Tropski Maldivi

9 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
9 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3*, polupansion
CIJENA
10.533,23 Kn/1398 EUR

OPIS

 • Bijeg u posljednji raj na zemlji
 • Slikoviti lokalni otok Guraidhoo koji vas neće ostaviti ravnodušnim
 • Plivajte i otkrijte beskrajni podvodni svijet

Oko 1190 prekrasnih atola Maldiva smješteno je u tirkizno plavom moru Indijskog oceana i nudi nezaboravno iskustvo i obilje užitaka.

Maldivi su čudo prirode i poznati po svojoj ljepoti, šarenom morskom svijetu i kristalno čistom moru i brojnim šarenim koraljnim grebenima. Zamislite – sunce, plavo nebo, pješčane plaže o kojima možete samo sanjati, tirkizno more koje vas poziva da otkrijete morsko kraljevstvo, samo su neke od stvari po kojima su Maldivi poznati. Stoga nas pozivaju u goste. Na otocima vidimo i zanimljive mangrove, razno drveće, voćke i šareno cvijeće. S osmjesima će nas dočekati i ljubazni mještani, koji su posebno gostoljubivi na ovdašnjim otocima.

Otok Guraidhoo nije odmaralište. Riječ je o lokalnom otoku dužine 700 m i širine 500 m. Ovdje ćete pronaći trgovine, barove, nekoliko restorana, hotela i pansiona, plažu, ali i igralište za djecu. Naravno, to ne znači da ovdje nije lijepo, ali je drugačije.

Putovanje na Maldive je za sve koji žele aktivan odmor i istraživanje posljednjeg raja na zemlji! Pogodan je i za obitelji s malom djecom.

PROGRAM

1. dan LJUBLJANA – MALE. Let iz ljubljanske ili obližnje zračne luke (u tom slučaju prijevoz iz Ljubljane) te let prema lokalnoj zračnoj luci na Maldivima. (zrakoplov)


2. dan MALE – OTOK GURAIDHOO. Nakon slijetanja slijedi transfer brodom do otoka Guraidhoo. Po dolasku smještaj u hotel, večera i zasluženi odmor. (zrakoplov), (H, V)


3. dan OTOK GURAIDHOO ili po želji OPCIJSKI IZLET snorkeling s kornjačama i šarenim ribama. Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje ili istraživanje otoka Guraidhoo, ili možete (uz doplatu) otići na izlet. U hotelu posuđujemo maske i peraje i gliserom jurimo prema prvoj avanturi. Sidrimo se usred oceana i već skačemo u topli Indijski ocean. Uz malo sreće ugledati ćemo morske kornjače koje laganim zamasima plivaju kroz moćno plavetnilo. Potom ćemo se zaputiti u ka koraljnom grebenu. Prvo ćemo nahraniti ribe, koje glasno plješću da što prije ugrabe svoj ulov. Zatim skok u beskrajno plavetnilo i otkrivanje podvodnoga svijeta. Jeste li ikada vidjeli ovoliko boja? Pozor! More vas može očarati. Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne. Večera i noćenje. (H, Z, V)


4. dan OTOK GURAIDHOO ili po želji OPCIJSKI IZLET na Vavvu atol. Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje ili istraživanje otoka Guraidhoo, ili možete (uz doplatu) otići na izlet. Idemo na cjelodnevni izlet na susjedni atol. Uz malo sreće na putu, možemo uočiti dupine kako se igraju na razini mora i uživaju u toplini sunčevih zraka. Sidrimo se na mjestu gdje se okupljaju morski psi sisavci. Nevjerojatno iskustvo čeka nas kada im se pridružimo u moru i zaplivamo s njima. Pazite prste! Zatim odlazimo na lokalni otočić gdje ćemo odvojiti vrijeme za istraživanje ili se osvježiti u obalnom baru s prekrasnim pogledom. Možda skakanje u ocean i ronjenje na dah? Puno toga je ispod površine… Povratak u hotel. Slobodno vrijeme do večere. Noćenje. (H, D, V)


5. dan OTOK GURAIDHOO ili opcijski izlet. Doručak. Slobodno za uživanje ili istraživanje otoka Guraidhoo, ili možete (uz doplatu) otići na jedan od opcijskih izleta. Zašto se ne biste uputili u neko od obližnjih ljetovališta i doživjeli drugačiju maldivsku gostoljubivost? Večera i noćenje. (H, D, V)


6. dan OTOK GURAIDHOO ili po želji OPCIJSKI IZLET snorkeling na koraljnim grebenima. Doručak. Čeka nas još jedno prekrasno putovanje. Odlazimo u Coral Garden, gdje imamo priliku roniti na jednom od najbolje očuvanih koraljnih grebena koji se nalazi samo nekoliko koraka od našeg otočića. Zadivljeni smo prizorom šarenih koralja i brojnih riba koje voze slalom među koraljima. Slijedi ronjenje na grebenu Banana i opet se s iznenađenjem upoznajemo s novim vrstama riba, svih mogućih oblika i boja, i divimo se ljepotama koje nas okružuju. Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne. Večera i noćenje. (H, D, V)


7. dan OTOK GURAIDHOO ili opcijski izleti. Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje ili istraživanje otoka Guraidhoo. Večera i noćenje. (H, D, V)


8. dan OTOK GURAIDHOO – MALE – LOKALNA ZRAČNA LUKA. Doručak. Slobodno vrijeme za zadnje užitke. Odjava iz sobe u 12.00 sati. Vožnja do zračne luke. (D, zrakoplov)


9. dan LOKALNA ZRAČNA LUKA – LJUBLJANA. Nastavak leta iz lokalne zračne luke prema Europi (u slučaju da ne slijećemo u Ljubljanu, prijevoz do Ljubljane). (zrakoplov)

Zadržavamo pravo prilagodbe programa 1. i 2. dan, te 8. i 9. ovisno o rasporedu zrakoplovnoga prijevoza.

CIJENE

Opcijski izleti (doplate po želji na kraju putovanja (po osobi)):

 • snorkeling na obližnje koraljne grebene (mogućnost piknik ručka) 40-50 $USD
 • snorkeling s kornjačama (+mogućnost piknik ručka) 65 $USD
 • snorkeling na grebene sa šarenim ribama (+mogućnost piknik ručak) 40-50 $USD
 • promatranje dupina (+mogućnost piknik ručka) 45-60 $USD
 • ribolov i večera (ulov na žaru) 35 $USD
 • izlet u glavni graad Male 30-40 $USD
 • izlet na atol Vaavu 80 $USD
 • izlet čamcem 50 $USD/čamac

Cijena putovanja
10.533,23 Kn/1398 EUR

Obvezne doplate
Doplata za veličinu skupine 15 – 19 osoba 450 Kn/60,00 EUR
Doplata za veličinu skupine 10 – 14 osoba 675 Kn/90,00 EUR

Doplate po želji
Doplata za jedno posteljnu sobu 1200 Kn/160,00 EUR
Doplata na samom kraju putovanja (preporučene napojnice) 225 Kn/30,00 EUR

Popusti
Popust za djecu 2-12 godina na pomoćnom ležaju 15,00 %
Popust za djecu 2-12 godina na osnovnom ležaju 10,00 %
Članski popust od redovne cijene aranžmana 3,50 %

Cijena (najmanje 20 sudionika) uključuje : prijevoz do polazne/iz odlazne zračne luke do Ljubljane, ako nije zračna luka u Ljubljani; zračni prijevoz prema programu; zračne i sigurnosne pristojbe (396 EUR); noćenja i transferi kako je opisano u nastavku*; slovensko vođenje i lokalni partneri; troškovi pripreme i organizacije putovanja.

INFORMACIJE

Noćenje i transfer: 6 noćenja u hotelu Ocean Retreat & Spa 3* s polupansionom te prijevoz gliserom od zračne luke do hotela i obratno.

Opis smještaja i otoka: otok Guraidhoo (https://www.youtube.com/watch?v=tewfd8-35BM) je malen, ali slikovit lokalni otok na Maldivima. Hotel Ocean Retreat and Spa 3* (http://www.oceanretreatandspa.com/) nudi također terasu, skupni balkon te klimatizirane sobe s besplatnim internetom. U svojim kapacitetima ima restoran s međunarodnom i lokalnom kuhinjom.

VIZE: Hrvatskim državljanima je potrebna viza ulazak u državu. Viza se dobiva na ulasku u državu u trajanju od 30 dana u sve svrhe. Potrebna putovnica ili osobna iskaznica; MORA VRIJEDITI DULJE OD 6 MJESECI NAKON ULASKA U DRŽAVU.

ZDRAVLJE: nema obveznih cijepljenja.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 10

PRIPREMA PUTOVANJA: 27.09.2021

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije