Tajlandski biseri

9 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
9 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3*, noćenje/doručak
CIJENA
13.516,89 Kn/1794 EUR

OPIS

 • Osjetite Bangkok – grad anđela koji nikad ne spava
 • Izgubite se u gomili budističkih hramova Ayutthaya
 • Odmor na rajskim plažama

Ugodno turističko putovanje u spontanom ritmu vodi vas u toplu tropsku zemlju i njenu atmosferu. Drevni budistički hramovi otkrivaju nam mudrost tajlandskog čovjeka. Ovdje su najljepše plaže na svijetu i bezbroj tropskih palmi. Lagana tajlandska hrana s bezvremenskim rezancima i rižom zavodi nas na tisuću načina. Mami nas i raznovrstan noćni život i tržnice na kojima kupujemo suvenire. Krećemo se fleksibilno i fluidno poput rijeke, a zemlja nam nehotice klizi pod kožu. Mještani nas osvajaju vječnim osmjesima.

U prvom dijelu putovanja upoznajemo glavne znamenitosti zemlje. Gubimo se u mnoštvu budističkih hramova i ispunjavamo svoje duše vječnom mudrošću. Budina priča dotiče svakoga od nas. Upoznajemo noćni život Bangkoka i njegova iskušenja. Vozimo se ulicama Bangkoka s tuktukom i čudimo se nestašlucima vozača. U ulici Khao San uživamo u raznolikoj ponudi neobične hrane. Skakavci, škorpioni i gusjenice test su i izazov za europskog čovjeka. Naše predrasude padaju i polako ulazimo u tajlandsku stvarnost.

U drugom dijelu istražujemo tajlandski sjever. Upoznajemo glavni grad sjevernog Tajlanda. Veselimo se tečaju kuhanja, lutanju noćnom tržnicom i tajlandskoj masaži. Sada svijet promatramo sa slonovskih leđa, u sljedećem trenutku lagano klizimo na splavi od bambusa i na kraju ostajemo zapanjeni ugledavši veličanstvene mačke – tigrove!

Putovanje Tajlandski biseri je dio putovanja Tajlandski biseri i more (12) dana.

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – BANGKOK. Okupljanje u zračnoj luci Ljubljana i let prema Bangkoku. Noćenje u zrakoplovu. (zrakoplov)

 2. dan BANGKOK. Očekivani popodnevni dolazak, te vožnja do centra grada. Smještaj u hotel (nakon 14.00 sati) i kratko osvježenje. Poslijepodne provodimo u prvom zajedničkom istraživanju života grada koji nikad ne spava. Ponijeti će nas užurbanost poznate ulice Khao San. Ulična masaža stopala svakako je prikladna nakon duge vožnje… Noćenje. (H)

 3. dan BANGKOK. Doručak. Dan započinjemo upoznavanjem bisera tajlandske hramske arhitekture, koja je bit tajlandske duše, budući da je neraskidivo isprepletena s budizmom. Posjećujemo hram smaragdnog Bude i Kraljevsku palaču, zatim ulazimo u hram Pho s ogromnim nagnutim Budom. Slijedi obilazak kuće Jima Thompsona, gdje obilazimo lokalni muzej. Povratak u grad i slobodno za večeru ili uličnu masažu. Noćenje. (H, D)

 4. dan BANGKOK – plutajuća tržnica – AYUTTHAYA – CHIANG MAI . Doručak. Rani polazak jer ne želimo propustiti plutajuću tržnicu. Vožnja kroz mrežu kanala i lokalni život uz njih vodi nas u obilazak poznate plutajuće tržnice Damnoen na kojoj se trguje na vodi; promatramo čamce kako lagano klize pokraj nas. Šareni spektakl za oči i dušu. Vožnja do Ayutthaye, koja je bila druga i najduža tajlandska prijestolnica i jedna od najvažnijih prijestolnica JI Azije. Vidimo drugi dio hramske bajke (UNESCO): opsežni hramski kompleks Mahathat koji krije slavnu Budinu glavu uhvaćenu među korijenje stabla. Hram Si Sanphet vodi nas sa slikom tri chedija, a u Mongkhon Bophit hramu nalazi se veličanstveni Buda iz 15. stoljeća. Iz Ayutthaye putujemo vlakom do Chiang Maija. (PT, D, čamac)

 5. dan CHIANG MAI. Jutarnji dolazak Chiang Maija. Ovisno o vremenu obilazimo zanat izrade kišobrana. Slijedi vožnja i obilazak hrama Doi Suthep koji kraljuje visoko iznad grada i zaštitni je znak sjeverne tajlandske metropole. Osjećamo sveti utjecaj i promatramo mještane u molitvi i žrtvi. Palimo svijeću, darujemo cvijet lotosa i mirisne štapiće, zvonimo na zvona sreće… U kasnim poslijepodnevnim satima, pod vodstvom majstora kuhara, učimo o tipičnom začinskom bilju i sastojcima tajlandske kuhinje. U školi kuhanja vežemo pregače i pretvaramo se u majstore tajlandske kuhinje. Pripremamo nekoliko tipičnih tajlandskih jela. Pozor; što pripremimo, imat ćemo i za večeru! (H, V)

 6. dan CHIANG MAI – slonovi, splav od bambusa, tigrovi. Doručak. Idemo na izlet u okolicu. Posjećujemo predstavu slonova i divimo se njihovoj vještini i umjetnosti. Vozimo se na slonovim leđima i sa volovskim zapregama. Divno je voziti se splavom od bambusa uz rijeku i netaknutu prirodu. Ručak. Nakon ručka vozimo se do vrhunskog doživljaja – u carstvo tigrova, gdje se iza ograde, možemo diviti ovim ogromnim mačkama ili im prići, maziti ih i slikati se s njima (uz doplatu). Smještaj u hotel i noćenje. (H, D, R)

 7. dan CHIANG MAI – let u BANGKOK – KOH SAMET . Doručak. Polazak do zračne luke i let za Bangkok. Slijedi vožnja do otoka Koh Samet. Slobodno vrijeme za odmor. (H*, D, zrakoplov)

 8. dan KOH SAMET – BANGKOK. Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Odjava iz sobe do 12:00 sati. Vožnja do zračne luke Bangkok. Let prema Ljubljani. (D, zrakoplov)

 9. dan BANGKOK – LJUBLJANA. Let preko vezne zračne luke prema Ljubljani. (zrakoplov)

 

Vrijeme letova i raspored razgledavanja podložni su promjenama, ali sadržaj programa ostaje nepromijenjen.

CIJENE

Cijena putovanja
13.516,89 Kn/1794 EUR

Obvezne doplate
Doplata za veličinu skupine 20 – 24 osoba 450 Kn/60,00 EUR
Doplata za veličinu skupine 15 – 19 osoba 675 Kn/90,00 EUR

Doplate po želji

Doplata za jednoposteljnu sobu 2.025 Kn/270,00 EUR
Doplata na kraju putovanja (preporučene napojnice) 300 Kn/40,00 EUR

Popusti
Članski popust od redovne cijene aranžmana 3,50 %

Cijena (najmanje 25 sudionika) uključuje: zračni prijevoz do Bangkoka i povratno, domaći let Chiang Mai – Bangkok, sve zračne i sigurnosne pristojbe (2.918 Kn/389 EUR), noćenja prema opisu ispod i obroci prema opisu u programu, spavaonica od Bangkoka do Chiang Maija, sva putovanja, ulaznice i program, slovenski vodič i lokalni vodiči, troškovi pripreme i organizacije izleta.

Noćenje: 4 noćenja u hotelima 3*, 1 noćenje u vlaku, 1 noćenje u hotelu 3-4*. Doplata za jednoposteljnu sobu vrijedi za 5 noćenja u hotelu.

Razgledavanja: uključene su sve ulaznice po programu, osim:

 • Kraljevstvo tigrova u Chiang Maiju: od 12 EUR+
 • Ulaz kod tigrova, maženje i fotografiranje s tigrovima (6. dan putovanja) nije uključeno u cijenu, putnik plaća iznos na licu mjesta

INFORMACIJE

8. dan na Koh Sametu se odvajate od skupine koja ostaje na odmoru. Vožnja do Bangkoka odvija se u pratnji englesko govorećeg predstavnika.

DOKUMENTI: Potrebna je valjana putovnica koja vrijedi najmanje 6 mjeseci po završenom putovanju.

VIZE: Hrvatima je potrebna viza za ulazak u Kraljevinu Tajland. Izdavanje viza za ulazak u Kraljevinu Tajland privremeno je obustavljeno za određene kategorije putnika. Za sve daljnje informacije molimo da se obratite nadležnom Veleposlanstvu Kraljevine Tajlanda u Budimpešti.

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 15

PRIPREMA PUTOVANJA: 22.03.2022.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:

D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije