Vijetnam, Kambodža, Tajland - U srcu Indokine

18 dana, 3 – Oskarovo doživljajno putovanje
STIL PUTOVANJA
3 – Oskarovo doživljajno putovanje
TRAJANJE
18 dana
NOĆENJA I HRANA
Hoteli 3 – 4*, noćenje/doručak, razno
CIJENA
/

OPIS

 • Osjetite kaos Hanoija, Ho Chi Minha i Phnom Penha
 • Saznajte više o povijesti Kmera prilikom posjeta hramovima u Angkoru
 • Uživajte među krškim usamljenicima u zaljevu Halong i uz Tajlandsko more

Vodimo vas kroz Vijetnam i Kambodžu, a za kraj priuštite si odmor uz toplo tajlandsko more. Na putu mašemo kroz povijest i sadašnjost, moderno i tradicionalno, kaos velikih gradova i spokoj rižinih polja i udaljenih sela, opuštenost obalnih plaža i ljetovališta …

Pobrinuli smo se za udobnost putovanja, ali postoje i neka jača putnička iskustva (spavanje na brodu, vlaku, duga vožnja), s kojima premašujemo uobičajenu udobnost. Doživljajna trica vodi vas kroz sve glavne turističke destinacije, izravno vas suočava sa zemljom kakva jest, i sa samim sobom.

U srcu Indokine postoji sjajan spoj klasičnog i uzvišenog za svakoga. Život je prekratak da bi živio sam kod kuće…

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – HANOI. Okupljanje u Ljubljani i vožnja do zračne luke u Veneciji. Let preko međuzračne luke za Hanoi. Obroci i odmor u zrakoplovu. (zrakoplov)

 1. dan HANOI. Vožnja do centra grada. Istražujemo glavni grad Vijetnama koji je proslavio svoju 1000. godišnjicu i s više od 6 milijuna stanovnika predstavlja političko i administrativno središte zemlje. Grad parkova i jezera poznat je po staroj gradskoj jezgri koju čini pravi labirint ulica, gdje možemo upoznati karakterističnu sliku grada. Izvana vidimo mauzolej oca nacije, Ho Chi Minha. Vidimo pagodu jednog stupa i katedralu, Etnološki muzej i Hram književnosti. U slobodno vrijeme najprije s rikšom, a zatim samostalno kroz stari grad. Navečer posjećujemo jedinstveno kazalište lutaka na vodi. Noćenje. (H)

 1. dan HANOI – HALONG BAY (UNESCO). Doručak. Imamo 3 sata vožnje do Dragon Baya odn. Halong Baya. Idemo na izlet brodom i otkrivamo ljepote krškog svijeta koje nam se otvaraju pred očima. Više od 2.000 vapnenačkih otoka uzdiže se iz mora i predstavlja jedan od najljepših pogleda na svijetu. Vozimo se brodom između otoka i istražujemo krški svijet. Poslužuju nas tradicionalnim ručkom. Večera i spavanje na brodu u dvokrevetnim kabinama, sa WC-om i tekućom vodom. (brod, D, R, V)

 1. dan HALONG BAY – HANOI – vlak sa spavaonicama do HUE. Doručak. Nastavljamo plovidbu zmajevim zaljevom i divimo se ljepotama krškog svijeta. Nakon ranog ručka na brodu, polako krećemo prema obali i dalje prema Hanoiu. Navečer se ukrcavamo u vlak za spavanje, gdje provodimo pospanu noć na putu za grad Hue. Noćenje u vlaku, u kupeu za 4 osobe. (brod, D, R, vlak sa spavaonicama)

 1. dan HUE. Doručak u vlaku. Grad Hue leži uz mirisnu rijeku i zapravo ovdje nalazimo sve mirise zemlje. Hue je bio glavni grad Vijetnama do 1945. U starom gradu vidimo citadelu sa Zabranjenim gradom (UNESCO). Bacimo pogled na grobnicu Khai Dinha i grobnicu jednog od prethodnih careva. Slobodno poslijepodne i hotelski smještaj te zasluženi odmor. (H, D)

 1. dan HUE – HOI AN (UNESCO). Doručak. Vožnja do jednog od najljepših vijetnamskih gradova, Hoi An. Grad Hoi An nekoć je kao jedna od najvećih luka kontrolirao trgovinu začinima i bio je jedno od najvažnijih trgovačkih središta zemlje. Ovdje su pristajali brodovi iz Indije, Indonezije, Japana, arapskog svijeta i Europe, pa stari grad krasi mnoštvo različitih arhitektonskih stilova. Danas je to manji grad, sve atraktivniji i možemo ga vidjeti i pješice. Posjećujemo pagode Phuc Kien i Trieu Chau, stare tradicionalne kuće i poznati natkriveni japanski most. Noćenje. (H, D)

 1. dan HOI AN – DANANG – let prema HO CHI MINH. Doručak. Odlazimo na tržnicu gdje kupujemo stvari za tečaj kuhanja. Slijedi vožnja biciklom po selu Tra Que – ovdje šećemo povrtnjakom i promatramo seljake kako rade. Slijedi tečaj kuhanja na kojem ćemo naučiti pripremati nekoliko tradicionalnih jela. Pozor! Što pripremimo, imamo za ručak. Vraćamo se u hotel, zatim vozimo do obližnjeg Dananga, odakle letimo za Ho Chi Minh. Smještaj u hotel i noćenje. (zrakoplov, H, D)

 1. dan HO CHI MINH – izlet u CU CHI. Doručak. Dan posvećujemo upoznavanju glavnog grada južnog Vijetnama koji se od 1975. godine službeno zove Ho Chi Minh. Danas urbana džungla predstavlja gospodarsko središte zemlje. Beskrajne rijeke motociklista vijugaju gradskim ulicama dajući gradu karakterističan zvuk i puls. Bacamo pogled na palaču ponovnog ujedinjenja i zaustavljamo se pred katedralom koja nas podsjeća na vremena francuske Indokine. U centru grada vidimo najveću natkrivenu tržnicu koja je pravo mjesto za kupovinu. U muzeju učimo o povijesti Vijetnamskog rata, a zatim se vozimo do područja Ho Chi Minha kako bismo upoznali četvrt Cu Chi. Za vrijeme rata Vijetnamci su ovdje iskopali više od 200 km podzemnih tunela koji su uključivali prave male gradove sa skloništima, kuhinjama, bolnicama… Povratak u hotel i noćenje. (H , D)

 1. dan HO CHI MINH – DELTA RIJEKE MEKONG. Rani doručak. Vožnja prema delti moćne rijeke Mekong koja je jedna od najvećih na svijetu. Riječ je o širokom, iznimno plodnom dijelu zemlje koji Vijetnamci nazivaju “Velika zdjela riže”. Ovo je svijet bezbrojnih, širih ili užih riječnih kanala, uz koje živi ogroman broj ljudi u tipičnim kućama na stubovima. To je svijet beskrajnih rižinih polja, plantaža tropskog voća i brojnih palmi koje nas prate posvuda. Gubimo se u nijansama zelene. U Cai Beu izbliza upoznajemo razne lokalne zanate (izrada rižinog papira…). Nastavljamo putovanje kanalom Vinh An, posjećujemo ribogojilište, a zatim krećemo prema selu naroda Cham i upoznajemo kako žive vijetnamski muslimani. Predvečer stižemo u Chau Doc. Smjetaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu i odmor. (H, D, V, čamci)

 1. dan DELTA RIJEKE MEKONG – PHNOM PENH . Nakon doručka, rano ujutro prelazimo na brzi brod koji nas vodi prema granici i dalje prema glavnom gradu Kambodže, Phnom Penhu. Klizimo pored tipičnih sela na štulama, promatramo život na vodi i uz vodu, vidimo ribare i učimo kako životi lokalnog stanovništva ovise o velikoj rijeci Mekong. Iako plovimo uzvodno, u glavni grad Kambodže stižemo u vrijeme ručka. Smještaj u hotel, kraći odmor, zatim krećemo u prvo istraživanje grada. Noćenje. (H, D, čamci)

 1. dan PHNOM PENH. Doručak. Upoznajemo Phnom Penh, grad koji nikad ne spava, grad kaosa i ujedno mjesto nade za mnoštvo lokalnog stanovništva koje u njega hrli svakodnevno. U njemu upoznajemo prošlost i budućnost Kambodže. Grad se nekada zvao “Biser Azije”, a potom je izgubio dio svog sjaja zbog rata i revolucije, a sada je na dobrom putu da povrati prijašnji ugled. Posjećujemo bazu S-21, bivši zloglasni zatvor crvenih Kmera i odajemo počast žrtvama za vrijeme vladavine Pol Pota. Posjećujemo kompleks kraljevskih palača sa srebrnom pagodom. Slijedi obilazak gradske tržnice, a zatim krećemo na obližnje brdo, gdje se nalazi moćni hram Wat Phnom, simbol i zaštitnik glavnog grada. Povratak u hotel i noćenje. (H , D)

 1. dan PHNOM PENH – SIAM REAP. Doručak. Jutarnja vožnja do Siam Reapa prolazi brzo s pogledom na zanimljiv krajolik. Siam Reap je prije nekoliko godina bio uspavano jednostavno selo, a danas mjesto ponosno stoji na turističkoj karti svijeta. Po dolasku smještaj u hotel, kratko osvježenje i ručak po želji. Poslijepodne idemo na izlet brodom po najvećem jezeru JI Azije: Tonle Sap. Jezero predstavlja srce Kambodže i osigurava hranu i vodu za piće za polovicu stanovništva. Vožnja brodom je doživljaj za sebe, a vrhunac je posjet tipičnom ribarskom mjestu na kotačima. Povratak u Siam Reap. Zajedno krećemo prema centru grada oko starogradske tržnice. Pravo mjesto za susret uvijek nasmijanih lica. Možemo večerati, ako želimo. Povratak u hotel i noćenje. (H, D)

 1. dan SIAM REAP – izlet u ANGKOR. Doručak. Ne propuštamo izlazak sunca u hramu Angkor Wat (UNESCO), koje je uistinu nezaboravno iskustvo. Zatim bacamo pogled na drevni grad Angkor Thom, koji je u 12. stoljeću bio najveći grad na svijetu s milijun stanovnika. Veličanstveni ulaz krase 54 skulpture bogova i demona koji predstavljaju vječnu borbu dobra i zla. U središtu grada stoji moćni hram Bayon, poznat po brojnim glavama Bodhisattve. Slijedi obilazak najvećeg od hramova, Ankgor Wata, koji je izgrađen u čast Vishnua, a ujedno je služio i kao grobnica kralja Suryavarmana II, koji je izgradio hram. Posjećujemo i hram Banteay Srey, u kojem su reljefi izrađeni filigranskom preciznošću, kao da je isklesan rukom majsotra stare Grčke. Povratak u Siam Reap. Navečer, za večerom, gledamo tradicionalni ples apsara u izvedbi ljepotica koje utjelovljuju božansku ljepotu na zemlji. Povratak u hotel i noćenje. (H, D, V)

 1. dan SIAM REAP – TAJLAND – ODMOR (okolica mjesta RAYONG). Rani polazak i vožnja do tajlandske granice. Doručak u graničnoj atmosferi. Ulazak u Tajland, našu treću zemlju. Putujemo kroz njezino selo do našeg ljetovališta. Večernji dolazak u ljetovalište. Zasluženi odmor… Večera i noćenje. (H*, D, V)

Po želji (uz nadoplatu – pogledajte ispod) let u Bangkok i vožnja do ljetovališta.


 1. dan RAYONG – ODMOR. Doručak. Slobodno vrijeme za bijeg od svakodnevice i to na plaži. Skočite u vodu i uživajte u milovanju valova, okupajte se na suncu ili se zasladite u hladu obrokom od tropskog voća. Možete staviti maske i otkriti čari podvodnog svijeta, odveslati do obližnje uvale ili se razmaziti tajlandskom masažom. Večera i noćenje. (H*, D, V)

 1. dan RAYONG – ODMOR. Doručak. Dan isti kao i prethodni. Slobodno vrijeme za guštanje. Skočite u vodu i uživajte u milovanju valova, okupajte se na suncu ili se zasladite u hladu obrokom od tropskog voća. Možete staviti maske i otkriti čari podvodnog svijeta, odveslati do obližnje uvale ili se razmaziti tajlandskom masažom. Večera i noćenje. (H*, D, V)

 1. dan ODMOR – BANGKOK. Doručak. Odjava iz sobe do 12.00 sati. Slijedi vožnja do zračne luke Bangkok, te večernji let preko međuzračne luke do Venecije. (D, zrakoplov)

 1. dan BANGKOK – LJUBLJANA. Nastavak leta preko međuzračne luke do Venecije. Slijedi transfer do Ljubljane. (zrakoplov)

Sati letenja i raspored razgleda mogu se naknadno mijenjati, ali sadržaj programa ostaje nepromijenjen.

INFORMACIJE

Smještaj: 6 noćenja u hotelima 3* s doručkom, 7 noćenja u hotelima 4* s doručkom, 1 noćenje u dvokrevetnoj brodskoj kabini s wc-om, 1 noćenje – spavanje u vlaku u kupeu za 4 osobe.

Izlet brodom u zaljevu Halong provodi se po lijepom vremenu. U slučaju da putovanje nije moguće, organizirat ćemo alternativni smještaj u hotelu.

OBVEZNI DOKUKEMNTI: Putovnica; Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana napuštanja države.

VIZE: Vijetnamsku vizu dobiti ćemo na licu mjesta pri ulasku u državu. Potreban vam je ispunjen obrazac (pošaljemo vam ga kod prijave), 2 fotografije za dokumente (4 x 6 cm) i putovnica koji vrijedi najmanje 6 mjeseci po odlasku države.

Vizu za Kambodžu dobivamo tijekom putovanja prije ulaska u zemlju. Potrebna vam je putovnica koji vrijedi najmanje 6 mjeseci po odlasku iz države, 2 fotografije i najmanje 4 prazne stranice u putovnici.

Tajland: Potrebna viza.

ZDRAVLJE: Nema obveznih cijepljenja. Službeno je svo područje Indokine malarično. Za više informacija posjetite stranicu Zavoda za javno zdravstvo.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 11

PRIPREMA PUTOVANJA: 31.05.2022.

Opći uvjeti poslovanja Oskar d.o.o. sastavni su dio programa i dostupni su kao poseban tiskani dodatak na svim prodajnim mjestima agencije Oskar d.o.o. Uplatom akontacije putnik potvrđuje da ih u cijelosti prihvaća.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrstu usluge i smještaja:

D – doručak, R – ručak, V – večera P*– pansion/ lokalni smještaj, dvokrevetne sobe s kupaonicom, H – noćenje u hotelu s 1/2/3 zvjezdice, P – lokalni smještaj (dvokrevetne sobe s upotrebom zajedničke kupaonice, višekrevetne sobe,…), H* – noćenje u hotelu s ¾ zvjezdice, PT – noćenje u vlaku ili u brodskoj kabini, H** – noćenje u hotelu s 5 zvjezdica, O – noćenje na otvorenom (šator, jurta, brodska paluba,….)

Kategorija smještaja ovisi o lokalnim propisima i nije nužno ekvivalentna našoj. U slučajevima kada u zemlji putovanja nije propisana kategorizacija smještaja, ocjena kategorije u programu putovanja vrši se na temelju ocjene lokalnih partnera.

TERMINI PUTOVANJA

Kontaktirajte nas ili kliknite na gumb za pregled termina na web stranicama naše matične agencije