Španjolska - A(tra)ktivni Tenerife i Gomera

8 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2- Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
8 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3 *, noćenje/doručak
CIJENA
/

OPIS

  • Posjetite vulkanski park Teide i uživajte u pogledu na visine
  • Zagrlite čarobnu Gomeru sa spektakularnim kanjonima i šumama
  • Doživite svježinu Atlantika, vjetra, sunca, plaža i mora

Opušteno putovanje će vas odvući u raznolikost atmosfere zapadnih Kanarskih otoka. Svaki dan je jedinstven spoj mora i odmora, šetnje, razgledavanja i ugođaja. Izvrstan izlet za sve koji žele aktivan odmor i prepuštanje atlantskoj svježini, dinamičnom otkrivanju nepoznatog i opuštenoj atmosferi.

Najprije upoznajemo raznolikost otoka Tenerife; ovdje je Nacionalni park Teide s iznimnom vulkanskom atmosferom i spektakularnim pogledom s visokog grebena otoka na more daleko ispod nas. Zatim slijedi kulturno-povijesno istraživanje otočkih prijestolnica i jedne od najvećih otočnih atrakcija – parka Loro, koji je doživljaj za svakoga. Treći dan posvećen je istraživanju tajanstvene i udaljenije atmosfere manjih gradova i sela te jedinstvene prirode koju smo odabrali za vas. Izlet brodom vodi vas u obilazak dupina. Hoćete li ugledati kita?

U drugom dijelu ulazimo u svijet susjedne Gomere, gdje spontanost i spokoj samostalnog života, veličanstvena i raznolika priroda s kanjonima te zelenim šumama vrijeska i lovora, savršeno predstavljaju mjesto za birane šetnje u raznolikom okruženju, kao i za mirnije uživanje. Plaže i kupanje u moru. Jedna od ljepota Gomera je San Sebastian, mali, šarmantan i opušten grad, savršen za Kolumba da otplovi odavde sve do Amerike.

PROGRAM

1. dan LJUBLJANA – TENERIFE. Let iz Ljubljane ili obližnje zračne luke (u ovom slučaju prijevoz iz Ljubljane) preko lokalne zračne luke za Tenerife. Po dolasku vozimo se u San Cristobal de la Laguna (UNESCO) s prekrasnim palačama i katedralom. U šetnji osjećamo nekadašnji šarm života i starosti koja sjaji iz ovih građevina. Nastavljamo do glavnog grada Santa Cruza koji se može pohvaliti koncertnom dvoranom po uzoru na Sydneysku operu.
Vožnja do Puerto de la Cruza. Smještaj i noćenje. (zrakoplov, H)


2. dan TENERIFE – izlet u nacionalni park TEIDE i do grebena u CANDELARIU. Doručak. Dan započinjemo s kraljevstvom lave i vulkanom u Nacionalnom parku Teide. Da dođete do daha! Panoramska zaustavljanja. U nacionalnom parku (uz doplatu) žičarom idemo do vrha vulkana, a zatim šetamo usamljenim vulkanskim Roques del Garcia. Slijedi prekrasna vožnja glavnim grebenom otoka s kojeg se s obje strane otvara prekrasan pogled. Spuštanje u dolinu do primorskog mjesta Candelaria, poznatog po crkvi Crne Marije, zaštitnici svih otoka. Slobodno vrijeme za istraživanje. Povratak u hotel. Noćenje. (H, D)


3. dan TENERIFE – izlet u OROTAVA i LORO PARK. Doručak. Vožnja do Orotave i smještamo se u centru mjesta gdje se dičimo prekrasnim kućama i najljepšim balkonima na putu. Povratak u Puerto de la Cruz, gdje možete posjetiti poznati Loro Park. Park se može pohvaliti najvećom zbirkom papiga na svijetu, s preko 4000, osim toga impresionira će nas predstave dupina i morskih lavova, Antarktika s pingvinima i tunelima preko kojih plivaju morski psi – vrijedi posjetiti! Inače, možete se prepustiti starom gradu ili se okupati na gradskoj plaži. Noćenje. (H, D)


4. dan TENERIFE – izlet na tradicionalni sjeverozapadni dio otoka – trajekt do GOMERE. Doručak. Putovanje započinjemo uz kavu u tajanstvenom selu. Nakon slikovitog ulaza na sjevernu obalu Icos de los Vinos, posjećujemo najstarije (i najveće) zmajevo drvo na otoku. U Garachicu ćemo prošetati tradicionalnim gradom čije je obilježlje okoliš crne lave. Kroz plantaže banana put nas vodi prema planini Teno. Prošetati ćemo do bijelog sela Masca, gdje je vrijeme stalo. Slobodno za ručak. Potom se vozimo do turističkog gradića Los Gigantes, gdje se (uz doplatu) brodom gdje nas svojim posjetom mogu počastiti dupini te kitovi. Vožnja trajektom i prelazak tjesnaca (1 sat). Vožnja do hotela. Smještaj i noćenje. (H, D, trajekt)


5. dan GOMERA – Nacionalni park GARAJONAY i DOLINA VELIKOG KRALJA . Doručak. Gomera je tradicionalan i zelen, iznimno slikovit i šarmantan otok sa samo dva zavoja. Naše istraživanje započinjemo vožnjom do vrha otoka. Nalazimo se u Nacionalnom parku Garajonay (UNESCO). Park njeguje poseban ugođaj zelenih šuma lovora i divovskog vrijeska. Ono što „moramo“ je prošetati do vrha (1 sat gore-dolje, 1.487 m), odakle nastavljamo put kroz zelenu svježinu kroz mističnu džunglu prema zapadu i najčudesnijoj dolini na otoku, Valle Gran Rey . U selu Chipude odlučujemo: hoćemo li pješice krenuti strmoglavim spustom u dolinu ili ćemo se tamo autobusom uputiti vijugavom cestom s mnogo panoramskih pogleda. Stajemo. Kupanje na vulkanskim plažama. Povratak u hotel. Noćenje. (H, D)


6. dan GOMERA – izlet na SJEVER otoka. Doručak. Danas imamo šetnju kroz lovorovu šumu prema zelenoj dolini Hermigua, poznatoj po plantaži banana. Istražujemo tradicionalno selo Agulo visoko iznad oceana i s pogledom na Teide. Slijedi vožnja vijugavom cestom do vidikovca visoko iznad oceana. Ovisno o vremenu, šetnja kroz udaljena sela prema Vallehermosi, gdje se divimo stijeni El Kano. Vožnja do hotela. Šetnjom istražujemo glavni grad otoka. Zaustavljamo se u Columbus House i kod Grofova tornja, a zatim se prepuštamo starom gradu i obilazimo crkvu i kapelicu. Noćenje. (H, D)


7. dan GOMERA – slobodno vrijeme ili cjelodnevno hodanje. Doručak. Ujutro se možemo počastiti “barraquitom” na Plaza de Las Americas, a zatim provesti dan opušteno na plaži, u kratkim šetnjama ili samostalno istraživanje. Po želji se (uz doplatu) možemo odlučiti za cjelodnevno pješačenje i spust do južne obale Playa de Santiaga. Povratak u hotel. Večer i noćenje. (H, D)


8. dan GOMERA – trajekt na TENERIFE – LJUBLJANA. Doručak. Rani polazak trajekta za Tenerife i uplakani ispraćaj s otoka koji će velikim slovima ostati u našim srcima. U skladu s vremenom, u Los Cristianosu odvajamo vrijeme za zadnju kupovinu I slanje razglednica. Vožnja do zračne luke i let preko lokalne zračne luke do Ljubljane ili obližnjoj zračnoj luci (u tom slučaju prijevoz do Ljubljane). (D, trajekt, zrakoplov)

Zadržavamo pravo promjene programa na način da možemo doći na Tenerife 7. dana navečer i spavati na Tenerifima posljednju noć. Obilasci mogu biti postavljeni drugačijim redoslijedom.

INFORMACIJE

DODATNI IZLETI, OBILASCI, MOGUĆNOST: – Loro park, – uspon sa žičarom do NP Teide.

VIZE: Nema potrebnih cijepljenja. Potrebna putovnica ili osobna iskaznica; MORA VRIJEDITI DULJE OD 6 MJESECI NAKON ULASKA U DRŽAVU.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 15

PRIPREMA PUTOVANJA: 16.12.2020

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije