

 1. dan KYOTO – izlet u grad NARA. Nakon što smo provjerili svjetovni jutarnji puls na tržnici Nishiki, dan provodimo lutajući među svetištima i hramovima. Vlakom odlazimo do nekadašnje prijestolnice Nare. Ipak, prvo se zaustavljamo u jednom od najstarijih tamošnjih šintoističkih svetišta – Fushimi Inari taisha, posvećenom božanstvu Inari (odgovornom za rižu, sake i blagostanje). Ovo svetište privlačilo je posjetitelje i lokalno stanovništvo uglavnom zbog ravnih tunela. U Nari posjećujemo hram Todai-ji u kojem se nalazi masivna brončana statua Bude. Prošećemo i kroz park koji slobodno nastanjuje oko 1200 pitomih srna, ali ćemo doći i do nekih drugih bisera. Nakon što smo dočekali zalazak sunca na mističnoj verandi jednog od njih, vraćamo se u Kyoto. Noćenje. (H)

 1. dan KYOTO. Posjećujemo četvrt Arashiyama, gdje šetamo kroz zapanjujuću šumu bambusa i uz rijeku Katsura. Nakon malo slobodnog vremena za brojne zanimljive trgovine, idemo dalje starim gradskim vlakom i kroz mirna predgrađa stižemo do budističkog kompleksa Ryoan-ji. Tu pokušavamo odgonetnuti značenje karakteristično dizajniranog suhog Zen vrta. Slijedi posjet poznatom hramu Kinkaku-ji – Zlatnom paviljonu. Ostatak dana provodimo u šetnji središnjim starim Kyotom ili slobodno vrijeme za vlastita istraživanja – možda posjet poznatom Kyoto International Manga muzeju? Noćenje. (H)

 1. dan KYOTO – OSAKA. Od Kyota smo se oprostili jutarnjim posjetom dvorcu Nijo-jo, koji je bio poprište nekih od najvažnijih događaja u japanskoj povijesti, posebice vezanih uz dinastiju Tokugawa. Uz šogunove tajne sobe i hodnike, kompleks se također može pohvaliti prekrasnim vrtovima i čajanom. Slijedi vožnja vlakom do Osake i smještaj. Slijedi posjet Muzeju žive kulture, te u posljednjem svjetlu dana šetnja jednim od središnjih kanala koji je ukrašen brojnim zanimljivim skulpturama. Noćenje. (H)

 1. dan OSAKA – izlet u HIROSHIMU. Doručak. Shinkansen vožnja do Hiroshime, koja je sada grad mira. Napominjemo da je iznenađujuće živ uskrsnuo iz pepela atomske tragedije. Posjećujemo Muzej mira i šetamo obližnjim spomen parkom koji je posvećen svim žrtvama. Putovanje nastavljamo još malo vlakom, a potom trajektom do hodočasničkog otoka Miyajima, gdje vidimo poznata „plutajuća sveta vrata“ i pripadajuće svetište. Po želji možemo posjetiti i šarmantni hram Daishōin, skriven od mnogih pogleda. Povratak u Osaku, slobodno vrijeme i noćenje. (H, D)

 1. dan OSAKA – TOKYO. Doručak. Malo slobodnog vremena za završna razgledavanja, obavljanje obaveza i kupovinu. Možemo otići do kulinarski iznimno zanimljive tržnice Kuromon, trgovačkih arkada, najpoznatijih robnih kuća, do bilo koje od galerija ili arhitektonski važnih nebodera; ili na gradsko smetlište, inspirirano našim prijateljem Hundertwasserom (potreban taksi – uz nadoplatu). Moguće je posjetiti i dvorac Osaka, koji je također vrlo važan u japanskoj povijesti, ovaj put u vezi s velikom obitelji Toyotomi. U poslijepodnevnim satima vožnja Shinkansenom do Tokyja, još jedan pogled na Fuji, transfer i nastavak do zračne luke. Let preko povezujuće zračne luke do Ljubljane ili obližnje zračne luke (u tom slučaju također vožnja do Ljubljane). (zrakoplov)

 1. dan TOKYO – LJUBLJANA. Nastavak leta preko povezujuće zračne luke do Ljubljane ili obližnje zračne luke (u tom slučaju također vožnja do Ljubljane). (zrakoplov)

INFORMACIJE

DODATNI IZLETI, OBILASCI, MOGUĆNOSTI: -Tokyo Skytree

Noćenja: 8 noćenja u lokalnim hotelima kategorije 3* (doručak prema programu), 1 noćenje s polupansionom, predviđeno u tradicionalnom japanskom ryokan smještaju. Sobe u Japanu su manje od onoga na što smo navikli u Europi. U dvokrevetnim sobama smještaj je moguć u bračnom ili dva odvojena kreveta, ovisno o raspoloživosti (ne jamčimo da će isti tip sobe biti dostupan u svim hotelima na putovanju). U pravilu su bračni kreveti manji nego što smo navikli.

DOKEMENTI: Potrebna valjana putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci po završenom putovanju.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 10

PRIPREMA PUTOVANJA: 09.11.2022.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i posebni su tiskani prilog dostupan na svim prodajnim mjestima tvrtke Oskar d.o.o. Uz plaćanje akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Oskar d. o. o.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:

D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije