Ujedinjeni Arapski Emirati - DUBAI i EXPO 2020

6 dana, 2 – Oskarovo turističko putovanje
STIL PUTOVANJA
2 – Oskarovo turističko putovanje
TRAJANJE
6 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 4*, noćenje / doručak
CIJENA
6.300 kn

OPIS

Kratko i slatko, zanimljivo i doživljajno. Dan razgledavanja i zajedničkog istraživanja, dan posjeta EXPO 21 i dan na izlete i istraživanje na zahtjev. Kratki skok od domaće stvarnosti možete nadograditi zimskim odmorom na egzotičnim mjestima. Nazovite nas!

Kozmopolitski Dubai bogata je metropola, arhitektonski dragulj Arapskog poluotoka i daleko najistaknutiji grad Emirata. Na raskršću gdje se Istok susreće sa Zapadom, moderno s tradicionalnim, mjesto je gdje se nalaze brojni trgovački centri, restorani i barovi, džamije i
tržnice, hoteli i najviši neboderi na svijetu! Grad koji obećava ispunjenje snova! Samo neka se to dogodi i ostvari!

PROGRAM

1.dan LJUBLJANA – DUBAI. .
Let iz Ljubljane ili obližnje zračne luke (u ovom slučajuprijevoz iz Ljubljane) do Dubaija. Nakon slijetanja vozimo se do hotela. Noćenje. (zrakoplov, H)


2. dan DUBAI – MODERNI DUBAI i DUBAI MALL – po izboru VEČERA KRAJFONTANE – BURJ KHALIFA. .
Doručak. Dan posvećujemo učenju o ekscesima modernogDubaia. Našu prvu fotografiju snimimo ispred ikone Dubaija na dugoj pješčanoj plaži Jumeirah,ispred poznatog Burj Al Araba u obliku jedra. Nastavljamo do najvećeg umjetnogarhipelaga Palm Jumeirah. Idemo jednokolosiječnom željeznicom do otoka. Uz šetnicu“The Walk” hodamo uz prestižne hotele s jedne i s duge strane pješčane  plaže . Vozimo se do najvećeg trgovačkog centra na svijetu – pravi izazov za istraživanje. Po želji (uz nadoplatu) posjećujemo podvodni zoološki vrt. Izuzetna koreografija 6.600 svjetla koje prate ples vode uz zvukove klasične, moderne, arapske i svjetske glazbe. Zatim se (uz dodatnu naknadu) uspinjemo na panoramsku terasu najvišeg nebodera na svijeta Burj Khalifa (828 m). Divimo se gradu i spektakularnom plesu fontana ispod nas. Povratak u hotel. Noćenje (H *, D)


3. dan DUBAI – slobodno. Opcijski STARI DUBAI i PUSTINJSKI SAFARI S VEČEROM.
Doručak. Slobodno vrijeme ili po želji fakultativni izlet u stari Dubai. Najprije u  gradskom muzeju proučimo nastanak  Dubaija. Slijedi šetnja povijesnim područjem Al Fahidi. Nakon toga se ukrcavamo na tradicionalni vodeni taksi “Abre”, te prelazimo zaljev. Istražujemo slikoviti souk (tržnica)začini i zlato. Besplatno za ručak i vlastito istraživanje. U popodnevnim satima (uz nadoplatu) nas čekaiskustvo u pustinji! Vozimo se džipovima između prostranih pješčanih dina i doživljavamo pustinjuu svoj svojoj veličanstvenosti i ljepoti. Biste li jahali devu? Uživamo u beduinskom kampu uz glazbeni ritam beduina, egzotiku trbušnih plesača i orijentalni okus večere.Povratak u hotel .Noćenje. (H *, D)


4. dan DUBAI – SLOBODNO. Fakultativni cjelodnevni izlet u ABU DHABI.
Doručak, slobodan dan. Ako želite (uz nadoplatu),  pustinjskom cestom do Abu Dhabija, glavnog grada UAE, kojiiznenađuje potpuno drugačijom atmosferom. Prvo posjećujemo jednu od najvećih i najljepšihdžamije u svijetu, džamija šeika Zayeda. Nastavljamo šetnjom šetnicom Corniche.Slobodno za ručak. U popodnevnim satima vozimo se prema selu Heritage gdje se uranjamo u život kakav je nekad bio ovdje. Povratak u Dubai i slobodna večer. Noćenje (H *, D)


5. dan DUBAI – SLOBODNO.. Fakultativni obilazak EXPO -a, večera na brodu DHOW.
Doručak. Slobodan dan. Po želji (uz nadoplatu) idemo pogledati svjetsku izložbu EXPO 2020. Prvasvjetska izložba na Bliskom istoku i u muslimanskoj zemlji – pod motom „povezivanjem umova,stvaramo budućnost ”. Uz 192 zemlje, na  izložbi imaju i svoj paviljon i Hrvatska i Slovenija. Slobodno za istraživanje EXPA. Večernji povratak u hotel. Navečer (uz nadoplatu) odvezite se tradicionalnim brodom DHOW oko Dubai Creeka.Kasni  povratak u hotel. (H *, D)


6. dan DUBAI – LJUBLJANA. .
Doručak. Slobodno do polaska u zračnu luku. Vožnja do aerodroma.Let za Ljubljanu ili obližnju zračnu luku (u ovom slučaju vožnja do Ljubljane). (D, zrakoplov)

 

Konačni plan puta može se razlikovati od gore opisanog. Zadržavamopravo izmijeniti i prilagoditi putovanje u skladu s rasporedom aviona; idrugim okolnostima.

 

IZLETI:

TRADICIONALNI DUBAI:
U starom dijelu grada upoznajemo se s pričom o postanku Dubaija u gradskom muzeju. Slijedišetnja kroz povijesno područje Al Fahidi. Nakon toga krećemo u tradiciju “Abre”vodeni taksi koji stoljećima prevoze domaće i strane trgovce po zaljevu. Prelazimo zaljev i ustajemogubimo se u slikovitom souku začina i zlata.

POLAZAK U PUSTINJU S BEDUINSKOM VEČEROM
Očekuje vas iskustvo u pustinji! Vozimo se džipovima između širokih pješčanih dina ipustinju doživljavamo u svoj njenoj veličanstvenosti i ljepoti. Biste li jahali devu? Što je s putovanjem u pustinja s četverotočkašima? Naravno, ne propuštamo adrenalinski safari kroz dine s džipovima.U beduinskom kampu prepuštamo se glazbenim ritmovima beduina, egzotikama trbušnih plesačai orijentalni okus večere.

EKSKURZIJA U ABU DHABA
Putovanje započinjemo s nekoliko sati vožnje preko pustinje do glavnog grada UAE. Pogledajmo jednu od najljepših džamija nas  svijetu šejh Zayed. Obilazimo poznati Cornich gdje uzmemo vrijeme za vlastito istraživanje, možda čak i posjet samom svijetu Ferrarija ili muzeju Louvre. U popodnevnim satima odlazimo u selo Heritage, gdje zalazimo u prošlost i iskustvo, nekadašnji  život u Emiratima.

VOŽNJA DOHW BRODOM I VEČERA
Što može biti čarobnije od večere na brodu (Dhow) koji tiho plovi po mjesečini Dubai Creekom? Dhow je još uvijek živo sjećanje na arapski avanturistički duh, koji datira još iz vremena okupljanja itrgovanje biserima. Uživat ćete u panoramskom pogledu na osvijetljene neboderesvježi morski vjetar. Prepustite se lokalnom gostoprimstvu i uživajte u različitim okusima domaće kulinarike.

CIJENE

Cijena putovanja
Redovna cijena
6300 Kn / 840 EUR

Obvezne doplate
Doplata za jednokrevetnu sobu 1425 Kn/ 190,00 EUR
Doplata za manju grupu od 25-34 osobe 675 Kn/ 90,00 EUR
Doplata za malu grupu od 35-39 osoba 338 Kn/45,00 EUR

Opcijske doplate
nadoplata za cjelodnevni izlet na EXPO2020 uz ulaznicu od 50,00 EUR
Doplata za putovanje TRADICIONALNI DUBAI 40,00 EUR
nadoplata za izlet u ABU DHABI 70,00 EUR
Doplata za putovanje u pustinju i večeru s beduinima 70,00 EUR
Doplata za izletnički paket (5 izleta) 270,00 EUR
Doplata za paket večere (3 večere) 159,00 EUR
nadoplata za večernji izlet brodom Dhow i večeru 65,00 EUR
Doplata za uspon na panoramsku terasu Burj Khalifa 50,00 EUR

Cijena (minimalno 40 sudionika) uključuje: zračni prijevoz prema programu, zračnu luku i sigurnosne pristojbe (263,02 EUR), 5 noćenja s doručkom u hotelu s 4 *, pogled na moderno Dubai drugi dan, slovenski vodič i lokalni vodiči, boravišna pristojba u Dubaiju, troškovi
aranžmani i aranžmani putovanja.

Doplate – izleti na upit (po osobi):
Paket večera (3 večere) – 159 EUR
Večera u trgovačkom centru Dubai Mall kod fontane – 2. dan večera i vožnja brodom Dhow – 5. dan Večera u hotelu 4 dana
Izletnički paket – 260 EUR / osobi Posjet Burj Khalifahi Posjet tradicionalnom Dubaiju
Izlet u pustinju i večera kod beduina Izlet u Abu Dhabi

INFORMACIJE

VIZA: Slovencima i Hrvatima ne treba viza, ali im je potrebna putovnica koja vrijedi najmanje 6 mjeseci.
ZDRAVLJE: Ne postoje obavezna cijepljenja. Preporučuje se cijepljenje protiv COVID-19.
Za ulazak u Dubai je potreban je PCR test.

Opći uvjeti poslovanja Agencije Oskar sastavni su dio programa i posebni su tiskani prilog dostupan na svim prodajnim mjestima. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da jest upoznati s njima i u potpunosti ih prihvaća.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 15

PRIPREMA PUTOVANJA: 24.08.2021
Odgovorni organizator: Agencija Oskar Slovenija

 

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:
D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije