Sejšeli - tropski praznici

10 dana, 20 – Oskarovi praznici
STIL PUTOVANJA
20 – Oskarovi praznici
TRAJANJE
10 dana
NOĆENJA I HRANA
Apartmani, noćenje
CIJENA
13.223,05 Kn/1755 EUR

OPIS

 • Središnji otok Mahé s glavnim gradom Victoria
 • Otok Praslin (UNESCO) s nacionalnim parkom Vallee de Mai i jedinstvenim morskim kokosom
 • Vožnja biciklom po otoku La Digue
 • Najljepše plaže Sejšela – Petite Anse, Anse Major, Anse Source d’Argent i Anse Lazio
 • Divovske kornjače i morske ptice

Majka priroda bila je nevjerojatno velikodušna prema Sejšelima, raju iz bajke koji se sastoji od arhipelaga od 115 otoka. Glavne atrakcije su rajske plaže, kristalno čista tirkizna voda, bujna brda i tropske šume te slikovito podmorje. Otoci predstavljaju pravi raj za sve ljubitelje ronjenja i snorkellinga. Luksuz oceana je kao gotovo nigdje drugdje na svijetu. Možemo promatrati divovske kornjače i morske ptice u njihovom prirodnom okruženju.

Središnji otok Mahé, s glavnim gradom Victoria, ulazna je točka na Sejšele i najveći otok u arhipelagu. Mahe je najbrdovitiji otok, prekriven gustom tropskom vegetacijom i 75 finih bijelih pješčanih plaža uokvirenih slikovitim granitnim liticama.

Otok Praslin je drugi najveći otok na Sejšelima i dom je Nacionalnog parka Valle de Mai, također poznatog kao Rajski vrt. Ovdje se nalaze jedinstvene plantaže kokosa s palmom Coco de Mer, čiji plodovi imaju vragolasti oblik.

Otok La Digue je bijeg od svakodnevice i očarava svojim nevjerojatnim plažama i opuštenom atmosferom. Glavno prijevozno sredstvo na otoku je bicikl 😊.

Tijekom odmora možete otkriti skrivene uvale i rajske plaže, istražiti otoke pješice ili biciklom, skočiti u vodu i uživati ​​u delicijama domaće kuhinje ili jednostavno ležati na plažama i prepustiti se sunčevim zrakama. Tvoj izbor.

Izlet za sve ljubitelje egzotike, rajskih plaža i sve koji se žele odvojiti od svakodnevice. Jeste li za to da zajedno otkrijemo ovaj prekrasan komadić raja u Indijskom oceanu?

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – SEJŠELI. Okupljanje u zračnoj luci Ljubljana i let preko povezujuće zračne luke prema Sejšelima. (zrakoplov)

 1. dan SEJŠELI, otok Mahé. Predviđeno slijetanje na Sejšele u jutarnjim satima. Nakon sređivanja svih formalnosti, vožnja do apartmana u okolici Beau Vallon/Bel Ombre i noćenje. Slobodno za odmor iz snova. (zrakoplov, P)

 1. dan SEJŠELI, otok Mahé – izlet po otoku Mahé. Danas imamo cjelodnevni izlet na kojem ćemo otkriti raznolikost i slikovitu ljepotu Mahéa, najvećeg otoka Sejšela. Započinjemo obilaskom glavnog grada Victoria, gdje ne propuštamo šarenu tržnicu punu dobrota. Nastavljamo posjetom botaničkom vrtu, gdje ćemo promatrati goleme kornjače. Slijedi vožnja zavojitom cestom do povijesnog Mission Lodgea odakle se pruža nesvakidašnji pogled na zapadnu obalu. Posjećujemo i tvornicu čaja u blizini, gdje nas poslužuju lokalnim čajem. Dan završavamo u tradicionalnoj trgovini, s raznim rukotvorinama. Vožnja do apartmana i noćenje. (P)

 1. dan SEJŠELI, otok Mahé – opcijski izlet Marine Park. Slobodno za odmor koji možete upotpuniti opcijskim izletom u Morski park (uz doplatu). Ovdje otkrivamo slikoviti podvodni svijet tropskih koraljnih grebena jednog od morskih parkova Sejšela. Plivamo s morskim kornjačama i šarenim ribama. U cijenu je uključen i ručak, prijevoz brodom sa staklenim dnom i najam maske. (P)

 1. dan SEJŠELI, otok Mahé – opcijski izlet do zaljeva Anse Major. Slobodno za uživanje u odmoru ili šetnja-hod do zaljeva Anse Major (preporučamo dobre cipele za planinarenje). Put nas vodi duž sjeverozapadne obale otoka Mahéa, pokraj ogromne granitne stijene koja gleda na zaljev Beau Vallon do šarmantnog osamljenog zaljeva Anse-Duru. Imamo vremena za opuštanje na prekrasnoj pješčanoj plaži, a možemo se i rashladiti u kristalno čistom moru. Slijedi vožnja brodićem do uvale Anse du Riz, gdje po želji možemo roniti i počastiti se piknik ručkom (uz doplatu). Povratak u apartman i noćenje. (P)

 1. dan SEJŠELI, otok Mahé – opcijski izlet do otoka Praslin s posjetom NP Vallee De Mai i plaži Anse Lazio. Vožnja do otoka Praslin (uz doplatu). Ovdje posjećujemo nacionalni park “Vallee de Mai”, koji je pod okriljem UNESCO-ve svjetske baštine i nalazi se u srcu otoka Praslin. Sastoji se od šume palmi i jedno je od dva mjesta na svijetu gdje možemo vidjeti rijetku vrstu palme “coco de mer”. Dom je ugrožene vrste crne papige, kao i pet drugih endemskih palmi. Nakon obilaska vozimo se do rajske plaže Anse Lazio. Skok u more i više je nego prikladan. Vožnja do apartmana i noćenje. (P)

 1. dan SEJŠELI, otok Mahé – otok La Digue – tri plaže. Slobodno vrijeme za uživanje u rajskom odmoru ili opcijski izlet na otok La Digue koji fascinira svojom prekrasnom florom i faunom. Ovdje vrijeme staje. Glavno prijevozno sredstvo na otoku je bicikl, automobila gotovo da i nema. Vidjet ćemo i plantažu vanilije. Jeste li za kupanje na jednoj od najspektakularnijih plaža na svijetu – Anse Source d’Argent? Po želji možemo ići biciklima (uz nadoplatu) do tri plaže – Grand Anse, Petit Anse i Anse Cocos. Povratak u apartman i noćenje. (P)

 1. dan SEJŠELI, otok Mahé. Slobodno vrijeme za uživanje u odmoru. Po želji se možemo uputiti na jedan od opcijskih izleta. (P)

 1. dan SEJŠELI – LJUBLJANA. Slobodno vrijeme do odlaska prema zračnoj luci (odjava iz sobe do 10 sati). Let preko lokalne zračne luke prema Ljubljani. (zrakoplov)

 1. dan SEJŠELI – LJUBLJANA. Nastavak putovanja prema Ljubljani – moguć pristanak u povezujuću zračnu luku. (zrakoplov)

CIJENE

Cijena putovanja
13.223,05 Kn/1755 EUR

Obvezne doplate

Doplata za veličinu skupine 15 – 19 osoba 452,07 Kn/60,00 EUR
Doplata za veličinu skupine 10 – 14 osoba 678,11 Kn/90,00 EUR

Doplate po želji

Doplata za hotel Coral Strand Smart Choice 4*, noćenje s doručkom 2.260,35 Kn/300,00 EUR
Doplata za jednokrevetnu sobu – apartman 4.520,70 Kn/600,00 EUR
Doplata na licu mjesta (preporučene napojnice) 376,73 Kn/50,00 EUR

Cijena (najmanje 20 sudionika) uključuje:zrakoplovni prijevoz prema programu, pristojbe zračnih luka i sigurnosne pristojbe (2.945,99 Kn/391 EUR), 7 noćenja prema programu u apartmanu za 2 osobe, svi prijevozi i razgledi prema programu, ulaznice u botanički vrt, slovensko vođenje i lokalni vodiči, troškove pripreme i organizacije putovanja.

Opcijski izleti:

 • Opcijski izlet Marine Park od 1.054,83 Kn/140 EUR,
 • Opcijski izlet Anse Major, vožnja brodom i ručak od 678,11 Kn/90 EUR,
 • Opcijski izlet do otoka Praslin od 602,76 Kn/80 EUR,
 • Opcijski izlet do otoka La Digue od 1.582,25 Kn/210 EUR.

*Po želji putovanje se može prilagoditi.

INFORMACIJE

VIZE: Hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Samo putovnica koja vrijedi najmanje 6 mjeseci po završenom putovanju.

ZDRAVLJE: Nema obveznih cijepljenja.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 10

PRIPREMA PUTOVANJA: 22.07.2022.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:

D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije